Spotkanie z SKAS - podział podwyżek

Status
Zamknięty.
374 x 0.74 = 276,76
To co nam dali to jest max co mogliśmy dostac i trzeba się z tego cieszyć. Takie są realia. Nasze zarobki jak długo będzie istniał tzw. kas będą uzależnione od urzędników skarbowych. Sławek chyba wyraźnie napisał co powiedziała kobieta która jest na czele tego czegoś. Pracowników skarbowych jest prawie 90% i oni nie mogą zarabiać gorzej od nas. Gdyby nam dali podwyżki jak w innych firmach mundurowych to pracownikom skarbowym też musieliby tyle dać a jak im to pracownikom np. ZUS też itd.

Ostatnia edycja:
Chyba coś się komuś pomyliło. Czas na negocjacje był w tamtym roku. Wtedy też było niskie zainteresowanie jakakolwiek formą protestu i brak chetnych na pikietę. Wczoraj było tylko dzielone to co ustalono już wcześniej, żeby nie było tak , że ktoś dostanie 500 zł a drugi 100... solidarność będzie do tego swoje teorie teraz dorabiac ale patrzmy na to wszystko realnie. Nawet gdyby wczoraj nie zjawił się żaden związek to i tak ta sama kwota bylaby do rozdysponowania

Pewnie że są to ochłapy i każdy to wie, za tyle to rodzina w knajpie nie zje się obiadu. Tylko akurat Sławek i zwiazek są temu najmniej winni i prosiłbym aby się od nich odp...... . Chcecie więcej ale każdy się ogląda na innych. Zacznijcie coś robić zanim tępo klepać statystyki. Na wschodzie fala odejść, młodzi rzucają papiery i ida do innych służb lub prywaciarzy, w kraju też zapewne nie jest różowo jeśli chodzi o zasoby ludzkie. Pokażcie że bez was ten cały cyrk padnie.

@CelnikPołudnie4 Wypraszam sobie, to nie jest żaden sukces. Kto ogłosił sukces? Osiągnięliśmy jedynie podział jak w innych służbach, a to, że to są ochłapy to wszyscy wiemy i nikt nie zamierza tego tak zostawić.
I uważaj na słowa, bo pomawiasz.
Teraz to już mleko się rozlało i jest raczej za późno. Jak byliśmy gotowi walczyć, jechać to co związek zrobił ? Teraz nie bo sytuacja napięta, teraz nie bo covid, teraz nie bo wojna zaraz będzie. Ciągle coś stało na przeszkodzie. Może czas spojrzeć w lustro i odpowiedzieć sobie na kilka pytań. Bo jak na razie od 2021 r to związek w moim mniemaniu nie walczy o ludzi służących w tej formacji tylko o płacenie składek. Ja nie wnikam ile Pan Panie Sławku zarabia jako związkowiec + jako funkcjonariusz. Ale niech Pan postawi się w sytuacji tych co teraz służą, tych co przyszli do tej formacji. Nie wiem czy do Pana też dochodzą głosy ale do mnie dochodzą że młodym WSTYD jest ubierać mundur tej służby. Starych już nie ma - wywalczył Pan dla nich emerytury. Przyszło troszkę nowych ludzi z których i tak połowa odejdzie gdy zobaczy pierwszą wypłatę bo jak wiadomo na magazynie w Lidlu więcej zarobią na start. Czy Pan ma pojęcie ile zarabia osoba z 5 letnim stażem w służbie? Czy związek widzi jakie obłożenie pracą jest np: w DŚ czy na granicy czy na niektórych oddziałach ? Ja nie mam pretensji do Pana tylko do tego że związek w moim skromnym zdaniu przestał się już oglądać za ludźmi. Ja osobiście z miłą chęcią wziął bym czynny udział w akcji protestacyjnej gdyby było o co walczyć ... a na tą chwilę nie ma . Ps. Przepraszam za poprzedni wpis troszkę człowieka już nerwy poniosły że ZZ zgodził się na te kwoty które MF zaproponował.

Teraz to już mleko się rozlało i jest raczej za późno. Jak byliśmy gotowi walczyć, jechać to co związek zrobił ? Teraz nie bo sytuacja napięta, teraz nie bo covid, teraz nie bo wojna zaraz będzie. Ciągle coś stało na przeszkodzie. Może czas spojrzeć w lustro i odpowiedzieć sobie na kilka pytań. Bo jak na razie od 2021 r to związek w moim mniemaniu nie walczy o ludzi służących w tej formacji tylko o płacenie składek. Ja nie wnikam ile Pan Panie Sławku zarabia jako związkowiec + jako funkcjonariusz. Ale niech Pan postawi się w sytuacji tych co teraz służą, tych co przyszli do tej formacji. Nie wiem czy do Pana też dochodzą głosy ale do mnie dochodzą że młodym WSTYD jest ubierać mundur tej służby. Starych już nie ma - wywalczył Pan dla nich emerytury. Przyszło troszkę nowych ludzi z których i tak połowa odejdzie gdy zobaczy pierwszą wypłatę bo jak wiadomo na magazynie w Lidlu więcej zarobią na start. Czy Pan ma pojęcie ile zarabia osoba z 5 letnim stażem w służbie? Czy związek widzi jakie obłożenie pracą jest np: w DŚ czy na granicy czy na niektórych oddziałach ? Ja nie mam pretensji do Pana tylko do tego że związek w moim skromnym zdaniu przestał się już oglądać za ludźmi. Ja osobiście z miłą chęcią wziął bym czynny udział w akcji protestacyjnej gdyby było o co walczyć ... a na tą chwilę nie ma . Ps. Przepraszam za poprzedni wpis troszkę człowieka już nerwy poniosły że ZZ zgodził się na te kwoty które MF zaproponował.
Nie pamiętasz ilu chętnych od Nas zgłosiło się na protest w 2021 roku ?!! garstka !!! Na protest ze strony mróweczek z US nie liczmy, bowiem oni nigdy nie protestowali i nie będą protestować ! Zaprzepaszczono szansę wygaszając możliwy masowy protest w 2020 roku i wierząc w zapewnienia z MF, że nie będziemy gorzej traktowani niż inne służby mundurowe. Pinokio, ten prawdziwy mógłby się od nich uczyć.

CP4 nie masz racji, że ZZ nie interesuje się sytuacją w DŚ, ODZ czy ODZg. Już wiele miesięcy temu były przecież, alarmujące pisma w tej kwestii. Podli i źli z mf mają to gdzieś. Mf ma nas gdzieś, ale sami też się przyczyniamy. Choćby w kwestii opieki nad młodymi. Są ludzie, którzy z entuzjazmem się godzą, bo liczą na wyższe nagrody, i na nic się nie oglądają, a wystarczy się nie zgadzać. Choćby w ramach protestu. Mf tylko się śmieje, bo za frajer wykorzystuje cudzą wiedzę i doświadczenie. Co do AP, nadal uważam, iż listopad to zły czas był, ale teraz jak najbardziej tak.

Ostatnia edycja:
CP4 nie masz racji, że ZZ nie interesuje się sytuacją w DŚ, ODZ czy ODZg. Już wiele miesięcy temu były przecież, alarmujące pisma w tej kwestii. Podli i źli z mf mają to gdzieś. Mf ma nas gdzieś, ale sami też się przyczyniamy. Choćby w kwestii opieki nad młodymi. Są ludzie, którzy z entuzjazmem się godzą, bo liczą na wyższe nagrody, i na nic się nie oglądają, a wystarczy się nie zgadzać. Choćby w ramach protestu. Mf tylko się śmieje, bo za frajer wykorzystuje cudzą wiedzę i doświadczenie. Co do AP, nadal uważam, iż listopad to zły czas był, ale teraz jak najbardziej tak.
Tak były tylko pisma .... oni już tyle pism mają że mogli by z tego zrobić niezłe ognisko i posiadówkę. Ja wiem że MF się śmieje ale teraz gdy Mateuszek został Ministrem to nie rozumiem podejścia związku czemu nie apeluje o spotkanie się z Mateuszem. Z tego co widziałem to S wysłała pisma do Mateusza i w piśmie zapowiedzieli że jak odmrozi wszystko to co zabrali to usiądą do rozmów o podwyżki. A Celnicy czy po objęciu stanowiska przez Mateusza zwrócili się do niego ?? Bo wydaje mi sie że nie - ale mogę się mylic.

Obecnie jako emeryt po 30 latach służby i wielu lat walki z wyzyskiem i brakiem szacunku dla funkcjonariuszy, popieram wszystkich młodych w służbie, walczcie o swoje, nie dajcie się poniżać. Ale jedno trzeba przyznać. Bez Sławka któremu zawdzięczamy obecne emerytury byłoby znacznie gorzej, zapłacił za swoją walkę z MF, zdrowiem, wieloma zwolnieniami, brakiem awansu. Zgadzam się też ze stwierdzeniem, że ZZ Celnicy.pl powinien być bardziej asertywny do szefostwa i MF, nie ustępować ani na krok, w obronie wszystkich funkcjonariuszy. Jednego jestem jednak pewny, nikt za nas samych nie wywalczy nam lepszych warunków służby, wyższych poborów czy szacunku ze strony przełożonych. Nie walczmy ze sobą tylko z dyrektorami i mf (celowo z małej litery).Walczcie, ja swoją walkę przegrałem ( zabrakło mi sił aby walczyć z idiotami) i chcąc zachować resztkę godności do siebie odszedłem na emeryturę.

I co dalej robimy? Zostawiamy to bez żadnych działań czy może jednak uda się coś zorganizować?
Jestem za. Prosimy o jasny i czytelny sygnał i nas nie ma! Niech to wszystko pier***nie na pysk bo nie usmiecha mi sie zdychac z glodu po tej 4,4% jalmuznie. Jak wielu mam dosc i uwazam, ze nie mamy absolutnie nic do stracenia. Nasz protest w obliczu akcji Pit i tego gówna w postaci Nowego Nieładu zmusi ich do działania.

374 x 0.74 = 276,76
To co nam dali to jest max co mogliśmy dostac i trzeba się z tego cieszyć. Takie są realia. Nasze zarobki jak długo będzie istniał tzw. kas będą uzależnione od urzędników skarbowych. Sławek chyba wyraźnie napisał co powiedziała kobieta która jest na czele tego czegoś. Pracowników skarbowych jest prawie 90% i oni nie mogą zarabiać gorzej od nas. Gdyby nam dali podwyżki jak w innych firmach mundurowych to pracownikom skarbowym też musieliby tyle dać a jak im to pracownikom np. ZUS też itd.
Dlaczego x 0.74 ? W przypadku funkcjonariuszy żeby obliczyć netto, tak orientacyjnie, trzeba brutto pomnożyć przez 0.82.

Obecnie jako emeryt po 30 latach służby i wielu lat walki z wyzyskiem i brakiem szacunku dla funkcjonariuszy, popieram wszystkich młodych w służbie, walczcie o swoje, nie dajcie się poniżać. Ale jedno trzeba przyznać. Bez Sławka któremu zawdzięczamy obecne emerytury byłoby znacznie gorzej, zapłacił za swoją walkę z MF, zdrowiem, wieloma zwolnieniami, brakiem awansu. Zgadzam się też ze stwierdzeniem, że ZZ Celnicy.pl powinien być bardziej asertywny do szefostwa i MF, nie ustępować ani na krok, w obronie wszystkich funkcjonariuszy. Jednego jestem jednak pewny, nikt za nas samych nie wywalczy nam lepszych warunków służby, wyższych poborów czy szacunku ze strony przełożonych. Nie walczmy ze sobą tylko z dyrektorami i mf (celowo z małej litery).Walczcie, ja swoją walkę przegrałem ( zabrakło mi sił aby walczyć z idiotami) i chcąc zachować resztkę godności do siebie odszedłem na emeryturę.
Witam w klubie - mam to samo i tak samo.

@LIoZ To, że niektórzy decydenci w Ministerstwie Finansów tak nas traktują nie znaczy, że należy się z tym absurdem zgadzać.
Oczywiście, że tak. Ale to trochę za mało. Trzeba mieć dodatkowo kogoś ważnego, kto o interesy służby dba, bez względu na to jakie interesy mu przyświecają. Policja, SG i strażacy mają Kamińskiego, SW ma Ziobrę a my...zaraz, zaraz sobie przypomnę... Aha! My mamy SKAS-a!

MF bas ograło a ZZ przyklepało. Teraz jest najlepszy czas żeby protestować. Może nawet zauważyłby to Kaczyński i z obawy o wpływy może chcąc załagodzić sprawę dałby nam w końcu takue na jakie zasługujemy.

Spotkanie się odbyło, kwoty podwyżek i sposób rozdysponowania znamy.
To jest temat na 5 min spotkania. Co się jeszcze działo, o czym rozmawiano? Czy poruszono kwestie dodatkowych podwyżek zrównujących nas z innymi? Jakieś komentaże SKAS?

Sukcesem tego porozumienia nazwać nie można, ale teraz trzeba przypilnować aby wypłata tych pieniędzy faktycznie odbyła się w marcu.

czy ty masz kłopoty z ortografią? "staży" ??????
ej tam ejtam. Jeśli masz coś ciekawego do powiedzenia to powiedz. A jeśłi masz ochotę się ciepnąć choć by i tego to proszę bardzo. No bo w końcu jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia, no to choć by i to. Z ortografią nie mam najmniejszego problemu. po latach walki postanowiłem się nią nie przejmować skupić na rzeczach istotnych. A ty widzę skupiasz się na ogólnym wrażeniu a nie na istocie. Skupiaj się dalej " i obyś nie przegapił niebiańskiej glorii" cytując klasyka :)

A co ty teraz chcesz organizować jak "Strona Społeczna" przyjęła propozycje .... Czyli wyszło tak że : chyba 2 lata temu Solidarność się sprzedała za parę złotników ... a w tym roku sorry ale Celnicy.pl się sprzedali.... możecie teraz po mnie bluzgać, jechać, blokować czy co tam jeszcze. Ale trzeba było nie przyjmować tych ochłapów przy takiej inflacji jaka panuje .... w tym roku Solidarność zrezygnowała ze spotkania i tutaj musze przyznać im rację (choć nie jestem zwolennikiem ich Pana Przewodniczącego L) ale akurat tutaj pokazali "jaja" a reszta przyjęła "dar magdaleny". Wstyd mi za ludzi którzy zasiadają na spotkaniu z taką pseudo szefową do rozmów o podwyżkach dla ludzi którzy sorry ale zapierdalają jak by robili na 2 bądź 3 etaty..... Wstyd mi za to że 2 największe ZZ Celnicy.pl oraz Solidarność na 1 spotkaniu mówili jednym głosem gdzie aż w tym momencie się serce radowało a teraz nagle odłam Celnicy.pl i przyjmują propozycje, która co nam daje ? przy promocji w Lidlu może uda się kupić 20 konserw rybnych i taka ot Podwyżka i SUKCES ...... Brak mi słów ....
Przyjęła jak dobrze rozumiem sposób rozdysponowania a nie wysokość. Na jesieni nie wyszło nam z różnych względów. Ale teraz chyba wszyscy uznają że jest dobry czas by podnieść głowę? Szczególnie po opłaceniu rachunków i zakupach.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry