Spotkanie z SKAS - podział podwyżek

Status
Zamknięty.
A ja uważam, że byłoby dobre, gdyby za tym szły jakieś działania. Jeżeli nie, to jest to zwykły pijar i słabe rozwiązanie.
Sądzę, że powinniśmy próbować wpływać na sposób podziału środków, nie wyłączać się z tego, mimo iż domagamy się wyższych podwyżek. W myśl zasady: nic o nas bez nas.
Taka demonstracja PR nie ma sensu, jeśli nie idą za tym żadne dalsze konkretne działania.
Poza tym spotkanie jest na 12:30.

No to chyba że jedni zostali zaproszenia na 10:00 (lepszy sort) a na 12:30 ten gorszy sort .... Bo coś czuję że Madzia lubi dzielić na gorszych i lepszych ... ale jak to mówi przysłowie dzisiaj środa dzień L... także Madzia po pracy jeszcze pociągnąć trzeba będzie za kilka sznurków. Bez urazy :D

Na miejscu ludzi zapisanych do skarbowcow czulabym się oszukana na maksa. To tylko zagranie solidarnosci. Jak to mówią nic o nas bez nas. Trzeba podzielic szybko to co jest i starać się o resztę a nie obrażać się na wszystkich jak male dziecko. Jak my nie wezmiemy w tym udziału to podzielą za nas. Już oni podpisywali porozumienia na naszą niekorzyść a potem cykali foty i oglaszali sukces a teraz mówią, że na spotkanie nie idą....

Na miejscu ludzi zapisanych do skarbowcow czulabym się oszukana na maksa. To tylko zagranie solidarnosci. Jak to mówią nic o nas bez nas. Trzeba podzielic szybko to co jest i starać się o resztę a nie obrażać się na wszystkich jak male dziecko. Jak my nie wezmiemy w tym udziału to podzielą za nas. Już oni podpisywali porozumienia na naszą niekorzyść a potem cykali foty i oglaszali sukces a teraz mówią, że na spotkanie nie idą....
Oby tylko S nie przeszkadzała teraz na poziomie DIAS.

A co z pozostałą kwotą, przecież miał być wzrost mnożnika o 0,24?
Znowu nam urwali 0,033, czyli jakieś 60 zł
Nawet jak podejmie się 13-kę to i tak wychodzi wyższa kwota

A co z pozostałą kwotą, przecież miał być wzrost mnożnika o 0,24?
Znowu nam urwali 0,033, czyli jakieś 60 zł
Nawet jak podejmie się 13-kę to i tak wychodzi wyższa kwota
Dobre pytanie. Na co znowu odjęto z tych 432 zł?

Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka

Ile w takim razie na start dostanie młody który dopiero zacznie przygodę z SCS?
Zależy od stanowiska na jakie aplikuje (od tego zależy mnożnik kwoty bazowej), zakładam że stopień aplikant. Tak więc do mnożnika aplikanta z załącznika dodać należy wyżej wskazaną liczbę. Wszystko razy kwota bazowa, dodać i wyjdzie brutto.
IMG_20211230_223232.jpg

Urwali na 3% nagrodowy fundusz, nagrodę roczną i jubileuszówki.
W SG też urywali od tych 677zł. Sprawdźcie ile, aby było porównanie.
Oczywiście odstajemy od innych formacji i tego nie odstępujemy. Mamy niższe podwyżki niż w innych formacjach i to jest skandal. Musi to być wyrównane. Nigdy nie wolno nam o tym zapomnieć.

Eksperci Komisji Europejskiej wyliczają, że do końca 2023 roku ceny w Polsce wzrosną o ponad 21 procent. Będzie to najwyższy wzrost wśród państw UE. W Polsce w grudniu 2021 roku sięgnęła aż 8,6 proc., a średnio w ubiegłym roku wyniosła 5,1 proc.

Zatem nie pytaj co podzielisz dzisiaj ale żadąj by było oc dizelic też i jutro. Bo pojutrze to sajonara. Staży emka młodzi przysłowiowy Lidl.

czy ty masz kłopoty z ortografią? "staży" ??????

I co dalej robimy? Zostawiamy to bez żadnych działań czy może jednak uda się coś zorganizować?
A co ty teraz chcesz organizować jak "Strona Społeczna" przyjęła propozycje .... Czyli wyszło tak że : chyba 2 lata temu Solidarność się sprzedała za parę złotników ... a w tym roku sorry ale Celnicy.pl się sprzedali.... możecie teraz po mnie bluzgać, jechać, blokować czy co tam jeszcze. Ale trzeba było nie przyjmować tych ochłapów przy takiej inflacji jaka panuje .... w tym roku Solidarność zrezygnowała ze spotkania i tutaj musze przyznać im rację (choć nie jestem zwolennikiem ich Pana Przewodniczącego L) ale akurat tutaj pokazali "jaja" a reszta przyjęła "dar magdaleny". Wstyd mi za ludzi którzy zasiadają na spotkaniu z taką pseudo szefową do rozmów o podwyżkach dla ludzi którzy sorry ale zapierdalają jak by robili na 2 bądź 3 etaty..... Wstyd mi za to że 2 największe ZZ Celnicy.pl oraz Solidarność na 1 spotkaniu mówili jednym głosem gdzie aż w tym momencie się serce radowało a teraz nagle odłam Celnicy.pl i przyjmują propozycje, która co nam daje ? przy promocji w Lidlu może uda się kupić 20 konserw rybnych i taka ot Podwyżka i SUKCES ...... Brak mi słów ....

Status
Zamknięty.
Back
Do góry