Spotkanie z SKAS - podział podwyżek

Status
Zamknięty.
20220220_184026.jpg

przeczytałem to pismo... niestety.
Odnoszę wrażenie, że ałtor tych wypocin uważa, że (każdy) funkcjonariusz jest na równi z cywilem. Zrównuje funkcjonariusza (każdego) do pracowni

przeczytałem to pismo... niestety.
Odnoszę wrażenie, że ałtor tych wypocin uważa, że (każdy) funkcjonariusz jest na równi z cywilem. Zrównuje funkcjonariusza (każdego) do pracownika skarbówki. Idąc krok dalej to za 2 lata okaże się Korpus Służby Cywilnej jest nową formacją mundurową.

ka skarbówki. Idąc krok dalej to za 2 lata okaże się Korpus Służby Cywilnej jest nową formacją mundurową.
A wy się uważacie za jakichś lepszych od cywili ?

W sumie wejdź na posty w,, podwyżki 2022,, i zobaczysz dlaczego chcieliśmy do stopnia.
pamiętajcie że w przypadku do stopnia traci się w 100% za każdy dzień zwolnienia a przy poborach raptem 20%
z drugiej strony gdy do poborów to albo po równo i zyskują ci którzy mają nie pełną wysługę i z czasem im rośnie
lub nie po równo uwzględniając przyszłą wysługę co w dystansie czasu zostanie wyrównane wysługą i w gruncie rzeczy wydaje się być najsprawiedliwsze.
I oczywiście punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i ci którzy mają teraz niską wysługę rzucą się na mnie jak harty. ale należało by im przypomnieć ten post i ich reakcje za jakieś 1-20 lat. :)

Nie uważamy się za lepszych, uważamy tylko, że podwyżki dla nas powinny być w wysokości porównywalnej do służb mundurowych, a dla Was w wysokości dla pracowników cywilnych w służbach mundurowych. To wszystko. Pozdrawiam
Ale cywili w Kas nie można porównywać z cywilami w policji itp. Przed powstaniem Kas funkcjonowały przecież cywilne UKS i US czego nie można powiedzieć o cywilach w policji i podobnych służbach mundurowych. Cywile w służbach skarbowych mieli zawsze takie samo znaczenie co celnicy. Pracownicy w policji zawsze stanowili tylko cywilne wsparcie mundurowych i nie mieli jakiegoś swojego urzędu. To tak w skrócie

pamiętajcie że w przypadku do stopnia traci się w 100% za każdy dzień zwolnienia a przy poborach raptem 20%
z drugiej strony gdy do poborów to albo po równo i zyskują ci którzy mają nie pełną wysługę i z czasem im rośnie
lub nie po równo uwzględniając przyszłą wysługę co w dystansie czasu zostanie wyrównane wysługą i w gruncie rzeczy wydaje się być najsprawiedliwsze.
I oczywiście punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i ci którzy mają teraz niską wysługę rzucą się na mnie jak harty. ale należało by im przypomnieć ten post i ich reakcje za jakieś 1-20 lat. :)
to nie tak, 20% traci się od podstawy, od stopnia, od dodatków. Nie siejmy dezinformacji.

Ale cywili w Kas nie można porównywać z cywilami w policji itp. Przed powstaniem Kas funkcjonowały przecież cywilne UKS i US czego nie można powiedzieć o cywilach w policji i podobnych służbach mundurowych. Cywile w służbach skarbowych mieli zawsze takie samo znaczenie co celnicy. Pracownicy w policji zawsze stanowili tylko cywilne wsparcie mundurowych i nie mieli jakiegoś swojego urzędu. To tak w skrócie
Uważasz, że cywile powinni zarabiać tak samo jak funkcjonariusze? Jeśli tak to lepiej zachowaj ten pogląd dla siebie lub opuść to forum.

A wy się uważacie za jakichś lepszych od cywili ?

Odpowiadam - tak uważam, że jesteśmy inni od Was :)
Mundur wiążę się z dyspozycyjnością. W każdym momencie możemy wykonywać różne zadania, z różnych zakresów, w różnych miejscach i czasie .Wiele osób było alokowanych w drugi koniec Polski na lata i nikogo nie obchodziło czy mają rodziny. U nas jest rozkaz a nie polecenie. W naszym gronie jest wielu bardzo dobrze wykształconych osób, z różnych dziedzin, znających swoja wartość.
Skarbowcy w wielu przypadkach albo nie znają się dobrze na podatkach albo znają na jednym, który „klepali” latami, ha, ha !!!
Wielu w skarbówce przewracało i przewraca papiery. Donosiliście na siebie i donosicie nadal. Zawiść i obłuda kwitnie. Wykonywaliście pracę przez lata zgadzając się na warunki, mając mentalność urzędnika pruskiego. . A teraz po przyłączeniu nas do KASu chcecie mieć prawa, wynagrodzenie , emerytury jak funkcjonariusz. Właśnie to wasze chore chciejstwa świadczą dobitnie z kim mamy do czynienia.

Odpowiadam - tak uważam, że jesteśmy inni od Was :)
Mundur wiążę się z dyspozycyjnością. W każdym momencie możemy wykonywać różne zadania, z różnych zakresów, w różnych miejscach i czasie .Wiele osób było alokowanych w drugi koniec Polski na lata i nikogo nie obchodziło czy mają rodziny. U nas jest rozkaz a nie polecenie. W naszym gronie jest wielu bardzo dobrze wykształconych osób, z różnych dziedzin, znających swoja wartość.
Skarbowcy w wielu przypadkach albo nie znają się dobrze na podatkach albo znają na jednym, który „klepali” latami, ha, ha !!!
Wielu w skarbówce przewracało i przewraca papiery. Donosiliście na siebie i donosicie nadal. Zawiść i obłuda kwitnie. Wykonywaliście pracę przez lata zgadzając się na warunki, mając mentalność urzędnika pruskiego. . A teraz po przyłączeniu nas do KASu chcecie mieć prawa, wynagrodzenie , emerytury jak funkcjonariusz. Właśnie to wasze chore chciejstwa świadczą dobitnie z kim mamy do czynienia.
A ja znam funkcjonariuszy, którzy mają problem z włączeniem drukarki. O pracy merytorycznej z litości nie wspomnę.

Masz rację. Cywile w KAS to nie to samo co cywile np w Policji, bardziej jak cywile np w ZUS. Reagujesz jednak zbyt alergicznie i nadinterpretujesz wypowiedzi forumowiczów.
Nie jesteśmy lepsi i za takich się nie uważamy. Czujemy się jednak inni i nie możemy się pogodzić z warunkowaniem naszych podwyżek, analogicznymi podwyżkami dla cywili. Tylko tyle.
Fakt niektóre wypowiedzi celników są nieco niezręczne i dają powód do takiej nadinterpretacji ich wypowiedzi.
Uwierz mi, żaden funkcjonariusz którego znam nie czuje się lepszy od kasowskich cywili.
Pozdrawiam

Kolejny hit: https://www.skarbowcy.pl/blaster/extarticle.php?show=article&article_id=28081
Teraz 13nastki będzie nam obniżał o mityczne 12%.
Kabaret na całego, kampania pod hasłem urzędnik robi to samo co funkcjonariusz, trwa w najlepsze. Poziom absurdu chyba już nie ma znaczenia, więc zamiast do SCS na miejscu skarbówki porównywał bym się do służb specjalnych czy może GROM, tam uposażenia wyższe i większe przywileje. Znajdą się argumenty że cywil z us i funk z abw to w zasadzie tą samą robotę robią😅

Kolejny hit: https://www.skarbowcy.pl/blaster/extarticle.php?show=article&article_id=28081
Kabaret na całego, kampania pod hasłem urzędnik robi to samo co funkcjonariusz, trwa w najlepsze. Poziom absurdu chyba już nie ma znaczenia, więc zamiast do SCS na miejscu skarbówki porównywał bym się do służb specjalnych czy może GROM, tam uposażenia wyższe i większe przywileje. Znajdą się argumenty że cywil z us i funk z abw to w zasadzie tą samą robotę robią😅
Jesteś ta sama skarbówka tyle, że pracująca w terenie (prawdopodobnie, choć może być różnie) , jak zresztą część cywili (kontrola, egzekucja). To wam się wydaje, że jesteście tajnymi agentami FBI😂. Może czas wreszcie zejść na ziemię.

Kabaret na całego, kampania pod hasłem urzędnik robi to samo co funkcjonariusz, trwa w najlepsze. Poziom absurdu chyba już nie ma znaczenia, więc zamiast do SCS na miejscu skarbówki porównywał bym się do służb specjalnych czy może GROM, tam uposażenia wyższe i większe przywileje. Znajdą się argumenty że cywil z us i funk z abw to w zasadzie tą samą robotę robią
Przeczytałam... No cóż, jakie to pisowskie...
A wszystko dlatego, że ich przewodniczący musiał z piżamy odpruć gwiazdki generalskie i obejść się smakiem na emkę...
Boli mnie natomiast brak reakcji ZZ Celnicy na wpisy na tamtym forum. Autentycznie boli. No cóż mam nadzieję, że zdążę się ewakuować z tego syfu, zanim coś zmieni się na jeszcze gorsze....

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Jesteś ta sama skarbówka tyle, że pracująca w terenie (prawdopodobnie, choć może być różnie) , jak zresztą część cywili (kontrola, egzekucja). To wam się wydaje, że jesteście tajnymi agentami FBI. Może czas wreszcie zejść na ziemię.
Nie moja droga Mróweczko, nie byłam i NIGDY NIE będę ta sama skarbówka nawet jeżeli tak myślisz

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Kończcie te deliberacje,

Panie @slawomir.siwy, bardzo proszę o zablokowanie wątku, to do niczego nie prowadzi,

solidarności (celowo z małej litery) nie przekrzyczymy,

musimy podjąć poważne decyzje, także w sprawie osób - pracowników cywilnych w szeregach naszego ZZ,

nigdy nie sądziłam, że poprę głosy z tego forum o konieczności odcięcia się od pracowników cywilnych,

chyba nadszedł czas powiedzieć: nie po drodze nam z tymi ludźmi, niestety, okazuje się, że jest to już oczywiste dla wszystkich obserwatorów takich jak ta dyskusja,

aż oczy bolą od czytania pism solidarności,

jeżeli nie odetniemy się od osób - pracowników cywilnych z urzędów skarbowych a nawet urzędów celno-skarbowych (przecież w ucs-ie jest kolebka tej skarbowej solidarności), to nas ostatecznie zlikwidują, może nawet jeszcze do końca tego roku,

niestety wiem co mówię, na co dzień mam takie dyskusje, w mojej komórce są funkcjonariusze należący do solidarności, to co oni mówią o kolejnych krokach solidarności jest zatrważające, z tymi ludźmi na pokładzie w służbie nasz okręt zatonie najpóźniej 2023 r. jak nie wcześniej - bo przecież ustawy można przegłosować w jedną noc...

obym była złą wróżką, ale niestety tak to wygląda

Ostatnia edycja:
Jesteś ta sama skarbówka tyle, że pracująca w terenie (prawdopodobnie, choć może być różnie) , jak zresztą część cywili (kontrola, egzekucja). To wam się wydaje, że jesteście tajnymi agentami FBI😂. Może czas wreszcie zejść na ziemię.
A niejaki mrówek pisał tutaj, że już więcej na tym forum pisał nie będzie. Robienie z gęby cholewy dobrze temu mrówku wychodzi 😁

Status
Zamknięty.
Back
Do góry