Na grupie na FB powstała inicjatywa składania petycji do Senatu RP
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Może warto zmienić barwy, tzn. związek zawodowy, któremu zależy na tych co odeszli ze służby (I, II 2023), a nie tylko na tych, którzy jeszcze chcą płacić składki w swej naiwności?
Któremu związkowi warto płacić składki???
Tak jest!Soldat chłopie nie ośmieszaj się.
Sprawa spotkania posłanki Piekarskiej .
a byłeś u swojego posła / senatora przekonać go do tematu? Pamiętaj to petycja jak jedna z wielu, ostatecznie to nie komisja tylko zdecyduje ale przede wszystkim głosy posłów. Każdy któremu zależy i który chce wesprzeć moim zdaniem powinien wpaść i porozmawiać o problemie.Czy wiadomo kiedy senacka Komisja Petycji rozpatrzy przedmiotową petycję https://www.senat.gov.pl/prace/petycje/wykaz-tematow-petycji/petycja,856.html , skierowaną do niej 16.01.2023 r.?
Czy istnieją jakieś terminy na rozpatrzenie takiej petycji?
Chyba jednak nikt się nie zna, albo nie chce mu się. A co tam, ważne żeby na koncie się zgadzało!Wrzuciłem dwa linki. Ogólny na platformę i szczególny, dotyczący petycji do ówczesnego premiera MM. Wiem że jej tam nie ma i dlatego zapytałem czy ktoś to potrafi zrobić.
"Sieur a Polska ...."
Pokaż załącznik: 11380
"Sieur a Polska ...."
Pokaż załącznik: 11380
A czy mój były ZZ planuje jakąś strategię w sprawie art.41?
chciał bym zauważyć że być może dróg jest więcej a nasz kochany zz jakoś bardziej się nie wychyla. Nie to że nie doceniam tego co dla nas zrobił w zakresie pomocy prawnej ale mógł by więcej i na innych polach również. Rozumiem sprawa jest wiele ale might be last but not leastPromyk nadziei. W zaistniałej sytuacji TK to dobry pomysł.
Sprawa waloryzacji uposażeń służb mundurowych w 2023 r. Odpowiedź MSWiA
Ustawa okołobudżetowa na 2023 r. pogorszyła waloryzację uposażeń żołnierzy zawodowych i funkcjonariuszy. Tym, którzy odeszli na emeryturę, brak waloryzacji nie został w żaden sposób zrekompensowany, mimo, że pozostawali w służbie. RPO występuje do MSWiA.bip.brpo.gov.pl
To nie związki zafundowały ta sytuację, tylko Państwo PIS, a uszczegółowiając głooopi ministrowie, którym się nieśmiertelność włączyła .Bardzo w oczy kłuje stosowanie wyrazu waloryzacja . Przecież emeryci w 2023r.
nie otrzymali najnormalniej w świecie należnych podwyżek od 01 stycznia 2023roku.
Druga rzecz , to czy faktycznie związki zawodowe zafundowały swoim członkom
taką sytuację ?