Na grupie na FB powstała inicjatywa składania petycji do Senatu RP
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Jak byli w opozycji to byli po naszej stronie. Ale teraz to mają nas w nosie. Jest nas mało więc można nasz skrzywdzić i olać. Co innego frankowcy, tam mogą coś zrobić i to po paru latach.Czyli ponownie oni nic nie mogą...
To tak jak mój były naczelnik, ale przecież ja nic nie mogę, to dyrektor....
Ciągle mówią, że TK nie istnieje, ale jak im pasuje, to trzeba zwrócić sią gdzie? no do TK....
Pozwólmy wypowiedzieć się prawnikom, niech oni pokierują sprawą. Może nie będzie trzeba czekać na rozstrzygnięcie trybunału unijnego, bo to mogłoby potrwać.
A kim Ty jesteś, że sobie coś życzysz bądź nie? JWP się znalazł!Osobiście jeszcze napiszę, że nie życzę sobie, aby osoby które nie skorzystały z normalnych środków odwoławczych w sprawie 41/2024, teraz odwalaly jakieś maniany m.in. z udziałem polityków czy za ich podszeptem.
Na dalsze kroki prawne, ewentualnie z udziałem TK, przyjdzie pora po ewentualnym wyczerpaniu pojętych już działań prawnych, zgodnie z literą oraz wykładnią.
A kim Ty jesteś, że sobie coś życzysz bądź nie? JWP się znalazł!
Wszystkie środki są dozwolone!
...Najpierw to środek na przeczyszczenie.
Dołu, bo z górą nic się nie da zrobić.
no chyba za radą "szanownej komisji zz powinno złożyć do TKJa się wszyscy nie weźmiemy do roboty to możemy pożegnać się z tą podwyżką.
Na ponad 10 tys pokrzywdzonych funkcjonariuszy petycję do Senatu wysłało niewiele ponad 200! A reszta co? Na co czeka??? Że się samo zrobi? No nie, samo się nie zrobi!
Oni muszą widzieć moc, że wszyscy walczymy. Ciekawe ilu ma sprawę w sądzie?
Jakieś pomysły co dalej?
No ale rozumiesz, że gdyby nie porażka PiS w wyborach, to nie byłoby dzisiaj żadnych szans na zmianę dot. art. 41 i takie samo rozwiązanie byłoby zastosowane w tym roku. I Wąsik by ci wytłumaczył co i jakZ tą władzą obecną nie załatwicie nic, tak jak np. rolnicy za których zabiorą się po wyborach zwłaszcza europejskich, oczka się wam otwierają? to dobrze.
Tusk ze swoja bandą był juz przerabiany ok.15 lat temu podczas walki o emerytury mundurowe, przypomnę, w nagrodę za protest na granicach słuszny zresztą dał parę groszy więcej niektórym a jakże, trochę nowych samochodów oraz PODNIÓSŁ wiek emerytalny dla celników kobiety 55 do 67 i mężczyżni 60 do 67.
Patrzycie na jakąś zasraną tuskową komisję i jesteście zdziwieni, a co wyście myśleli.
Aby poszło tak jak trzeba tą władzę trzeba zniszczyć w wyborach bo będzie jeszcze gorzej niz macie teraz.
Po połowie roku oraz już po świętach zresztą zaczynają się podwyżki niemal wszystkiego, on wam dał podwyżkę ,to sobie popatrz na tą kasę tylko tyle, bo już dawno tego nie masz.
Słusznie, ale dla niego nie ma to znaczenia.No ale rozumiesz, że gdyby nie porażka PiS w wyborach, to nie byłoby dzisiaj żadnych szans na zmianę dot. art. 41 i takie samo rozwiązanie byłoby zastosowane w tym roku. I Wąsik by ci wytłumaczył co i jak