Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Witaj na stronie i forum Związku Zawodowego Celnicy PL!
Nasz Związek zrzesza 8371 członków.
Wstąp do nas! (KLIKNIJ i zapisz się elektronicznie!)
Jeśli wolisz zapisać się w tradycyjny sposób pobierz i wyślij odpowiednią deklarację Deklaracja członkowska I Deklaracja członkowska dla emerytów, rencistów i zwolnionych
Korzyści i ochrona wynikająca z członkostwa w ZZ Celnicy PL (KLIKNIJ) plus inne benefity, np. zniżki na paliwo!
Jeżeli podejmiesz decyzję o rezygnacji z członkostwa w Związku Zawodowym CELNICY PL pobierz, wypełnij i prześlij druk Rezygnacja_z_członkostwa
Składki członkowskie należy wpłacać na konto: 44 1600 1462 0008 2567 1607 7001 w BGŻ BNP PARIBAS
ZZ CELNICY PL ul. Otmuchowska 50, 48-300 Nysa, NIP: 7542935512, REGON: 160186970, KRS: 0000303717
Prezydent Andrzej Duda awansował na stopień generalski nadinspektora Służby Celno-Skarbowej insp. Magdalenę Rzeczkowską oraz insp. Macieja Fiłończuka. Akty mianowania zostaną wręczone w piątek o godz. 11:30 w Pałacu Prezydenckim.
Żeby nominacja generalska miała szansę wzmocnić służbę, trzeba mieć wolę zarządzania nią, a nie administrowania jak Sławku napisałeś w swoim primaaprilisowym żarcie.
Jeśli SKAS traktuje nas tylko jak koszt i nasz los jest jej obojętny, to trudno oczekiwać żebyśmy jakoś specjalnie cieszyli się z tej nominacji. Dla mnie jest to zupełnie obojętne. Może chętniej będzie ubierała mundur? Swoją drogą ciekawe kto ją zwalnia z obowiązku pełnienia służby w umundurowaniu?
Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.
www.facebook.com
To się okaże, czy Pani szef nadal będzie pomijać swój stopień służbowy w podpisywanych dokumentach oraz czy będzie pełnić służbę w umundurowaniu służbowym.
Wtedy powstanie pytanie czy jest ze służby tutaj dumna, czy też dopiero po tym jak zostało zaspokojone ego nie tylko stanowiskiem ale i stopniem. No fakt bo SKAS i podkomisarz to niby tak średnio licowało. Ale to juz tylko wina pragmatyki służbowej która w wojsku policji i innych służbach jest a u nas jak widać.
Z drugiej strony ciężko szczerze gratulować czując rozgoryczenie. No i tradycyjnie szacunek nie jest immanentną cechą stanowiska ale postawy, charakteru i osiągnięć jego godnych. Np mnie rozczarowało wiele ale przytoczę przykładowo obcięcie 1,9% ostatniej wrześniowej transzy waloryzacji z 2020r .
W imieniu funkcjonariuszy regularnie awansowanych co pięć lat i tych którzy mieli możliwość „zakupu” awansu, serdecznie gratuluje Pani awansu na wyższy stopień służbowy. Mam nadzieję, że zmiany legislacyjne pozwolą Pani osiągnąć w krótkim czasie stopień Marszałka Służby Celno-Skarbowej.
W imieniu funkcjonariuszy regularnie awansowanych co pięć lat i tych którzy mieli możliwość „zakupu” awansu, serdecznie gratuluje Pani awansu na wyższy stopień służbowy. Mam nadzieję, że zmiany legislacyjne pozwolą Pani osiągnąć w krótkim czasie stopień Marszałka Służby Celno-Skarbowej.
A ja też tak sobie myślę, iż po tych wszystkich ciężkich wyrzeczeniach w poprawę nowego ładu to pani generał powinna zostać w szybkim czasie mianowana na stanowisko marszałka - i nie pisać mi tu głupot że takiego stopnia u nas nie ma - na razie nie ma ale jest potrzeba to będzie.
Żeby nominacja generalska miała szansę wzmocnić służbę, trzeba mieć wolę zarządzania nią, a nie administrowania jak Sławku napisałeś w swoim primaaprilisowym żarcie.
Jeśli SKAS traktuje nas tylko jak koszt i nasz los jest jej obojętny, to trudno oczekiwać żebyśmy jakoś specjalnie cieszyli się z tej nominacji. Dla mnie jest to zupełnie obojętne. Może chętniej będzie ubierała mundur? Swoją drogą ciekawe kto ją zwalnia z obowiązku pełnienia służby w umundurowaniu?
Napisałem, że mam nadzieję, że wraz z awansem przyjdzie informacja o modernizacji i poprawie naszego statusu materialnego i prawnego.
SKAS dałbym zatem jeszcze chwilę szansy na poprawę swojego wizerunku i na to jak zapisze się w historii formacji.
A ja szczerze pogratulowałem SKAS, wyrażając także nadzieję, że wraz z tą nominacją przyjdzie także informacja o modernizacji.
Jest to niewątpliwie wyróżnienie dla naszej Służby, docenienie formacji i to jest bardzo ważne.
Uważam, że powinniśmy dopatrywać się pozytywów. Jestem przekonany, że jest szansa na wzmocnienie skuteczności kierownictwa KAS wraz z tą nominacją. A zatem jest to perspektywa na poprawę sytuacji prawnej i materialnej nas wszystkich.
Jeszcze raz szczerze gratuluję Pani Minister!
Gratulacje także dla Pana Naczelnika!
Wyróżnienie dla Służby? Osoba która została szefem SKAS z politycznego nadania? Urzędnik, który dostał generalskie szlify? Toż to jeszcze większa abominacja niż nasi oficerowie namaszczeni po "deformie" Służby Celnej.
Panie Sławku, obawiam się, że ostatnich Pana posunięć i wpisów nie jestem w stanie dobrze zrozumieć. Najpierw "żart", a teraz takie gratulacje? Mam mieszane uczucia.
A ja szczerze pogratulowałem SKAS, wyrażając także nadzieję, że wraz z tą nominacją przyjdzie także informacja o modernizacji.
Jest to niewątpliwie wyróżnienie dla naszej Służby, docenienie formacji i to jest bardzo ważne.
Uważam, że powinniśmy dopatrywać się pozytywów. Jestem przekonany, że jest szansa na wzmocnienie skuteczności kierownictwa KAS wraz z tą nominacją. A zatem jest to perspektywa na poprawę sytuacji prawnej i materialnej nas wszystkich.
Zapewne intencje były szczere - szkoda, iż wyszło tak jakoś jak "łubu dubu w onym Misiu" - a może to ja już się tak błyskawicznie starzeję i nie umiem dostrzec sedna sprawy
Gratulacje to jedno, wypadało je złożyć. Ale podkreślania szczerości tych gratulacji i nadziei związanych z nominacją nie rozumiem.
Czy Przewodniczący coś zawdzięcza szefowej?
Gratulacje to jedno, wypadało je złożyć. Ale podkreślania szczerości tych gratulacji i nadziei związanych z nominacją nie rozumiem.
Czy Przewodniczący coś zawdzięcza szefowej?
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.