Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
No i wszystko się klaruje. Dla zap..czy w KAS połowa i niech tyrają dalej...do minimum niedaleko14,2%
Negocjacje zakończone się fiaskiem. Tak wzrosną emerytury
Negocjacje zakończyły się fiaskiem. Związki zawodowe nie przekonały rządu do tego, by w 2023 r. mocniej podnieść emerytury i renty dziewięciu milionów seniorów. Podwyżka będzie na poziomie ustawowego minimum. Tak liczona waloryzacja świadczeń może wynieść ok. 14,2 proc. - pisze "Fakt".www.money.pl
Dzień dobry
Czy w końcu ktoś z uczestników wczorajszego spotkania raczy, nas członków ZZ Celnicy PL i wszystkich zainteresowanych poinformować o wyniku spotkania z szefem KAS ??? Ile można czekać. Tak trudno napisać kilka zdań ????
A do kiedy będą trwały te konsultacje?Witam. Informowałem wcześniej, że nie mogłem być w tym dniu w MF. Mam tylko relację ustną i czekamy na notatkę naszych przedstawicieli. Dzisiaj ma być. Informację prześlemy do konsultacji pośród członków związku. Każdy będzie mógł się wypowiedzieć i każdy zdąży.
Niestety masz rację...Poczekajmy spokojnie, przekaz konkurencyjnego związku raczej skupiony na cywilach, z tego co zrozumiałem u nas wiadomo tylko że 0,1 do stopnia dla każdego, a reszta dość enigmatyczna, ścieżka awansów na stopniach to raczej mapa dla młodych. Progi minimalne mnożników też nisko - większość specjalistów będzie mogła zostać młodszym ekspertem i to bez faktycznej podwyżki. Stanowiska powiązane z komórkami i stopniami- takie mini wartościowanie. Dla tzw. starych nic no może poza wzrostem mnożnika kwoty bazowej do obliczenia emerytury.
w policji bez łachy po 10-13 latach służby dostają ze średnim wykształceniem aspirantów, a u nas ceregiele jakby to był generalski stopień !!!! nie mówiąc już kiedy w wojsku dostaje się chorążegoPoczekajmy spokojnie, przekaz konkurencyjnego związku raczej skupiony na cywilach, z tego co zrozumiałem u nas wiadomo tylko że 0,1 do stopnia dla każdego, a reszta dość enigmatyczna, ścieżka awansów na stopniach to raczej mapa dla młodych. Progi minimalne mnożników też nisko - większość specjalistów będzie mogła zostać młodszym ekspertem i to bez faktycznej podwyżki. Stanowiska powiązane z komórkami i stopniami- takie mini wartościowanie. Dla tzw. starych nic no może poza wzrostem mnożnika kwoty bazowej do obliczenia emerytury.
Po 16 latach służby bez żadnej wpadki mam st. rachmistrza a znam takich co mają mł. rachmistrza. Ma to się nijak do innych służbFaktycznie, dzisiaj przecież jest 13. Dziękuję za odpowiedź.
Jaki cel mają te konsultacje? One dotyczą zatwierdzenia notatki, bo nie rozumiem?A do kiedy będą trwały te konsultacje?
Uważaj @PJS !!!... Jak zachęcić ludzi spoza związku do wstępowania w szeregi skoro nie wiadomo co związek robi, a skoro nie wiadomo powstaje wrażenie, że nic się nie robi.
...
Przebijam: 25 lat - mł. aspirant (wniosek o kurs sam sobie napisałem) ale jestem pełen nadziei bo niektórzy naczelnicy (rodem ze skarbówki) rok temu mieli to samo a teraz są podkomisarzamiPo 16 latach służby bez żadnej wpadki mam st. rachmistrza a znam takich co mają mł. rachmistrza. Ma to się nijak do innych służb
nawet nie ma co komentować, jak ulotka za wycieraczką auta, bla, bla, bla .. jakiś spis pobożnych życzeń, nie spełniających nadziei drugiej strony, czyli Nas - ścieżka awansu, to ściema i dalsze narastanie nierówności. Tam jakaś dyskusja merytoryczna była? jakieś daty, terminy, zobowiązania, osoby odpowiedzialne ? czy nadal dialog niemowy z głuchym ?Notatka ze spotkania z SKAS.