Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
No, to wtedy wyjdzie zasadność i prawidłowość premiowania, może w końcu podetną skrzydła plecakom.Pod warunkiem, że takie same kwalifikacje, wykształcenie, obciążenie pracą i ilością spraw, w tym sprawy o takim stopniu trudności. Jak równo, to równo. W przeciwnym razie dla ambitnych, taki podział będzie demotywujący.
Niektórzy mogą służyć nawet 40 lat. Nie każdemu jest pisana wiedza ekspercka.Tak aby dojść do tego, że jeżeli dobrze, na oczekiwanym poziomie, wykonujesz swoje obowiązki, nie masz prawomocnych dyscyplinarek znajdujesz się w połowie siatki płac po ok. 15 latach służby, czyli widzisz jasną i precyzyjną ścieżkę kariery. Po około 25 latach służby jesteś już w grupie na stanowisku eksperta(do dyskusji ta kwestia kiedy i zachęcam do przedstawiania własnych modeli z innymi okresami). To jest do dogrania, by pasowało do liczby grup w stanowisku i czasookresu awansu pomiędzy grupami.
Oczywiście wybitni mogą awansować szybciej. Nie ograniczać tego, ale chodzi o to, by każdy widział jasno swoją ścieżkę kariery.
Dlaczego w Policji i innych służbach nikt nie podnosi tego rodzaju "kapicowych" problemów?Niektórzy mogą służyć nawet 40 lat. Nie każdemu jest pisana wiedza ekspercka.
Znam osoby z ponad 20. letnim stażem, których wiedza się "zatrzymała" na odpowiednim poziomie.
Od lat służby/pracy jest wysługa a nie awans na stanowiskach.
Proszę jaśniej "kapicowych'?Dlaczego w Policji i innych służbach nikt nie podnosi tego rodzaju "kapicowych" problemów?
Czyli chcesz dalej karmić tłuste koty. Widzę ,że próbujesz wprowadzić nowe standardy -skopać związkowca.To dlatego się nie angażujesz bo musiałbyś skopać samego siebie?Jeśli chodzi o dzielenie podwyżek które mają być w przyszłym roku to tylko i wyłącznie wszystkim po równo. Wiadomo, że wszyscy tyle samo nie dostaną i będzie po równo +/- ale założenie będzie jasne. Wszystkie propozycje 50/50 lub tym podobne śmierdzą dla mnie kombinowaniem, kumoterstwem i inną patologią i jeżeli w moim otoczeniu dowiem się, że jakiś związek będzie taką propozycje przedstawiał to obiecuje, że dany delikwent na 4 literach poczuje twardość obuwia służbowego.
Rozumiem, że wg nowej siatki płac minimalny mnożnik ma wynosić 2? Bo obecnie mam stanowisko st.spec. z mnożnikiem 1,82 Teraz w naborach dają większy mnożnik niż ja mam. I co mam zrobić? Zatrudnić się od nowa?Aktualnie minimalny to 2.
St. Spec. 2,5, ale to jest perspektywa paru lat.Rozumiem, że wg nowej siatki płac minimalny mnożnik ma wynosić 2? Bo obecnie mam stanowisko st.spec. z mnożnikiem 1,82 Teraz w naborach dają większy mnożnik niż ja mam. I co mam zrobić? Zatrudnić się od nowa?
No właśnie więc zanim ją osiągnę ten 2,5 za parę lat to osoby które teraz są z naborów będą mieć i tak większy wtedy ode mnie. I gdzie tu sprawiedliwość? Co mi pozostaje? Liczyć na to że dostanę więcej z modernizacji jeśli kryterium podziału będzie obowiązywało wyrównanie dla najmniej zarabiających?St. Spec. 2,5, ale to jest perspektywa paru lat.
No widzisz a rambobambo i zapewne wielu chce po równo, jak nie to będzie bił . Zawsze w tej sprawie środowisko będzie podzielone.No właśnie więc zanim ją osiągnę ten 2,5 za parę lat to osoby które teraz są z naborów będą mieć i tak większy wtedy ode mnie. I gdzie tu sprawiedliwość? Co mi pozostaje? Liczyć na to że dostanę więcej z modernizacji jeśli kryterium podziału będzie obowiązywało wyrównanie dla najmniej zarabiających?
A może by zamieścić ankietę kto jest za a kto przeciw jednemu mnożnikowi ?@tank. Do tego co piszesz można zaproponować jeszcze inne rozwiązanie. Np. "młody" trafia do grupy zaszeregowania zgodnej z mnożnikiem jaki ma, ale nie awansuje później do grupy wyżej do czasu aż nie osiągnie minimalnego stażu jaki jest potrzebny, by do tej grupy dojść.
Oczywiście przy założeniu, że jest funkcjonariuszem wykonującym obowiązki na poziomie oczekiwań. Jeżeli ktoś się wybija to może awansować wcześniej.
No może nie jak tylko...Jak długo??? Znając tempo wdrażania, z małymi modyfikacjami ...realny 2028 rok.No mi pomysl z tymi grupami zaszeregowania podoba się ale obawiam się jak by wyglądało wdrażanie tego projektu
No niekoniecznie .Absurd tkwi w tym, że nowi przyjmowani mają wyższe mnożniki niż ci z kilkuletnim stażem.No widzisz a rambobambo i zapewne wielu chce po równo, jak nie to będzie bił . Zawsze w tej sprawie środowisko będzie podzielone.