Komunikat ZZ Celnicy PL ws. stanu orzecznictwa Sadów Okręgowych dot.art. 41 ustawy okołobudżetowej na 2023 r na dzień 31.05.2026 r.

Komunikat

Związku Zawodowego Celnicy PL
ws. stanu orzecznictwa Sadów Okręgowych dot.

art. 41ustawy okołobudżetowej na 2023 r na dzień 31.05.2026 r.

/z zastrzeżeniem braku kompletności z uwagi na przejściowy brak potwierdzonych informacji/

Szanowni Państwo!

Z wielką przyjemnością podajemy do publicznej wiadomości sygnatury prawomocnych korzystnych dla emerytowanych w 2023 r. funkcjonariuszy służb mundurowych wyroków Sadów Okręgowych i Sądu Apelacyjnego w Warszawie, uznających w wyniku przeprowadzonej rozproszonej kontroli konstytucyjności wadliwość legislacji art. 41 ustawy okołobudżetowej na 2023 r., vide zestawienie w załączonej treści i w TABELI nr 1 i TABELI nr 2.

Zarząd

ZZ CELNICY PL

Attachments

Znów masz problem, tak jak z czytaniem wyroków , vide kilka postów wyzej. Więc może nie wymagaj od siebie zbyt wiele?

Poza tym , zamieszczane w tym miejscu są informacje, które są potrzebne i zrozumiałe dla zainteresowanych emerytów mundurowych 23 z wszystkich formacji . To, jak mi się wydaje dość liczna grupa. Więc gdybyś był łaskaw . Będę bardzo wdzięczny.

Z góry uprzejmie dziękuję.
Dziękuję za wnikliwą analizę przypadku i wyczerpującą odpowiedź. Emeryt mundurowy 23

Dziękuję za wnikliwą analizę przypadku i wyczerpującą odpowiedź. Emeryt mundurowy 23
Właśnie się przyzałeś do podwójnej tożsamości .

Ale ok, najpierw poproszę o podanie, na jakim etapie masz sprawy ewentualnie w sądach co do emki, z tzw. Pracodawcą również, będzie ekwiwalent nie.

Jeśli w powyższych kwestiach nie wykonałeś kroków prawnych, to po co ci te szczególne , wycinkowe wiadomości?

Proszę, nie zaśmiecajcie wątku, tu wchodzą wszyscy zainteresowani, nie tylko emerytowani funkcjonariusze.

Możesz na priva, jeśli nie masz nic konkretnego do dodania , pożytecznego dla innych.

Nawet bardzo proszę.

Bo wychodzi, że korzystacie z okazji aby pobić pianę i coś zepsuć, a nawet sp...ć.

Po to jest forum by na nim dyskutować (bardziej o sprawach pracowniczych niż osobistych wycieczkach i epitetach). Czasami i zaśmiecać . Moja sprawa z ZER jest w SA, zawieszona. Z pracodawcą nie wchodziłem w spór, o czym pisałem tobie na priv.
Dziękuję także za tę bardzo wnikliwą psychoanalizę dotyczącą podwójnej tożsamości.

Po to jest forum by na nim dyskutować (bardziej o sprawach pracowniczych niż osobistych wycieczkach i epitetach). Czasami i zaśmiecać . Moja sprawa z ZER jest w SA, zawieszona. Z pracodawcą nie wchodziłem w spór, o czym pisałem tobie na priv.
Dziękuję także za tę bardzo wnikliwą psychoanalizę dotyczącą podwójnej tożsamości.
Zatem gratuluję, bo ja przegrałem apelację. Sędzina mi powiedziała, że ma w 4 literach mój stan faktyczny, bo orzeka na podstawie wyłącznie stanu prawnego 😱.

Sprawa z zawieszeniem bardzo prosta. Pomimo całej serii niekorzystnych wyroków nie mamy w obrocie kolejnego. Między innymi dlatego, że z pewnością w SA jest wiedza o całej serii wyroków korzystnych, oceniających prawomocnie krytycznie 41. A to są nowe okoliczności , stanowiące podstawę do zmian decyzji emerytalnych, które niebawem pojawią się w sądach w kolejnych sporach z ZER.

Do tego wskazują na skargę w TK konkretną, więc może niebawem dojść do rozstrzygnięcia, aczkolwiek nie chce tu spekulować. Zauważ, że zawieszają właśnie teraz, w konkretnej dacie a to świadczy o obawie przed wydaniem kolejnego wyroku niekorzystnego zapewne.

Tyle ogólnie .

Tłumaczenie rzeczy prostych nie jest moją domeną. Odnoszę wrażenie, że to tylko pretekst.

Aczkolwiek weźcie jako wyciąg z korzenia. Nawet razem 🙂.
A jednak dalej drążysz wycieczki osobiste. Wiesz mógłbym napisać, żebyś sobie korzeń, albo z niego wyciąg wsadził ..., ale to nie na moim poziomie.
Skoro wątek jest stworzony dla ciebie, abyś się w nim realizował życzę samorealizacji.

Przemyśl swoje zachowanie, swoje samochwalstwo i pochodzenie bezpośrednio od wszystkowiedzących!

Pozdrawiam Zolcim

Back
Do góry