24.11.21 g.12:00 DEMONSTRACJA W WARSZAWIE

1636042169019.png

24.11.21 r. godz. 12:00 Warszawa pod gmachem MF ul. Świętokrzyska 12 z przemarszem pod Sejm i KPRM.
Rozpoczynamy akcję zgłoszeń na pikietę!
Już sama liczba chętnych może załatwić temat, a na pewno kolosalnie wzmocnić naszą pozycję negocjacyjną do rozmów zaplanowanych na 15.11.
Zapisy, także zgłoszenia samej liczby osób, które wezmą udział z Waszej komórki organizacyjnej bez podawania danych, już są możliwe u Przewodniczących ZOI. Szczegóły w załączniku.

Attachments

@MOTYW-ACJA Ścieżka kariery to priorytet, bo zależy nam na tym by "młodzi" i "średni" stażem mieli lepiej niż my.
Bardzo zależy mi na tym, aby ustalić ją konkretną i transparentną dla osób z kilku, dziesięcio czy nastoletnim stażem.
To jest sprawa, którą bardzo mocno podkreślamy w postulatach i już od jakiegoś czasu tą kwestię podnosimy.
Niestety MF, wprawdzie przyznaje rację, że trzeba to zrobić, ale działa opieszale, powołuje zespoły, przeciąga konkrety, stąd trzeba to obok podwyżek i modernizacji, które są oczywiście priorytetem, postawić bardzo, bardzo zdecydowanie na pikiecie. ZAPRASZAM DO UDZIAŁU!

Na ścieżkę kariery już czekamy lata. Niektórzy się nie doczekają. Jak sądzisz, dlaczego są takie "wygórowane" kryteria przyjęcia do KAS (minimalne wykształcenie: średnie).
Oj tam, oj tam.Były wyższe...pionierem obniżenia wymogów była IAS w Warszawie, jeszcze przed utworzeniem KAS
otwarto drzwi dla "ludzi z ulicy" :cool:

WSZYSCY "starzy", "średni" i" młodzi" walczymy o NORMALNOŚĆ, bo dzisiaj, ponad 4 lata po reformie MB, dużo do tego brakuje.
Chodźmy wszyscy pod MF, Sejm i KPRM.
Zapytajmy głośno najwyższe organy państwowe jakie jest uzasadnienie dla dyskryminacji w demokratycznym państwie prawa, w którym przepisy Konstytucji na to nie pozwalają.

WSZYSCY "starzy", "średni" i" młodzi" walczymy o NORMALNOŚĆ, bo dzisiaj, ponad 4 lata po reformie MB, dużo do tego brakuje.
Zapytajmy głośno najwyższe organy państwowe jakie jest uzasadnienie dla dyskryminacji w demokratycznym państwie prawa, w którym przepisy Konstytucji na to nie pozwalają.
Odpowiedzi udziela permanentnie MF - TOTALNA IGNORANCJA, w aspekcie prawnym USTAWOWA :mad:, w sensie
czynnościowym INICJATYWA prezydencka ( tu ciągle czytamy o oburzeniu i niewiedzy Pana Prezydenta):cool:

Mało precyzyjnie się wyraziłem. Nie "dużo do tego brakuje", a "winno być "jest fatalnie".

Przykład:
Nie wiem czy znacie takie przypadki, ale ja czytałem opinie funkcjonariuszy o NUCS, którzy rezygnując z funkcji mówili, że nie da się zarządzać służbą, będąc ograniczanym z poziomu DIAS w każdym aspekcie, tj. kadrowym, finansowym i logistycznym. Nie da się kierować służbą, gdy z powodu ww. ograniczeń, rolę NUCS ogranicza się tylko do administrowania.
Jeżeli Naczelnicy mają takie zdanie, to nic nie trzeba więcej do tego dodawać.
W MF wciąż tego nie widzą, ale zobaczą niebawem. :)

Sławek jeżeli uznasz że ten poniższy pomysł jest wart zainteresowania to - przygotuj i udostępnij takie zaproszenie na pikietę do Warszawy na WhatsApp (może jeszcze na inny komunikator) - wtedy dodatkowo każdy z nas będzie mógł wysyłać i propagować pikietę wśród swoich kolegów ze służby lub emerytów którzy często nie mają dostępu do informacji a nie wszyscy śledzą zzcelnicy.pl

Warto robić więcej żeby rozpowszechnić info o pikiecie i proteście, ale jak ktoś chce poprzez komunikatory informować znajomych to wystarczy rozsyłać link do odpowiedniego wątku forum dodając dwa słowa zachęty od siebie.

ODEZWA DO KADRY KIEROWNICZEJ KAS
Dzisiaj rozmawiałem z emerytowanym naczelnikiem.
Poklepał mnie po plecach, podziękował, że dzięki naszemu związkowi ma emeryturę z 7 na przodzie. Ale to był człowiek, który zawsze popierał nasze działania. Apeluję zatem do obecnej kadry kierowniczej.
DZIAŁAMY MY JAKO ZWIĄZKI, ALE PODWYŻKI MAJĄ WSZYSCY. I WY TEŻ NA TYM SKORZYSTACIE, A WASI LUDZIE BĘDĄ ZADOWOLENI. I TUTAJ PROŚBA: NIE MUSISZ JECHAĆ NA PIKIETĘ, ALE NIE PRZESZKADZAJ.

Prześlijcie info o manifestacji i wnioskach w Sykap na meile służbowe. Większość pracowników nic nie wie o tych akcjach. Cześć nawet nie wiedziała, że wczoraj mieli wyłączyć komputery.

Back
Do góry