Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
ej nie jojcz jak Ciebie równo uprawniom to będziesz miał premię dwa razy wyższą od obecnej, bedziesz mógł dorabiać wedle woli a emkę bedziesz miał w wieku 65 lat tak w połowie wysokości tej co tutaj dostaniesz. Są plusy i minusy nie zawsze się da zrobić wielka kumulacja. Pewne przywileje które mamy są rekompensata za ograniczenia i trudy służby. no to jest jedno z tych ograniczeń.Co z dyskryminacją funkcjonariuszy względem pracowników cywilnych? Oni muszą mieć zgodę na dodatkowe zatrudnienie, ale nie na zajęcie zarobkowe. My nawet na zajęcie zarobkowe. Jest to upokarzające. Kolejny temat, z czego wynika ustawowy zakaz prowadzenia działalności gospodarczej? Skoro nam nie ufają, to niech zwolnią. To jawna dyskryminacja za żałosne uposażenie w zamian.
Policjant za zgodą komendanta może prowadzić np. naukę jazdy. My nie możemy. Ustawowo. Dlaczego? Nie chcę równać do sweterków. To raczej parafraza słynnego tekstu przewodniczącego, tfuu, "solidarności". Aczkolwiek nie dostrzegam żadnych "przywilejów" w związku ze służbą. Emka po 25 latach klepania biedy? Nie no, czad.ej nie jojcz jak Ciebie równo uprawniom to będziesz miał premię dwa razy wyższą od obecnej, bedziesz mógł dorabiać wedle woli a emkę bedziesz miał w wieku 65 lat tak w połowie wysokości tej co tutaj dostaniesz. Są plusy i minusy nie zawsze się da zrobić wielka kumulacja. Pewne przywileje które mamy są rekompensata za ograniczenia i trudy służby. no to jest jedno z tych ograniczeń.
W mojej poprzedniej firmie, scs, też można bylo być instruktorem nauki jazdy.Policjant za zgodą komendanta może prowadzić np. naukę jazdy. My nie możemy. Ustawowo. Dlaczego? Nie chcę równać do sweterków. To raczej parafraza słynnego tekstu przewodniczącego, tfuu, "solidarności". Aczkolwiek nie dostrzegam żadnych "przywilejów" w związku ze służbą. Emka po 25 latach klepania biedy? Nie no, czad.
Masz rację. Można za zgodą pracować u kogoś jako instruktor jazdy, ale nie można robić dokładnie tego samego na własny rachunek bo nie możemy prowadzić działalności gospodarczej (żadnej) I chyba o to chodziło DuchowiW mojej poprzedniej firmie, scs, też można bylo być instruktorem nauki jazdy.
Poczytajcie przepisy, jezeli praca na koliduje z interesem sluzby, to nie ma przeciwskazań, no chyba, ze szkoli przemytnikow z nauki szybkiej jazdy
Złóż wniosek do diasa o czekaj na odpowiedź.
Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
Dokładnie jak napisał PJS. W przeciwieństwie do Policjanta my nawet za zgodą DIASa nie możemy prowadzić własnej działalności gospodarczej.W mojej poprzedniej firmie, scs, też można bylo być instruktorem nauki jazdy.
Poczytajcie przepisy, jezeli praca na koliduje z interesem sluzby, to nie ma przeciwskazań, no chyba, ze szkoli przemytnikow z nauki szybkiej jazdy
Złóż wniosek do diasa o czekaj na odpowiedź.
Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
Mądrego, to i warto posłuchać ...My w tej instytucji powinniśmy zrobić tyle żeby nie myśleć o dodatkowej pracy. A nie pracować na 2 etaty ponad siły żeby wiązać koniec z końcem
Oto od lat dziewięćdziesiątych walczyła brać celnicza ...My w tej instytucji powinniśmy zrobić tyle żeby nie myśleć o dodatkowej pracy. A nie pracować na 2 etaty ponad siły żeby wiązać koniec z końcem
Myślę że obecnie masa ludzi już nie myśli o dodatkowej pracy ale ewentualnej i spokojnej i nie przymusowej na emce. Czego wszystkim i sobie zyczeOto od lat dziewięćdziesiątych walczyła brać celnicza ...
"Myślę, więc jestem" - ot, podstawowa pułapka znaczeniowa ...Myślę że obecnie masa ludzi już nie myśli o dodatkowej pracy ale ewentualnej i spokojnej i nie przymusowej na "emce". Czego wszystkim i sobie życzę
Więc odpowiem cytatem byt określa świadomość. W tym przypadku znane otoczenie marne perspektywy i konkretne wyjście. Dla rzeczonej masy .pozostałość niemając batony ma przed sobą tylko działanie. Tak to pójście na łatwiznę. Ale myśmy się już nawalczyli."Myślę, więc jestem" - ot, podstawowa pułapka znaczeniowa ...
"Myśleć", to umiejętnie poprawiać stan rzeczy, czyli - faktycznie - DZIAŁAĆ!
Dlatego ta "masa ludzi" o której piszesz Drogi Kolego @heisenberg wcale nie myśli, bo z tego nic nie wynika, a co najwyżej marzy i ... oczekuje, ewentualnie odliczając ten krótszy czas do spełnienia się Twoich (i swoich) życzeń. Dla tych z dłuższym czasem, to nawet nie marzenia, lecz pobożne życzenia, które w dzisiejszych czasach, w każdej chwili mogą lec w gruzach.
Jeśli więc ta "masa ludzi" nie ruszy TERAZ swoich tyłków, to z pewnością marnie skończy ...
Gdyby było z kim, ja bym jeszcze powalczył ...Więc odpowiem cytatem byt określa świadomość. W tym przypadku znane otoczenie marne perspektywy i konkretne wyjście. Dla rzeczonej masy .pozostałość niemając batony ma przed sobą tylko działanie. Tak to pójście na łatwiznę. Ale myśmy się już nawalczyli.
Oj chyba nie da rady.wydaje mi sie,ze do tzw walki bylo by moze 1% funkow.czyli MF widzi,ze jest dobrze i nic nie bedzie dawac.Gdyby było z kim, ja bym jeszcze powalczył ...
ależ jest jeszcze ta całą młodzież. ale musisz nieco poczekać az okrzepną i zdadzą sobie sprawęże nie dość że są w czarnej d. t też są bez wyjścia. "... Kortez gdy przybył od nowego siwata. kazał swoim ludziom spalić okręty. dało im to dodatkową motywację do walki..."Gdyby było z kim, ja bym jeszcze powalczył ...
Fakt. Tylko na ten moment to o walce nie decydują masy tylko elityGdyby było z kim, ja bym jeszcze powalczył ...