Na grupie na FB powstała inicjatywa składania petycji do Senatu RP
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
To oddolna inicjatywa, my tylko publikujemy i zachęcamy wszystkich do składania.
To akcja właśnie innych służb mundurowych, proszę zajrzeć na chat ogólny Operacjs MSWiA.Warto by przekazać oficjalnie sugestie innym służbom mundurowym ...
cóż Przewodniczący nie popchnął redakcji przez prawników a szkoda. Ale może taka czerstwa i prosta forma jest lepsza ?
no i każdy może skrobnąć samemu od serca co mu tam na wątrobie leży
stary skrobnij coś sam, krynico mądrościWolałem nie zagłębiać się.
W budowę zdań i interpunkcję też.
Słyszałeś coś o zdaniach złożonych? I o zwyczaju (nie miałem okazji praktykować) iż w dobrym tonie jest właśnie formułowanie zarzutów takimi zdaniami (wg Pani nacz. Chojeckiej ZKC 1994 Urząd Celny w Warszawie)O co chodzi w pierwszym zdaniu?
"W związku z uchwaleniem ustawy budżetowej i okołobudżetowej na rok 2024 w których to aktach prawnych zrezygnowano z analogicznych rozwiązań w zakresie art.41 ustawy z dnia 1 grudnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach służących realizacji ustawy budżetowej na rok 2023 (Dz.U. 2022, poz. 2666 – zwana dalej „ustawą okołobudżetową”), który to przepis wprowadził zasadę pozbawiającą uposażeń funkcjonariuszy, którzy odeszli ze służby w okresie od stycznia do lutego 2023 r. zmieniając dyspozycję ustawy budżetowej na rok 2023"
Już to onegdaj zrobiłemstary skrobnij coś sam, krynico mądrości
Słyszałeś coś o zdaniach złożonych? I o zwyczaju (nie miałem okazji praktykować) iż w dobrym tonie jest właśnie formułowanie zarzutów takimi zdaniami (wg Pani nacz. Chojeckiej ZKC 1994 Urząd Celny w Warszawie)