Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Jeśli robicie to samo na podobnym poziomie to nie widzę podstaw żeby Twój mnożnik był wyższy od tych co pracują 4-6 lat. Za staż masz dodatek stażowy i powinieneś mieć stopnie, u Ciebie akurat na stopniach to widać, ze oszczędzali albo były inne powody z jakich awansów nie było. Ale tez nie każdy, który pracuje 25 lat powinien mieć oficera. Znam przypadki aspirantów, którzy nie wiedza ze istnieje Isztar, a jak trzeba zrobić coś trudniejszego uciekają na L4.Witam Serdecznie,
Angel81 mam pytanko czy myślisz, że po 22 latach służby z czego 19 w WZP/CZR mam młodszego eksperta z mnożnikiem 2,06 (dwa przecinek zero sześć) i rachmistrza czy uważasz, że wskoczyłbym do 2,7 mnożnika? Osoby przyjmowane do pracy 4 lata temu mają o prawie 300 zł większą podstawę. Argumentacja jest taka, że robimy to samo i musimy podobnie zarabiać. Nam też w komórce, parę osób z UKS co przyszli na ekspertów mają wywalone zarobki większe od kierownika. Dodam jeszcze tylko tyle że w/w osoby mają problem z wypisaniem pokwitowania, stary napisze całą sprawę a oni nie dadzą rady go skończyć Generalnie mam już wywalone, jaka będzie podwyżka. Już tyle razy mnie ru**li przełożeni ze mogę książkę napisać. A robię bo lubię Tylko każdy ma swoje granice i ja już sie zbliżam do swoich
WitajJeśli robicie to samo na podobnym poziomie to nie widzę podstaw żeby Twój mnożnik był wyższy od tych co pracują 4-6 lat. Za staż masz dodatek stażowy i powinieneś mieć stopnie, u Ciebie akurat na stopniach to widać, ze oszczędzali albo były inne powody z jakich awansów nie było. Ale tez nie każdy, który pracuje 25 lat powinien mieć oficera. Znam przypadki aspirantów, którzy nie wiedza ze istnieje Isztar, a jak trzeba zrobić coś trudniejszego uciekają na L4.
Nie dostaniesz nic, mam znajomych co przyszli zarówno z jedną jak i z dwoma belkami, a po przejściu do stałej wszyscy zatrzymali się an dwóch belkach. Tłumaczenie było takie, ze "skoro już macie, to więcej się nie należy".A co z tymi co przeszli z innej służby ze stopniem(2 belki),i są aktualnie w służbie przygotowawczej, te osoby również dostaną belkę po przejściu do służby stałej? Czy raczej marny widok ?
Możesz mnie oświecić jakie stopnie SŁUŻBOWE są w służbie cywilnej?Zastanawiające dlaczego instrukcja nie zawiera ścieżki awansowania w stopniu służbowym dla urzędników służby cywilnej. Ustawa o służbie cywilnej przewiduje 9 takich stopni. Może Pan Przewodniczący zainteresowałby się tym tematem. W końcu związek reprezentuje też członków korpusu służby cywilnej.
Odpowiedź znajdziesz w art. 86 ustawy o służbie cywilnej.Możesz mnie oświecić jakie stopnie SŁUŻBOWE są w służbie cywilnej?
Przekazana do jednostek czyli zaakceptowana przez Szefa KAS, czy przesłana do dalszych konsultacji?Publikujemy Instrukcję awansowania, która po uwzględnieniu części uwag naszego ZZ, została przekazana do jednostek organizacyjnych Krajowej Administracji Skarbowej.
Tak a zanim Jest się jest młodszym kontrolerem to pierw 5-6 lat referentem/starszym referentem .....Nie bardzo rozumiem tej siatki płac.
Na przykładzie CKK (cywile): w dziale tym jest 6 stanowisk merytorycznych, począwszy od młodszego kontrolera skarbowego a skończywszy na głównym ekspercie skarbowym. Według siatki (zał. nr 5, obszar III) rozpiętość ich mnożników to:
główny ekspert skarbowy 3,60 - 4,50starszy ekspert skarbowy 3,50 - 4,40ekspert skarbowy 3,40 - 4,30starszy kontroler skarbowy 3,30 - 4,20kontroler skarbowy 3,20 - 4,10młodszy kontroler skarbowy 3,10 - 4,00To znaczy, że najwyższy poziom mnożnika młodszego kontrolera skarbowego jest dużo wyższy od najniższego poziomu mnożnika głównego eksperta skarbowego.
Zaznaczam, że młodszy kontroler skarbowy to osoba która dopiero zaczyna "czaić bazę" w tej pracy. Młodszym kontrolerem jest się przez około rok po przyjęciu do pracy, później otrzymuje się umowę na czas nieokreślony i stanowisko kontrolera skarbowego. Kolejne awanse to już "widzi mi się".
Z kolei jak napisano w załączniku nr 7 do instrukcji awansowania:
stanowisko głównego eksperta skarbowego dedykowane jest dla pracowników realizujących zadania o najwyższym stopniu złożoności, na najwyższym poziomie merytorycznym, a także realizujących zadania wprowadzenia do pracy/służby nowych pracowników i funkcjonariuszy, trener KSS (szkoleniowiec)Różnica między najniższymi mnożnikami na tych stanowiskach też nie powala (zaledwie 0,5 mnożnika).
Niebezpieczna jest ta siatka w tym zakresie.
Poza tym nie znam ani jednego głównego eksperta skarbowego z mnożnikiem chociażby 3,0.
Nie wiem, gdzie Ty pracujesz, ale mi chodzi o działy CKK w urzędach celno-skarbowych, czyli o obszar III wg załączników nr 5 i 6. Tutaj gdzie ja pracuję zaczyna się od młodszego kontrolera skarbowego, to jest najniższe stanowisko. A Ty o jakiej komórce piszesz?Tak a zanim Jest się jest młodszym kontrolerem to pierw 5-6 lat referentem/starszym referentem .....
Ja mówię o czymś.innym US - SPA czyli Kochana Akcyza w SkarbówceNie wiem, gdzie Ty pracujesz, ale mi chodzi o działy CKK w urzędach celno-skarbowych, czyli o obszar III wg załączników nr 5 i 6. Tutaj gdzie ja pracuję zaczyna się od młodszego kontrolera skarbowego, to jest najniższe stanowisko. A Ty o jakiej komórce piszesz?
Nie bardzo rozumiem tej siatki płac.
Na przykładzie CKK (cywile): w dziale tym jest 6 stanowisk merytorycznych, począwszy od młodszego kontrolera skarbowego a skończywszy na głównym ekspercie skarbowym. Według siatki (zał. nr 5, obszar III) rozpiętość ich mnożników to:
główny ekspert skarbowy 3,60 - 4,50starszy ekspert skarbowy 3,50 - 4,40ekspert skarbowy 3,40 - 4,30starszy kontroler skarbowy 3,30 - 4,20kontroler skarbowy 3,20 - 4,10młodszy kontroler skarbowy 3,10 - 4,00To znaczy, że najwyższy poziom mnożnika młodszego kontrolera skarbowego jest dużo wyższy od najniższego poziomu mnożnika głównego eksperta skarbowego.
Zaznaczam, że młodszy kontroler skarbowy to osoba która dopiero zaczyna "czaić bazę" w tej pracy. Młodszym kontrolerem jest się przez około rok po przyjęciu do pracy, później otrzymuje się umowę na czas nieokreślony i stanowisko kontrolera skarbowego. Kolejne awanse to już "widzi mi się".
Z kolei jak napisano w załączniku nr 7 do instrukcji awansowania:
stanowisko głównego eksperta skarbowego dedykowane jest dla pracowników realizujących zadania o najwyższym stopniu złożoności, na najwyższym poziomie merytorycznym, a także realizujących zadania wprowadzenia do pracy/służby nowych pracowników i funkcjonariuszy, trener KSS (szkoleniowiec)Różnica między najniższymi mnożnikami na tych stanowiskach też nie powala (zaledwie 0,5 mnożnika).
Niebezpieczna jest ta siatka w tym zakresie.
Poza tym nie znam ani jednego głównego eksperta skarbowego z mnożnikiem chociażby 3,0.
to można być mł.eksp. SCS z aplikantem? Chwała! Pewnie i starszy ekspert przełknie tego aplikanta, za mnożnik!Proszę powiedzieć, kiedy i jak mają być wyrównywane stopnie do stanowisk wg zaproponowanej siatki, która została zaprezentowana i umieszczona na lokalnych portalach IAS?
Np. Mł. ekspert scs powinien mieć minimum rewidenta....
no nie ale mł. rew takto można być mł.eksp. SCS z aplikantem? Chwała!
ale skoryguje poprzednią odpowiedż. W sumie tak można być ekspertem aplikantem.to można być mł.eksp. SCS z aplikantem? Chwała! Pewnie i starszy ekspert przełknie tego aplikanta, za mnożnik!
ale skoryguje poprzednią odpowiedż. W sumie tak można być ekspertem aplikantem.
Widziałem jak robili taki nabór zwenętrzny w 1 woj. na eksperta scs do analizy kryminalnej