Cd. blokady środków w KAS

Publikujemy informację o przekazaniu pisma adresowanego do Premiera RP Pana Mateusza Morawieckiego w sprawie częściowej blokady środków w KAS do Ministra Finansów oraz pismo z MF stanowiące odpowiedź na naszą wcześniejszą korespondencję w tej sprawie.

Attachments

Może zamiast samych pism, których nie wyśle ok.70%, spróbujmy znowu czy to na granicach, czy US zrobić "przerwę kawową" ++20minut? Pisma mogą stłamsić, ale wyzerowanie wszystkich słupków odpraw w KAS może dadzą do myślenia, że jest nas więcej niż im się wydaje i że potrafimy wspólnie działać ramię w ramię?
20 minut to znowu będzie straszenie "opiniami prawnymi" ze strony SKAS. Pomocna może być tygodniowa
"grypa żołądkowa" lub "depresja gangstera":cool:

Jeśli to były wycieczki pod moim adresem, to niestety pudło, bo drugi tydzień dbam o zdrowie. Poza tym ta myśl, to trochę taka z podręcznika dla akwizytorów, albo średnio rozgarniętych managierów. Co ciekawe właśnie po wejściu w życie KAS usłyszałem ją po raz pierwszy :D jakiś celniczy zbiór złotych myśli dla myślących inaczej ? ;)
Zazwyczaj wystarczy uderzyć w stół...

Na wrózbitów się nie nadajecie, przyszło pismo ws podziału środków na nagrody i kierownicy komórek do których to trafiło dzielili jak zawsze popierając to wnioskami imiennymi. Tyle wiem na 100%
Pisma nie widziałem kwot nie znam i najistotniejsze dla mnie - nie otrzymałem tej nagrody.

Ostatnia edycja:
Na wrózbitów się nie nadajecie, przyszło pismo ws podziału środków na nagrody i kierownicy komórek do których to trafiło dzielili jak zawsze popierając to wnioskami imiennymi. Tyle wiem na 100%
Pisma nie widziałem kwot nie znam i najistotniejsze dla mnie - nie otrzymałem tej nagrody.
Możesz napisać kiedy to miało miejsce, tj. czy to dotyczy grudnia?

Możesz napisać kiedy to miało miejsce, tj. czy to dotyczy grudnia?
U mnie tzn. dla jednostek podległych UCS w piątek było dzielenie.

@piracius tak było i będzie ale nie długo....

2020-12-16.gif

Ostatnia edycja:
Myślę, że sama chęć brania udziału przy dzieleniu nie jest wystarczająca. Mimo szczerych chęci można się nie dopchać.

Myślę, że sama chęć brania udziału przy dzieleniu nie jest wystarczająca. Mimo szczerych chęci można się nie dopchać.
Masz rację, dlatego jestem pozbawiony chęci brania udziału w dzieleniu.
Czasem lepiej się nie rozczarować(y), uczestniczę z wolnego wyboru w akcji szanowania zdrowia.

Ostatnia edycja:
Ciekawe, czy Szefowa (przyszła Pani Generał) rekomendowała "oszczędności", czy to była
"samowolka" DIAS...o "przezorności" KU to parę razy się wypowiadałem....z marnym poparciem na forum:sleep:

Nie wiem jak inni ale ja osobiście mam dość twojego paplania dla paplania w większości wątków...

Więc skoro w tym paplaniu niewiele jest konkretów, a potok jest tak bystry, nie dziw się marnemu odzewowi

Co za dużo to niezdrowo

Mądremu dość dwa słowie

Mowa jest srebrem a milczenie złotem

Ten kto wie dużo, nie mówi o tym, kto wie mało, gadulstwem zasłania niewiedzę

Itp. ...

Nie wiem jak inni ale ja osobiście mam dość twojego paplania dla paplania w większości wątków...

Więc skoro w tym paplaniu niewiele jest konkretów, a potok jest tak bystry, nie dziw się marnemu odzewowi

Co za dużo to niezdrowo

Mądremu dość dwa słowie

Mowa jest srebrem a milczenie złotem

Ten kto wie dużo, nie mówi o tym, kto wie mało, gadulstwem zasłania niewiedzę

Itp. ...
Przecież odpowiadam głównie z niewiedzy, i proszę o konkrety adwersarzy. Twoje posty raczej nie pomagają.
No i przyganiała graca gracy...mądrość sowią zostaw dla Siebie..Pozdrawiam.
Z ciekawości oczywiście zapytam...dbasz o zdrowie ??? Czy wspierasz "działania" MF w pocie czoła:unsure:
p.s. Pisałem przecież, że się nie obrażę na konkretne zarzuty i o "braku konieczności czytania też" (y)

Piracius, bolo1999 bardzo grzecznie zwrócił ci uwagę na fakt, żeby niepotrzebnie nie zaśmiecać wątku nic nie wnoszącymi wpisami. Na liczbę około 50 wpisów w tym wątku prawie 20% to twoje. Wiem, mogę nie czytać, ale przez takie nic nie wnoszące wpisy trudno się przebijać żeby znaleźć coś konkretnego. Wynurzenia typu "ciekawe co by było" i tym podobne nic nie wnoszą. Po prostu uszanuj czyjeś prośby, pomyśl zanim coś napiszesz. każdemu się zdarza napisać coś nie w temacie, bez sensu, ale nie w takiej ilości .Piszesz o "braku konieczności czytania też" Pomyśl o "braku konieczności pisania" :)

Back
Do góry