Publikujemy informację z Ministerstwa Finansów w sprawie procedowania rozporządzenia w sprawie wielokrotności kwoty bazowej
Pozdrawiam
Sławomir Siwy
Przewodniczący
ZZ Celnicy PL
Pozdrawiam
Sławomir Siwy
Przewodniczący
ZZ Celnicy PL
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja póki co ani grosza z tego tytułu nie otrzymałem.....IC Olsztyn...Skoro emeryci dostają wyrównania wynagrodzeń odpraw z tytułu podwyżki modernizacyjnej od stycznia, to chyba rozporządzenie też będzie od stycznia
Moim zdaniem tak powinno być, tyle tylko, że średnie wynagrodzenie za styczeń- luty 2023 r. w zw. z art.41 ust.2 zapewne liczyli by od kwoty bazowej z 2022 r. czyli 1803,16 zł, a od marca od kwoty bazowej z 2023 r. tj. 1943,81 zł (obejmującej podwyżkę 7,8%).Skoro emeryci dostają wyrównania wynagrodzeń odpraw z tytułu podwyżki modernizacyjnej od stycznia, to chyba rozporządzenie też będzie od stycznia
Ja też IC Olsztyn i czekam, dzwoniłam do finansów i ci którzy, jak ja, byli na L4 dostaną późniejJa póki co ani grosza z tego tytułu nie otrzymałem.....IC Olsztyn...
tak, ale należy się nam jeszcze waloryzacja kwoty bazowej, dopiero wtedy oddadzą nam wszystko co ukradli...
Nie mogę tego znaleźć. Na RCL nie ma. Czy możesz podesłać link?W wykazie prac legislacyjnych RM pojawił się pod nr RD 693 projekt rozporządzenia w sprawie wielokrotności kwoty bazowej stanowiącej przeciętne uposażenie funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej z planowanym terminem przyjęcia na II kw.2023 r
Nie mogę tego znaleźć. Na RCL nie ma. Czy możesz podesłać link?
Jak najbardziej!Rozumiem, ze po wejściu w zycie tego rozporządzenia tegoroczni emeryci będą mieć ponownie przeliczona emeryturę po nowej wielokrotności?
Inaczej być nie może. Pilnowaliśmy tego od początku.Rozumiem, ze po wejściu w zycie tego rozporządzenia tegoroczni emeryci będą mieć ponownie przeliczona emeryturę po nowej wielokrotności?
Tak dokładnieRozumiem, że ZER przeliczy emeryturę z urzędu, bez składania wniosków.
IAS Katowice wypłaciliJa póki co ani grosza z tego tytułu nie otrzymałem.....IC Olsztyn...
IAS katowice wypłaciliJa też IC Olsztyn i czekam, dzwoniłam do finansów i ci którzy, jak ja, byli na L4 dostaną później
IC Olsztyn piątek popołudnie...IAS Katowice wypłacili
Brzmi to logicznie!!!Skoro emeryci dostają wyrównania wynagrodzeń odpraw z tytułu podwyżki modernizacyjnej od stycznia, to chyba rozporządzenie też będzie od stycznia
Czy l już cos więcej wiadomo na temat tego projektu?Publikujemy informację z Ministerstwa Finansów w sprawie procedowania rozporządzenia w sprawie wielokrotności kwoty bazowej
Pozdrawiam
Sławomir Siwy
Przewodnicz
Treś ć projektu jest znana, a proces legislacyjny można śledzić tuCzy l już cos więcej wiadomo na temat tego projektu?