Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Całe szczęście ja juz z boku jako emeryt na to spojrzę
Oj wielu tak będzie spoglądać, oj wielu. Ze zniecierpliwieniem na zmiany poczekają pewnie "liderzy" z mnożnikami powyżej 5+, im raczej nie spieszno do cywila i chętnie przytulą dodatkowe %...Całe szczęście ja juz z boku jako emeryt na to spojrzę
Były ? Czy może pojawiły się w formie bliżej nieokreślonej informacji...kadry potwierdziły ?Czegoś tu nie rozumiem bo np.w ias wawa były już kwoty ustalone na 2023 średnio około 1200 zł brutto na etat np. jest wszystko na intranecie. Więc o co walczą teraz. Związki?
Z tych wszystkich wymienionych składników które wymieniłeś, najbardziej pewna jest podwyżka kwoty bazowej o 7,8%. (Już tylko podpis Prezydenta został)Czy ja dobrze liczę?
Obliczenia dla funkcjonariusza pełniącego służbę od 16 lat w Wawie
7,8% ( niech to będzie 500 zł
699 zł z modernizacji
500 zł- stołecznego
I 16% dziadkowego które wywalczyli ostatnio policjanci ( około 500 zł)
Czyli jakieś 2200 zł brutto ?
To jest full optymistyczna wersja
A pesymistyczna to ile? 1000 zł brutto ?
Bez paniki, jest szansa na 13-tą ...pensję, to jedyny pewnik na 2023 rok.Na chwile obecną czyli po Nowym Roku nie mamy nic.Null.Żadnych dodatkowych pieniędzy.Nic
Szanowny Panie Przewodniczący, z szacunku dla Pana i poszanowania godności funkcjonariuszy oraz pracowników proszę o zaniechanie wszelkich pytań. Pozwoli to na rzeczywistą ocenę wiarygodności SKAS i szczerości MF w stosunku do KAS. Spokojnych i radosnych Świąt.Na spotkaniu z SKAS 29.12. poinformuję SKAS, że w środowisku narasta niepokój w tej sprawie i zapytam o planowaną datę posiedzenia RM i przyjęcia Uchwały.
Jest już najwyższy czas, aby uzyskać konkretną informację kiedy RM przyjmie Uchwałę.
Brak takiej informacji spowoduje wzrost niepokojów społecznych.
No nie wiem, przecież staropolskie powiedzenie mówi, że kto pyta , nie błądzi ...Szanowny Panie Przewodniczący, z szacunku dla Pana i poszanowania godności funkcjonariuszy oraz pracowników proszę o zaniechanie wszelkich pytań. Pozwoli to na rzeczywistą ocenę wiarygodności SKAS i szczerości MF w stosunku do KAS. Spokojnych i radosnych Świąt.
no właśnie, tylko pytamy.Spokojnie, na razie tylko pytamy.
Jesteś poza służbą. Rozumiem, że Tobie nie zależy. Nam zależy na modernizacji, dlatego na tym etapie tylko pytamy. Jeżeli wspólnie uznany, że jest nieuzasadniona zwłoka, przestaniemy pytać i będziemy działać.no właśnie, tylko pytamy.
Skoro już Pan pisze o mnie wskazując, że jestem poza służbą to może by dopisać, że nie w własnej winy.Jesteś poza służbą. Rozumiem, że Tobie nie zależy. Nam zależy na modernizacji, dlatego na tym etapie tylko pytamy. Jeżeli wspólnie uznany, że jest nieuzasadniona zwłoka, przestaniemy pytać i będziemy działać.
Jesteśmy poza burtą i nie liczymy się dla związków jako funkcjonariusze.Chociaż wielu z nas wykonuje te same zadnia, co przed ucywilnieniem .Skoro już Pan pisze o mnie wskazując, że jestem poza służbą to może by dopisać, że nie w własnej winy.
Rozumiem, że skoro jestem poza służbą to co mi do Pańskich działań.
Nie. Byłem przekonany, że @wolny to emeryt z wyboru, nie ucywilniony i nie wygaszony. Nie wiedziałem, że chce wrócić. @wolny przepraszam i życzę powrotu do służby.Jesteśmy poza burtą i nie liczymy się dla związków jako funkcjonariusze.Chociaż wielu z nas wykonuje te same zadnia, co przed ucywilnieniem .
Niektórzy zapomnieli jak to jest poza służbą nie z własnej woli.