Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Może by zmienić tytuł wątku z " Podwyżek nie będzie do 10.04." na "Podwyżek nie będzie w ogóle".
Czyli do wszystkich wyliczeń zależnych od stażu to prawdopodobnie nie będzie się liczyło...Coś mi się obiło o uszy, oczywiście w TV że może być oprócz zwolnień zastosowany dodatkowy warunek pracy - 1 dzień dodatkowy wolny w tygodniu. Hura.... ale jako urlop bezpłatny!!!!
Do wyboru:Coś mi się obiło o uszy, oczywiście w TV że może być oprócz zwolnień zastosowany dodatkowy warunek pracy - 1 dzień dodatkowy wolny w tygodniu. Hura.... ale jako urlop bezpłatny!!!!
A rozwój sytuacji może być taki:
Oby to co piszę się nie sprawdziło.
- przyjdzie pismo, że z uwagi na trudną sytuację od lipca dodatki kontrolerskie wynosić będą min (2% ??),
- granica dostanie zwiększony max dodatek - co uważam, że im się jak najbardziej należy
- co do 6% może dostaniemy części z nas zrekompensuje to utratę dodatków kontrolerskich, część z nas może wyjdzie na 0. A MF powie przecież dostaliście podwyżkę więc co chcecie , a dodatki kontrolerskie nie są na zawsze i wtedy mamy pozamiatane.
- A protestów nie będzie z następujących przyczyn: sytuacja finansowa państwa, nastroje społeczne w tym wysokie bezrobocie, granica nie będzie miała podstaw do protestu bo dostała defacto podwyżkę (nie tą planowaną co miałą być) i pewnie w MFie kalkulują, na rozbicie nas i spolaryzowanie. Swetry protestować nie będą bo już na ich forach można wyczytać czemu te zwolnienia dotyczą tylko korpusu służby cywilnej a nie funkcjonariuszy.
Zauważcie jeszcze jedno, w mediach czy to TVP, Polsat czy TVN nic o nas nie ma. Ciągle piszą o Policji, Strażakach, SG, Straży Miejskiej, WOT, Wojsku. Nie ma nas, jesteśmy pomijani czy to jest działanie celowe?
Kończąc temat jest na za mało co z tego, że Sławek walczy jak może jak nasz związek ogółem do ilości funkcjonariuszy jest mały. Środowisko jest podzielone, nie wspominając już o skarbowcach.
Wesołych Świąt życzę