Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Czytam te wszystkie komentarze i nie mogę się nadziwić: ludzie, o czym Wy myślicie? tylko o pieniądzach? nie widzicie co się wokół dzieje?
Ludzie tracą pracę, czasami dwoje, firmy padają a Wy ciągłe o podwyżkach. Trochę empatii. Nie teraz na to czas. Póki co jeszcze nas nie zwolnili, mamy nie najniższe wynagrodzenia na rynku pracy (jeszcze). Zajmiemy się podwyżkami jak wszystko wróci do normy. Kiedy, nie wiem, cały świat jest przecież bankrutem. Mam nadzieję, że przeżyjemy.
Pozdrawiam
Wesołych Świąt, mimo wszystko.
Och, strasznie mają ci biedni ludzie. Moga stracić pracę, ich mężowie i żony też, mogą zachorować..... Nie będą mieli na jedzenie, opłaty i kredyty. Straszne. Całe szczęście, że nas to nie dotyczy. Nasi mężowie i żony będą miec pracę, nas też nikt nie zwolni, nie obniży wynagrodzenia, jedzenie dostaniemy za darmo, kredyty spłaca się same i żaden wirus nam niestrasznyCzytam te wszystkie komentarze i nie mogę się nadziwić: ludzie, o czym Wy myślicie? tylko o pieniądzach? nie widzicie co się wokół dzieje?
Ludzie tracą pracę, czasami dwoje, firmy padają a Wy ciągłe o podwyżkach. Trochę empatii. Nie teraz na to czas. Póki co jeszcze nas nie zwolnili, mamy nie najniższe wynagrodzenia na rynku pracy (jeszcze). Zajmiemy się podwyżkami jak wszystko wróci do normy. Kiedy, nie wiem, cały świat jest przecież bankrutem. Mam nadzieję, że przeżyjemy.
Pozdrawiam
Wesołych Świąt, mimo wszystko.
olabaga, wu tu tylko o piniondzach!
otóż nie. tu jest mowa o złodziejstwie.
o okradaniu ludzi pilnujących granic.
dochodów budżetowych i bezpieczeństwa także.
jak się mają czuć ludzie, których ustawodawca docenił i pochwalił.
a klika emefowsko dyrektorska ich teraz właśnie okradła.
więc mi nie pisz tutaj kocopołów.
dobrych dla szybkich beat i ich przygodnych klientów.
wynocha, o sio ty interesowna .................... !!!
O co te rozróby? Jakie podwyżki? Przecież już rączki wyciągają po nasze wypłaty i etaty więc o co się spierać? Oczywistym jest ze o żadnej kasie mowy być nie może.
RACJA! To nie jest czas na walkę o podwyżki!
...
https://celnicy.pl/threads/podwyzek...nie-bedzie-do-10-04.16596/post-191353[/QUOTE]
Prz
przeciez oni w ramach przeciwdziałania bezrobociu chcą zwolnień części zatrudnionych więc jak można myśleć ze w tej sytuacji chcą zapłacą cokolwiek? Zresztà komu mieli zapłacić już wypłacili. My jak zwykle ... Tu po prostu już brak słów. Ja już ich nie pojmuje, wymiękamPodwyżek nie będzie do 10.04.
Publikujemy pismo Szefa KAS Pani Minister Magdaleny Rzeczkowskiej w sprawie podwyżek. Do 10.04. podwyżek nie będzie.celnicy.pl
Tak sobie dzisiaj analizowałem naszą sytuację myjąc naczynia i doszedłem do wniosku, że nie pozostało Nam nic innego jak pismo do Pana Premiera.
Opisać w nim aktualną sytuację SCS, jak jesteśmy traktowani, o naszym udziale w walce z COVID, o wspólnych kontrolach z innymi docenionymi służbami, o fatalnym PR, o porozumieniu, które Nas również obejmowało, o dyskryminacji i złych nastrojach/moralach w SCS. Zakończyć pismo prośbą o interwencję i pomoc.
To Nasza jedyna obecnie szansa, bo Szef KAS palcem nie kwinie. Dla mnie jest za słaby i boi się cokolwiek w tej sytuacji robić, oprócz czekania na gwiazdkę z nieba. O MF nie wspomnę....
Premier będzie mógł to znacznie przyspieszyć, kończąc tą patologiczną sytuację.
Panie @slawomir.siwy co zarząd sądzi o tej całej sytuacji?
Cat Jesteś wielkiWielka jest Twa wiara w "moc", a przede wszystkim chęci Premiera. Podziwiam - ja tak nie potrafię.
Nie gniewaj się, bo w zasadzie masz rację, chociaż pism możemy jeszcze sporo napisać i rozesłać w różnych kierunkach: do Prezydenta RP, Prezesa, Sejmu, Senatu, Rady Ministrów, Rady Europy, ONZ, Prezydenta Stanów Zjednoczonych, Ojca Rydzyka, Królowej Elżbiety czy Papieża bądź Dalajlamy.
Moim jednak zdaniem, takie pisanie jest równoznaczne pisaniu do Świętego Mikołaja, gdy z góry można założyć, że do rąk własnych adresata pismo takie nie dotrze - a jeśli nawet - zostanie zbagatelizowane!
Może wydawać się to szalonym ale jestem święcie przekonany, że sporo większy skutek (a na pewno znaczniejszy rozgłos), miałoby wysłanie takich pism do: Premiera Izraela, organizacji żydowskich, organizacji masońskich, Szejków arabskich, Kim Dzong Una, łukaszenki, Putina ...
Cat Jesteś wielki
@cat Nie gniewam się, głośno myślę
Ja Łukaszenkę propsuje, bo on kazał się nacierać alkoholem od środka i chodzić dużo do suchej sauny.