Notatka z posiedzenia Podzespołu problemowego ds. KAS w siedzibie Rady Dialogu Społecznego

Witam,

Informujemy, że w dniu 13 listopada 2024 roku z ramienia FORUM ZZ uczestniczyliśmy w posiedzeniu Podzespołu problemowego ds. KAS w siedzibie Rady Dialogu Społecznego. Ze strony Ministerstwa Finansów w posiedzeniu udział wzięli, Pani Minister Małgorzata Krok i Pan Maciej Żuławski Dyrektor DBM oraz przedstawiciele reprezentatywnych organizacji Solidarności i OPZZ.

W trakcie spotkania poruszone zostały m.in. kwestie omówione w załączniku.

Zarząd
ZZ CELNICY PL

Attachments

tak w ogóle to wszystko jest tutaj tajne. Wg tego pisemka dowiadujemy się jedynie co zostało poruszone, tzn. jakie tematy. Nic więcej, nie znamy stanowiska mf-u. Nie znamy też stanowiska związku, chociaż tutaj możemy się (jedynie) domyślać, że są in plus dla ogółu.

szczerze to aż mnie cisną palce, żeby odnieść się do poruszanych tematów, i to tylko tych, które mnie dotyczą bezpośrednio ale z racji tego, że jak zwykle jest tabula rasa to się nie odniosę.

Raz już to zrobiłem ale związek wie lepiej, bo ma dane od DIAS-ów. A to co mi osobiście pokazuje sykap na służbowym kompie, jest oczywistą bzdurą i się nie znam. Pewnie mam majaki.

tak w ogóle to wszystko jest tutaj tajne. Wg tego pisemka dowiadujemy się jedynie co zostało poruszone, tzn. jakie tematy. Nic więcej, nie znamy stanowiska mf-u. Nie znamy też stanowiska związku, chociaż tutaj możemy się (jedynie) domyślać, że są in plus dla ogółu.

szczerze to aż mnie cisną palce, żeby odnieść się do poruszanych tematów, i to tylko tych, które mnie dotyczą bezpośrednio ale z racji tego, że jak zwykle jest tabula rasa to się nie odniosę.

Raz już to zrobiłem ale związek wie lepiej, bo ma dane od DIAS-ów. A to co mi osobiście pokazuje sykap na służbowym kompie, jest oczywistą bzdurą i się nie znam. Pewnie mam majaki.
😤
To bardzo źle, że się nie odniesiesz !!
Swoje racje należy przedstawiać, a jeśli ma się w dodatku dowody na ich potwierdzenie, należy o tym wręcz krzyczeć i nie ustawać w ich powtarzaniu - aż do znużenia adresatów - by temat został przez nich podjęty!
Jeśli wszyscy odpuścimy, to "działaczom" rzeczywiście pozostanie wyłącznie (ulubiona) rola kaowców i będą faktycznie organizować tylko kursy, zloty, wycieczki, kuligi i tym podobne ...

Ostatnia edycja:
Witam,

Informujemy, że w dniu 13 listopada 2024 roku z ramienia FORUM ZZ uczestniczyliśmy w posiedzeniu Podzespołu problemowego ds. KAS w siedzibie Rady Dialogu Społecznego. Ze strony Ministerstwa Finansów w posiedzeniu udział wzięli, Pani Minister Małgorzata Krok i Pan Maciej Żuławski Dyrektor DBM oraz przedstawiciele reprezentatywnych organizacji Solidarności i OPZZ.

W trakcie spotkania poruszone zostały m.in. kwestie omówione w załączniku.

Zarząd
ZZ CELNICY PL
Zwiększenie dodatku za wieloletnią pracę dla korpusu służby cywilnej było poruszone, a tym by zrównać dodatek za wieloletnią pracę funkcjonariuszy scs z innymi formacjami mundurowymi m.in sg to już nie było :(

Ad. 8 6 listopada MF złożył wniosek .... dzisiaj mamy 14 ,a na stronie rządowej w wykazie projektów ustaw przesłanych do Sejmu projektu brak. Tajne?

A z jakiej jest Pan izby? To za chwilę wszystko wyjaśnimy.

Back
Do góry