Notatka z posiedzenia Podzespołu problemowego ds. KAS w siedzibie Rady Dialogu Społecznego

Witam,

Informujemy, że w dniu 13 listopada 2024 roku z ramienia FORUM ZZ uczestniczyliśmy w posiedzeniu Podzespołu problemowego ds. KAS w siedzibie Rady Dialogu Społecznego. Ze strony Ministerstwa Finansów w posiedzeniu udział wzięli, Pani Minister Małgorzata Krok i Pan Maciej Żuławski Dyrektor DBM oraz przedstawiciele reprezentatywnych organizacji Solidarności i OPZZ.

W trakcie spotkania poruszone zostały m.in. kwestie omówione w załączniku.

Zarząd
ZZ CELNICY PL

Attachments

tak w ogóle to wszystko jest tutaj tajne. Wg tego pisemka dowiadujemy się jedynie co zostało poruszone, tzn. jakie tematy. Nic więcej, nie znamy stanowiska mf-u. Nie znamy też stanowiska związku, chociaż tutaj możemy się (jedynie) domyślać, że są in plus dla ogółu.

szczerze to aż mnie cisną palce, żeby odnieść się do poruszanych tematów, i to tylko tych, które mnie dotyczą bezpośrednio ale z racji tego, że jak zwykle jest tabula rasa to się nie odniosę.

Raz już to zrobiłem ale związek wie lepiej, bo ma dane od DIAS-ów. A to co mi osobiście pokazuje sykap na służbowym kompie, jest oczywistą bzdurą i się nie znam. Pewnie mam majaki.

tak w ogóle to wszystko jest tutaj tajne. Wg tego pisemka dowiadujemy się jedynie co zostało poruszone, tzn. jakie tematy. Nic więcej, nie znamy stanowiska mf-u. Nie znamy też stanowiska związku, chociaż tutaj możemy się (jedynie) domyślać, że są in plus dla ogółu.

szczerze to aż mnie cisną palce, żeby odnieść się do poruszanych tematów, i to tylko tych, które mnie dotyczą bezpośrednio ale z racji tego, że jak zwykle jest tabula rasa to się nie odniosę.

Raz już to zrobiłem ale związek wie lepiej, bo ma dane od DIAS-ów. A to co mi osobiście pokazuje sykap na służbowym kompie, jest oczywistą bzdurą i się nie znam. Pewnie mam majaki.
😤
To bardzo źle, że się nie odniesiesz !!
Swoje racje należy przedstawiać, a jeśli ma się w dodatku dowody na ich potwierdzenie, należy o tym wręcz krzyczeć i nie ustawać w ich powtarzaniu - aż do znużenia adresatów - by temat został przez nich podjęty!
Jeśli wszyscy odpuścimy, to "działaczom" rzeczywiście pozostanie wyłącznie (ulubiona) rola kaowców i będą faktycznie organizować tylko kursy, zloty, wycieczki, kuligi i tym podobne ...

Ostatnia edycja:
Witam,

Informujemy, że w dniu 13 listopada 2024 roku z ramienia FORUM ZZ uczestniczyliśmy w posiedzeniu Podzespołu problemowego ds. KAS w siedzibie Rady Dialogu Społecznego. Ze strony Ministerstwa Finansów w posiedzeniu udział wzięli, Pani Minister Małgorzata Krok i Pan Maciej Żuławski Dyrektor DBM oraz przedstawiciele reprezentatywnych organizacji Solidarności i OPZZ.

W trakcie spotkania poruszone zostały m.in. kwestie omówione w załączniku.

Zarząd
ZZ CELNICY PL
Zwiększenie dodatku za wieloletnią pracę dla korpusu służby cywilnej było poruszone, a tym by zrównać dodatek za wieloletnią pracę funkcjonariuszy scs z innymi formacjami mundurowymi m.in sg to już nie było :(

A z jakiej jest Pan izby? To za chwilę wszystko wyjaśnimy.

To może i ja się załapię na jakieś info ?!
Izba Katowice ...
Dzień dobry. Dane dotyczące braku awansu stanowiskowego od conajmniej 5 lat wkrótce opublikujemy.
Dla przykłądu w IAS Katowice - 55 FCSC, 1029 SC, IAS Poznań 89 FSCS - 1323 SC.

Trzeba wypracować takie porozumienie na poziomie centralnym, aby kwestia awansów stanowiskowo- płącowych w całym kraju rozwiązana została w analogiczny sposób.

Pozdrawiam

Czy z tej statystyki są wyłączone osoby zajmujące stanowiska kierownicze i osoby nieawansiwane ze względu na niespełnianie kryteriów związanych z wykształceniem, oraz te które osiągnęły maksymalne niekierownicze stanowisko?
Bez takiego wyłączenia dane byłyby zakłamane.

Ad. 8 6 listopada MF złożył wniosek .... dzisiaj mamy 14 ,a na stronie rządowej w wykazie projektów ustaw przesłanych do Sejmu projektu brak. Tajne?
Wniosek musi być najpierw rozpatrzony, poza tym do wniosku nie musi być dołączony projekt ustawy. Jutro mozemy się dowiedzieć, ze przed rozpatrzeniem wniosku nie wypada omawiac projektu lub, ze projektu jeszcze nia ma.

Tak to dzisiaj.
Ale możemy się spodziewać tego, że projekt jest jeszcze projektowany (choć projekt w części przygotowany został i przedstawiony przez senatorów) Kiedy już zostanie zaprojektowany zostanie udostępniony czyli koniec przeszłego roku. Chyba, że się niewyrobią.

jest za to już suchy komunikat na stronie służbowej : że spotkanie się odbyło, że dotyczyło tego i tego m.in. zmian legislacyjnych, że pieniądze nie są zagrożone, i że będzie spotkanie w/s podziału kasy z modernizacji

To jest jakaś paranoja - kilka tysięcy osób czeka na jakąś informację o ich dalszym bycie a związki zawodowe mają ich wszystkich w dalekim niepoważaniu. Powoli nabierają manier rządowych :-(

Back
Do góry