Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Nie ma. Trzebaby stworzyć kilka wersji w zależności od tego jakie zmiany zostaną wprowadzone. W naszym resorcie mamy własne tempo procedowania.U Nas jest coś takiego?
Jest tylko mały haczyk doliczysz po 32 latach służby, najwcześniej za 9 lat.Do podstawy emki wliczają wam wszystkie dodatki o charakterze stałym, czyli za stopien, kontrolny i ten za wysługę tez będzie brany do podstawy wyliczeń.
Może porostu z wybranego pełnego rokuWiem, wiem, u każdego wygląda to inaczej. Najlepiej byłoby, gdyby był wybór, albo z 10 lat, ale niekoniecznie kolejnych albo z ostatniej.
Nie, jeśli liczy się lata służby zgodnie z ust. 3 i ust.4 art.240 ustawy o KAS.Jest tylko mały haczyk doliczysz po 32 latach służby, najwcześniej za 9 lat.
Przeanalizuj jeszcze raz zasady naliczania emerytury w scs.Nie, jeśli liczy się lata służby zgodnie z ust. 3 i ust.4 art.240 ustawy o KAS.
Taaa, jednak zasady można szybko zmienić, to już znamy. Jak zwykle wola polityczna jest tu kluczowaPrzeanalizuj jeszcze raz zasady naliczania emerytury w scs
Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
jak by nie wiedzieli co proponuja to by jeszcze podrzucili geriatrycze a to najtansze wyjscie. nie liczyl by na zmiany. Zasadniczo tez się nic nie zmieniło. Poprostu okoliczności a za rok kolejne 12-16% waloryzacji. przypominając pewne słowa "drzewo wolności wzrasta podlane krwią patriotów" (T. Jeferson) można było by znaleźć pewne analogie.Taaa, jednak zasady można szybko zmienić, to już znamy. Jak zwykle wola polityczna jest tu kluczowa
Patriotów i tyranów.jak by nie wiedzieli co proponuja to by jeszcze podrzucili geriatrycze a to najtansze wyjscie. nie liczyl by na zmiany. Zasadniczo tez się nic nie zmieniło. Poprostu okoliczności a za rok kolejne 12-16% waloryzacji. przypominając pewne słowa "drzewo wolności wzrasta podlane krwią patriotów" (T. Jeferson) można było by znaleźć pewne analogie.
tyranów zwykle mniej i raczej rzadko choć się zdarza; choć myślę że ciągu logicznego nie załapałeś.Patriotów i tyranów.
No i tak to się toczy...jednak trudno chłodnym wzrokiem patrzeć, jak nas robią w koniajak by nie wiedzieli co proponuja to by jeszcze podrzucili geriatrycze a to najtansze wyjscie. nie liczyl by na zmiany. Zasadniczo tez się nic nie zmieniło. Poprostu okoliczności a za rok kolejne 12-16% waloryzacji. przypominając pewne słowa "drzewo wolności wzrasta podlane krwią patriotów" (T. Jeferson) można było by znaleźć pewne analogie.
niby nie można i faktycznie robią ale "argumentów" coraz mniej. Jak pojawi się moment ignorowania to znaczy że ostatecznie się skończyły. Będzie potrzeba jeszcze z 25 lat by znów były warunki do upominania się. Wtedy siła będzie zbliżona do obecnej i w przeciągu 5 lat nawet 2 razy większa niż obecna.No i tak to się toczy...jednak trudno chłodnym wzrokiem patrzeć, jak nas robią w konia
To w przypadku służby, gdzie naliczanie jest z ostatniego uposażenia. W scs jest to ze średniej z 10 lat i jest czarno na białym co się bierze do jej obliczenia. Ja napisałem wyżej. Chyba ze to zmienia jeszcze potem ale póki co jest jak pisze.Jest tylko mały haczyk doliczysz po 32 latach służby, najwcześniej za 9 lat.
Obyś miał rację.To w przypadku służby, gdzie naliczanie jest z ostatniego uposażenia. W scs jest to ze średniej z 10 lat i jest czarno na białym co się bierze do jej obliczenia. Ja napisałem wyżej. Chyba ze to zmienia jeszcze potem ale póki co jest jak pisze.
Masz częściowo rację. Dodatek za wieloletnią służbę, zgodnie z ustawą o kas, ma charakter stały i liczy się do emerytury.To w przypadku służby, gdzie naliczanie jest z ostatniego uposażenia. W scs jest to ze średniej z 10 lat i jest czarno na białym co się bierze do jej obliczenia. Ja napisałem wyżej. Chyba ze to zmienia jeszcze potem ale póki co jest jak pisze.
5% po 15 latach 15% po 25 latach czyli 7 alt później 32 lata uprawniające zatem średnia z 7 lat z 15%+ro za 14% plus rok za 13% plus rok za 12% ()średnio 14,4% zasadniczo moim zdaniem bedzie po uzyskaniu 32 lat podnośił przeciętny mnoznik i jeśłi się go wemie za ostatnie lata to nie daśrednio 15% chyba że się potyra 35 latMasz częściowo rację. Dodatek za wieloletnią służbę, zgodnie z ustawą o kas, ma charakter stały i liczy się do emerytury.
Dodatek o którym jest mowa w tym wątku ma być powiązany ze stażem, ale to INNY DODATEK i zgodnie z założeniami, przed osiągnięciem stażu 32 lat nie będzie brany pod uwagę do naliczania emerytury.
Jak będzie? Nie opublikowano jeszcze projektu i nie wiadomo jak to będzie wyglądało w szczegółach.
Ważne pytanie padało powyżej, dotyczące funkcjonariuszy SCS z naliczaniem z 10 kolejnych lat. Czy po osiągnięciu 32 lat stażu będą liczone lata wstecz kiedy wypłacany byłby ten dodatek? Czy może jak ktoś napisał tylko lata po osiągnięciu tego stażu.
Jakie ma być źródło finansowania? Czy z naszego funduszu płac, czy z ZER - tak jak przy dodatku 1500/2500 wypłacanym policjantom?
Obawiam się, że nie można wzrostu indyw mnożnika liczyć tak wprost. Wszak pewnie będzie także wzrastać przeciętne uposażenie w związku z tym ewent. dodatkiem.5% po 15 latach 15% po 25 latach czyli 7 alt później 32 lata uprawniające zatem średnia z 7 lat z 15%+ro za 14% plus rok za 13% plus rok za 12% ()średnio 14,4% zasadniczo moim zdaniem bedzie po uzyskaniu 32 lat podnośił przeciętny mnoznik i jeśłi się go wemie za ostatnie lata to nie daśrednio 15% chyba że się potyra 35 lat
jednak śmiem wątpić prostszym rozwianiem jest uwzględnianie go w indywidualnym mnoznikuObawiam się, że nie można wzrostu indyw mnożnika liczyć tak wprost. Wszak pewnie będzie także wzrastać przeciętne uposażenie w związku z tym ewent. dodatkiem.