USTAWA w RCL - w sprawie ucywilnionych i wygaszonych w 2017 r.

1743175727958.jpeg

MAMY PROJEKT USTAWY w RCL - w sprawie ucywilnionych i wygaszonych w 2017 r.

W dniu dzisiejszym w Ministerstwie Finansów odbyło się spotkanie Strony społecznej ze stroną rządową Ministerstwa Finansów. W spotkaniu udział z strony naszego związku wzięli: Przewodnicząca Jolanta Haron, Wiceprzewodnicząca Anna Jarocka, Wiceprzewodniczący Grzegorz Raczyński. Ze strony Ministerstwa Finansowego Podsekretarz Stanu, Szef KAS Pan Marcin Łoboda. i Podsekretarz Stanu. Pan Jurand Drop. oraz przedstawiciele Departamentów MF. W trakcie spotkania uzyskaliśmy wstępną deklarację ze strony Szefa KAS, że 16 kwietnia odbędzie się kolejne spotkanie w gronie Kierownictwa MF i ekspertów ze stroną społeczną w celu wypracowania rozwiązań związanych z postulatami, jakie zgłaszał związek zawodowy CELNICY PL tj. świadczenie mieszkaniowe, analogiczne jak w pozostałych służbach podlegających MSWiA , SW I MON. Jednocześnie otrzymaliśmy informację, że w sprawie zmian ustawowych dot. zaliczenia czasookresu pauzowania i SZNP na dzień dzisiejszy dokonano wpisu do zmian legislacyjnych w RCL pod nr druk UD 216, sprawa kolejnej Uchwały Modernizacyjnej też będzie przedmiotem rozmów na kolejnym spotkaniu.

Projekt ustawy o zmianie ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym funkcjonariuszy Policji, Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Agencji Wywiadu, Służby Kontrwywiadu Wojskowego, Służby Wywiadu Wojskowego, Centralnego Biura Antykorupcyjnego, Straży Granicznej, Straży Marszałkowskiej, Służby Ochrony Państwa, Państwowej Straży Pożarnej, Służby Celno-Skarbowej i Służby Więziennej oraz ich rodzin oraz ustawy o Krajowej Administracji Skarbowej - Kancelaria Prezesa Rady Ministrów - Portal Gov.pl

Wszyswcy prawnicy, z którymi współpracujemy są bardzo dobrzy w tym co robia , a efektem ich pracy - są wygrane w każdej konfiguracji. Akurat Pan nie może nic na ten temat powiedzieć, bowiem nie korzysta Pan z naszej pomocy prawnej. Pozdrawiam

Szanowna Pani, chyba coś źle Pani zrozumiała.
Nie twierdziłem, że "nasi" prawnicy są źli, a że w tym konkretnym wypadku wystarczy
chętny prawnik.
Może powinienem napisać "zachęcony" (przez związek), bo sam od siebie tego nie zrobi,
a nie zauważyłem zainteresowania zarządu dokładnie wskazaną propozycją.

Szanowna Pani, chyba coś źle Pani zrozumiała.
Nie twierdziłem, że "nasi" prawnicy są źli, a że w tym konkretnym wypadku wystarczy
chętny prawnik.
Może powinienem napisać "zachęcony" (przez związek), bo sam od siebie tego nie zrobi,
a nie zauważyłem zainteresowania zarządu dokładnie wskazaną propozycją.
Ok. W wielu przypadkach, to nasi członkowie kontakują się z nami w sparwie dla nich waznych i wówczas wspólnie podejmujemy decyzję w kwestii przekazania sparwy do kancelarii.Pozdrawiam

Panie Arturze, kilka postów wczesniej pisałam, że nie bedziemy negocjować naszych zapisów, bowiem to wydłuzy okres procedowania o całe miesiace. Proszę zapoznać się z wcześniejszymi wpisami. Pozdrawiam
Dziękuję za odpowiedź . A czy w trakcie prac parlamentarnych związek będzie jeszcze próbował wnieść te poprawki ?

Witam.Wielkie podziękowania dla władz związku za całą robotę w temacie ustawy.Jak wiadomo początek roku to okres kiedy najczęściej odchodzimy na emki.Chciąłem zadać ważne pytanie.Czy planowany termin wejścia w życie tak wyczekiwanej ustawy ,czyli 1.01.2026 na tę chwilę jest niezagrożony?Pozdrawiam wszystkich.

Witam.Wielkie podziękowania dla władz związku za całą robotę w temacie ustawy.Jak wiadomo początek roku to okres kiedy najczęściej odchodzimy na emki.Chciąłem zadać ważne pytanie.Czy planowany termin wejścia w życie tak wyczekiwanej ustawy ,czyli 1.01.2026 na tę chwilę jest niezagrożony?Pozdrawiam wszystkich.
Na dzisiaj nie jest zagrożony. Pozdrawiam

No wlasnie....od 5 września nic się nie dzieje....nie chce nawet myśleć, ze kolejny raz wystawią nas do wiatru....
A co im szkodzi. Robią co chcą i mają wywalone na wszystko. Przeca i tak się wszystko sypie w rządzie. Jeszcze będzie tak, że wybory wcześniejsze będą.

A co im szkodzi. Robią co chcą i mają wywalone na wszystko. Przeca i tak się wszystko sypie w rządzie. Jeszcze będzie tak, że wybory wcześniejsze będą.
Jutro kończy się III kwartał. Powodzi brak - czy minister JD wyrobi się z obietnicą?

Czy ktoś coś wie ?

Kpina z członków. Nawet gdy sprawy będą załatwione pozytywnie - gratulacje dla Zarządu - ale traktowanie nas woła o pomstę do nieba. Nie chodzi o szczegóły załatwiania tematów, ale o nawet lakoniczne informacje, które mogą uspokoić nastroje. Praca społeczna chwali się, ale jak komuś brak czasu wejść na forum raz czy dwa razy w tygodniu i udzielić informacji (nie mylić z opier.....niem za dociekliwość) to może czas odpocząć.

Napiszę i przypomnę po raz ostatni opinię o Forum, wówczas nie najważniejszej osoby, która obecnie pełni najważniejszą funkcję w tym ZZ. "Forum jest dla frustratów."
Przedtem, dużo przedtem Forum było miejscem wymiany poglądów, prowadzenia "burzy mózgów", ale także platformą informacyjną SS! Były przewodniczący często tu zaglądał, moderował, banował, ale przede wszystkim udzielał wszystkim, także FRUSTRATOM ważnych informacji, w miarę na bieżąco.

Frustraci wszystkich stanów łączcie się!

Back
Do góry