Spotkanie z Ministrem Finansów 21.02.24 r.

W dniu 21.02.24 r. odbyło się spotkanie z Ministrem Finansów Panem Andrzejem Domańskim, Szefem KAS Panem Marcinem Łoboda i Panem Ministrem Zbigniewem Stawickim oraz Panią Dyrektor Generalną Marta Niżałowska-Pactwa oraz Dyrektorami Departamentów MF.

Wklejamy tabelki z propozycją ministerialną dot. modernizacji jak również bardziej szczegółową notatkę dot. podziału.
Pozostałe informacje ze spotkania będą opublikowane jutro po południu.
1708549434008.jpeg

1708549417370.jpeg

Attachments

Brawo, że związki odrzuciły tą śmieszną koncepcję. Niech nowa władza nie idzie tą drogą...

Myślę, że większość z nas jest za takim samym podziałem jak w roku 2023.
Oby się udało wynegocjować, chociaż nie wiadomo jak MF jest skłonne do negocjacji i rozmów..

Dlaczego nie dadzą takich zasad jak w roku 2023? Wg mnie było Ok
Zależy dla kogo były ok. Ja już patrzę na to z boku, ale w jaki sposób i z jakiej puli proponujesz wyrównać różnice płacowe na tych samych stanowiskach u funków wykonujących te same zadania? Właśnie (moim zdaniem) kwota z modernizacji doskonale się do tego nadaje. Podwyżki po równo już były (procentowo z kwoty bazowej).

Podwyżka kwoty bazowej o 20% sprawiła, że Ci z z wyższymi mnożnikami dostali wyższe podwyżki. Kominy się zwiększyły. Stąd może taka propozycja podziału modernizacyjnej. Nawet w tym kształcie nie wyrówna to różnic.

W ustawie budżetowej zapisane jest po około 500 zł na etat, wg tej propozycji obligatoryjne wszyscy mają otrzymać 100 zł? 350 zł (równianie do jakiś mnożników minimalnych na danym stanowisku) no i 50 zł w dyspozycji Dyrektora, tak to należy interpretować?

Back
Do góry