Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Niby fajnie...ale. Podwyżka w okresie 3-letnim "gwarantowana" tylko w pierwszym roku i zamknięta furtka na lata następne ??? Generalnie lepszy wróbel w garści. No i wątpliwości, brak zawitego terminu i czyżby MF miała moc stłumienia inflacji ? Może coś źle zrozumiałem ?Nie wiem czy to jest do końca normalne. Byśmy cieszyli się że oddadzą nam 200 zł z poprzedniej modernizacji a my się z tego cieszymy. Ale to Sławek ma podgląd całości nie ja. Więc Panie Sławku gratulacje. Czy należne okaże się.
Piszesz o prezentacji, nie o wcześniejszym projekcie Porozumienia. W prezentacji na slajdach było, ale nie w projekcie Porozumienia.We wcześniejszym zapisie było 699 brutto + 7,8 % inflacja czego nie widzę w aktualnym ?????. Sławku mam pytanie czy to prawda, że ma od nowego roku wejść nowa siatka płac na stanowiskach oraz stopniach, ( z góry ustalone mnożniki dla np. mł.spec czy spec ?)
Dziękuję Sławku za odpowiedz. PozdrawiamPiszesz o prezentacji, nie o wcześniejszym projekcie Porozumienia. W prezentacji na slajdach było, ale nie w projekcie Porozumienia.
Zadbaliśmy o to i wprowadziliśmy zmiany. To kolejna kwestia, którą po naszych uwagach uwzględniło MF. Jest par.2 ust.3.
Gdybyśmy czekali, to podwyżek nie byłoby w przyszłym roku. To nie mogło być brane pod uwagę jako argument za czekaniem, gdyż po prostu przepadłby nam przyszły rok. Natomiast o tym też rozmawialiśmy podczas negocjacji i jest to ujęte, ale oczywiście co naturalne nie wprost. Jeżeli nastąpi wzrost w innych formacjach w ich modernizacjach, SKAS zawnioskuje o odpowiedni adekwatny wzrost w naszej modernizacji. Mamy to uzgodnione i zapisane w stosowny sposób.Za wcześnie na porozumienia. Służby mundurowe jak straż pożarna , straż graniczna, policja dopiero przystępują do walki o podwyżki i pewnie wywalczą dużo więcej niż będzie wynosić waloryzacja emerytur.