Pismo ZZ CELNICY PL do Szefa KAS w sprawie niezrealizowanych zamówień CMM

Dzień dobry,
Szanowny Panie Ministrze,

Przesyłam w załączeniu pismo Zarządu ZZ CELNICY PL ws. nie zrealizowanych zamówień sortów mundurowych w systemie CMM.

Z wyrazami szacunku
z up. Zarządu
wz Przewodniczącego
ZZ CELNICY PL
Wiceprzewodnicząca
Jolanta Haron

Attachments

No właśnie, przypomniało mi się przy okazji że też nie dostałem reszty z ostatniego zamówienia. Temat zatem ciekawy i wymaga uwagi SKAS. Jest sugestia by paczki przychodziły do jednostek macierzystych a może są jakieś pomysły jak skonsumować punkty których z braku sortów nie można zrealizować ? Może wypłata w formie ryczałtu na wniosek ?

Większym problemem moim zdaniem jest bardzo dłuuuugi okres oczekiwania na przesyłki sięgające kilku miesięcy i więcej

Na jedną paczkę czekam już 8 miesięcy a na kolejną 6. To już przestało być śmieszne, mam przewidywać co mi się przyda za rok i już składać na to zamówienia?

Mam 2 niezrealizowane zamówienia przy czym pierwsze z 02.2022r. Bardzo dobrze,że poruszyliście ten temat. Jeżeli nie ma składników to niech wypłacają ekwiwalent, to nam się należy bez niczyjej łaski

Kiedyś dzwoniłem do CMM i Pani powiedziała że jeżeli mamy jakieś częściowo zrealizowane zamówienie to im się pokazuje jako kompletne. Dlatego trzeba dzwonić i im się przypominać.

Przesyłkę wysłali do mnie pocztexem (kurierem) do Żabki, okres przechowywania paczki 7 dni, następnie wraca do CMM.
Po prośbie rodzina mi odebrała to z Żabki, a teraz będę musiał zawartość nieść na plecach do urzędu.
Kiedyś to paczka czekała na mnie w kancelarii lub ktoś mi przyniósł do pokoju. A teraz jadę 30 km po odbiór paczki od rodziny itp. masakra i dodatkowa komplikacja.

prosta piłka raz w roku przegląd mundurowy, wskazanie przez kierownika co do wymiany, reszta punków wypłata w pieniądzach.

Wydaje mi się, że trudno będzie coś zmienić. Wiadomo z jakich powodów powstał CMM Rzepin.Wszystko wg zasady im gorzej tym lepiej.

Ja już rok czekam na swoją paczkę, pomimo tego że się przypomiałam już parę razy. Ten CMM to jest jedna wielka parodia

Back
Do góry