Publikujemy pismo ZUS, które stanowi odpowiedź na nasz wniosek o odstępowanie od zasądzania kosztów sądowych w sprawie składek od nagrody rocznej z 2017 roku pobranej w 2018 roku.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Tak ja otrzymałem z SR i SO .czy ktos juz dostał jakąś odpowiedz na prosbe o zwolnienie z kosztów postępowania?
Mój ZUS (Rzeszów) własnie pokazał jaka jest intencja i dobra wola zakładu ubezpieczeń w tej kwestii. SO w Rzeszowie umorzył moje postępowanie w sprawie składki od nagrody rocznej oraz zdecydował o nie obciążaniu mnie kosztami zastępstwa procesowego na rzecz ZUS (pomimo ich wniosku) , notabene w większości znanych mi przypadków ZUS o te koszty nie występował (widac ja miałem takiego pecha). Dziś dostałem z SO w Rzeszowie odpis zażalenia ZUS na postanowienie SO w części dotyczącej obciążenia kosztami zastępstwa procesowego. Nadmieniam że żadna rozprawa się nie odbyła a radcy prawni reprezentujący ZUS są ich pracownikami. Mam pytanie do Pana przewodniczącego czy jeszcze pisać coś do SO czy już zdać się na ich wyrok (jestem członkiem ZZ Celnicy.PL) . Można by przytoczyć ich odpowiedź na pismo (prośbę) ZZ o odstąpienie od obciążania tymi kosztami. Widać na moim przykładzie że ZUS nie ma żadnych dobrych intencji ani nie zamierza zostawić rozstrzygnięcia w tej kwestii SO o czym piszą w swojej odpowiedzi. Proszę o ewentualnie o jakieś info na priv.Publikujemy pismo ZUS, które stanowi odpowiedź na nasz wniosek o odstępowanie od zasądzania kosztów sądowych w sprawie składek od nagrody rocznej z 2017 roku pobranej w 2018 roku.