Notatka ze Spotkanie 18.11.2024 z Kierownictwem MF I KAS oraz Pismo Pana Ministra Juranda Drop w sprawie projektu ustawy dot. uprawnień emerytalnych

Witam,

W załączeniu przesyłamy Notatkę ze Spotkania w dniu 18 listopada 2024 roku Ministra Finansów, Szefa KAS i Zastępcy Szefa KAS z organizacjami ZZ oraz informację, że w dniu wczorajszym Pan Minister Jurand Drop podpisał pismo, stanowiące odpowiedź na Państwa pytanie dot. zmiany legislacyjnej dotyczącej przedstawienia rządowego projektu dotyczącego zmiany ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym funkcjonariuszy Policji, Agencji Wywiadu, Służby Kontrwywiadu Wojskowego, Służby Wywiadu Wojskowego, Centralnego Biura Antykorupcyjnego, Straży Granicznej, Straży Marszałkowskiej, Służby Ochrony Państwa, Państwowej Straży Pożarnej, Służby Celno-Skarbowej i Służby Więziennej oraz ich rodzin, zgodnie z treścią pisma nr ZZ CELNICY PL 104/2024 z 1 października 2024 roku kierowanego do Pana Ministra.
Z upoważnienia Pani Dyrektor Joanny Stachury przekazuję to pismo w załączeniu.

Ponadto, zgodnie z otrzymaną dzisiaj agendą posiedzenia Zespołu Programowania Prac Rządu możemy potwierdzić, że sprawa zostanie rozpatrzona na najbliższym posiedzeniu tego Zespołu, tj. w dniu 25 listopada 2024 r.

Serdecznie pozdrawiam
Przewodnicząca
ZZ CELNICY PL
Jolanta Haron

Attachments

Pisa

Pisałam już o tym wcześniej, że przewodniczący związków w izbie przekazuje nam wyłącznie komunikaty, które są publikowane na stronie forum.
Czyli koło się obróciło. Trzeba być związkowcem tego ZZ aby otrzymywać informacje na służbowe lub SORGA'owe e-maile. Te jednak przychodzą później i są tej samej treści co komunikaty, które można przeczytać na otwartym Forum. Coś to koło się kręci i kręci, i tylko wodę przerzuca.
Przepraszam za tą dywagację, primo jestem na emeryturze, duo nie należę już do ZZ.
Ale pamięć mam jeszcze dobrą i taka praktyka permanentnie stosowana była chociażby w wawie do 2023r.

Ponieważ zaliczam się do stałych bywalców tego Forum uczestniczę w większości apeli ZG, w tym dotyczących składania petycji.
Nie mniej jednak jak już chyba zauważono najbardziej interesuje mnie kwestia rozstrzygnięcia art.41.
Niestety do tej pory nie otrzymałem wyroku SA, a także informacji o zawieszeniu mojej sprawy. Otrzymałem jedynie informację, że SA nie widzi powodów do rozpatrywania sprawy na posiedzeniu jawnym.
I zdaję sobie doskonale, że nie jest to wina ZG, ZZ i związkowców!

Ale zawsze mozna do nich zadzwonić, aby dowiedziec się szerzej w danym temacie.
Dzień dobry. I tak zrobiłam zanim mi Pani poradziła. Napisałam, do Przewodnicz. , że na skrzynki służbowe otrzymujemy tylko te same komunikanty, które już są na stronie ZZ Celnicy. Mimo, że ZOI WRO oraz Pan Igor Raczyński odsyłają nas po dodatkowe informacje do Przewodniczących. Uzyskałam od Przewodnicz. odpowiedź, że jeżeli nie chcę otrzymywać emaili na skrzynkę służbową to żebym dała znać.

Dzień dobry. I tak zrobiłam zanim mi Pani poradziła. Napisałam, do Przewodnicz. , że na skrzynki służbowe otrzymujemy tylko te same komunikanty, które już są na stronie ZZ Celnicy. Mimo, że ZOI WRO oraz Pan Igor Raczyński odsyłają nas po dodatkowe informacje do Przewodniczących. Uzyskałam od Przewodnicz. odpowiedź, że jeżeli nie chcę otrzymywać emaili na skrzynkę służbową to żebym dała znać.
Czyli wpis #161 jest w punkt!

Ja również dzwoniłam do przewodniczącego i pytałam, ale on nic nie wie więcej.Ponadto nie był ucywilniony więc temat go nie dotyczy ...

Ja również dzwoniłam do przewodniczącego i pytałam, ale on nic nie wie więcej.Ponadto nie był ucywilniony więc temat go nie dotyczy ...A Pani odpowiedź brzmi trochę tak.... wiem, ale nie powiem,,druga strona też na COŚ czeka i to COŚ jest ważne. A my wiemy co to jest, ale nie da sie tego przyśpieszyć, trzeba się tylko modlić, aby zakończyło się po naszej myśli...

Może proszę podać do siebie e mail to ja chętnie do Pani napiszę z meila służbowego w celu uzyskania odpowiedzi, której udzielenia wyraźnie na tym forum Pani unika. Czy to jakaś tajemnica ? Że nie można o tym napisać na forum ...Czego żąda druga strona?

Back
Do góry