"Mało eleganckie sztuczki" rządu. Do protestu bliżej niż do osiągnięcia porozumienia

"Wprowadzenie waloryzacji od marca jest zabiegiem nieuczciwym. Po rządzie, który dla służb mundurowych zrobił niezaprzeczalnie dużo, spodziewaliśmy się zachęty, a nie mało eleganckich sztuczek" – mówi w rozmowie z InfoSecurity24.pl Sławomir Koniuszy z NSZZ Policjantów. Pytany o to, czy propozycje złożone wczoraj podczas spotkania w MSWiA przez kierownictwo resortu są satysfakcjonujące, odpowiada że niestety nie, a "za uzgodnioną można uznać tylko kwestię wprowadzenia minimalnych dodatków funkcyjnych".

A tak przy okazjii, czuję się mile "połechtany" faktem, że naczelnik wspomina o mnie podczas swoich "gospodarczych" wizyt. Szkoda tylko, że wybiera tylko te informacje, które są dla niego korzystne a pomija pozostałe

Ostatnia edycja:
Zapowiadane sa protesty Policji, Solidarności, myślę, że nasz Związek powinien jakoś konkretnie sie okreslic w tej kwestii.
Sorry, ale trochę spóźniona propozycja...porozumienie jest wiążące, a to że zatajono zmiany i naciskano n pośpiech to tylko potwierdza intencje MF i SKAS. I jak zwykle...mądry Polak po szkodzie, chociaż ja to raczej przedstawiam jak "Jan od Lipy" , przed szkodą i po szkodzie głupio_O :sleep:

Jak powiedział baca ,,z prawdą jest jak z d...ą każdy ma swoją ".

750.jpg

Ostatnia edycja:
Sorry, ale trochę spóźniona propozycja...porozumienie jest wiążące, a to że zatajono zmiany i naciskano n pośpiech to tylko potwierdza intencje MF i SKAS. I jak zwykle...mądry Polak po szkodzie, chociaż ja to raczej przedstawiam jak "Jan od Lipy" , przed szkodą i po szkodzie głupio_O

Porozumienie jest wiążące tak długo jak długo jest korzystne. Potem sie staje NiePorozumieniem.

Ostatnia edycja:
Zapowiadane sa protesty Policji, Solidarności, myślę, że nasz Związek powinien jakoś konkretnie sie okreslic w tej kwestii.
Komendanci w Straży dostali polecenie by nikomu nie dawać na odchodne podwyżek by nie zachęcać tym samym do odejścia. Nie wiem jak w Policji ale zaraz sie dowiem. Mamy wojnę za miedzą to ta jeszcze jedna z MF i MSWiA żadnej różnicy juz nie robi. Sami tego chcieli 😡

Komendanci w Straży dostali polecenie by nikomu nie dawać na odchodne podwyżek by nie zachęcać tym samym do odejścia. Nie wiem jak w Policji ale zaraz sie dowiem. Mamy wojnę za miedzą to ta jeszcze jedna z MF i MSWiA żadnej różnicy już nie robi. Sami tego chcieli 😡
Jeżeli sami tego chcieli, to również znali możliwe konsekwencje tego.
Przewidując konsekwencje, można także uwzględnić użycie prowokacji ...

Back
Do góry