List Gratulacyjny ZZ CELNICY PL dla Pana Prezydenta Karola Nawrockiego

Witajcie,

W imieniu Związku Zawodowego CELNICY PL przesyłamy list gratulacyjny dla Pana Prezydenta Karola Nawrockiego z okazji objęcia Najwyższego Urzędu
w Rzeczypospolitej Polskiej i życzymy wielu sukcesów podczas pełnienia tej zaszczytnej i niezwykle odpowiedzialnej służby Narodowi Polskiemu.

Z wyrazami szacunku
Jolanta Haron
Przewodnicząca
Związku Zawodowego CELNICY PL

Attachments

1. Nie znam do dzisiaj wyników wyborów,
2. Zgodnie z konstytucją Sąd Najwyższy nie zatwierdził wyników wyborów,
3. Przewodnicząca wypowiedziała się w imieniu 50% członków,
4. Przewodnicząca może prywatnie gratulować komu chce, ale nie powinna występować w moim imieniu bez mojej zgody, to nie jest związek jej ani jej poprzednika - to my ten związek tworzyliśmy i nadal tworzymy (pojedyncza a nawet wybitna osoba bez naszego poparcia nie dałaby radę cokolwiek zrobić),
5. Mam prawo do swojego zdania, którego nikt mnie nie pozbawi.

P.S.
Ostatni raz odpowiadam na Twoje zaczepki, obiecałem to komuś niestety nie dotrzymałem. Przepraszam tą osobę.

Generalnie wszystkie (poza ostatnim) punkty twojej wypowiedzi są dość śmieszne, ale ten jest najlepszy. Oczywiście, że nie znasz dokładnych wyników wyborów o takich skali, i nigdy nie poznasz. Tak samo jak "nie znałeś" wyników żadnych poprzednich wyborów prezydenckich.

Nawet gdyby założyć, że nie ma żadnych błędów czy oszustw trwale zmieniających wyniki liczenia (zagubione czy przerobione karty do głosowania), to licząc "od nowa" potrzeba by pewnie co najmniej kilku tysięcy prób, żeby osiągnąć dwa identyczne, ostateczne wyniki.

Jedynie automatyzacja procesu wyborczego mogłaby zaspokoić takich purystów jak ty, ale z drugiej strony wiąże się ona z szeregiem zupełnie innych problemów i wątpliwości. A ponieważ większości z nich pewnie i tak nie byłbyś w stanie zrozumieć, pisanie o tym mija się z celem.

2. Zgodnie z konstytucją Sąd Najwyższy nie zatwierdził wyników wyborów,
3. Przewodnicząca wypowiedziała się w imieniu 50% członków,
4. Przewodnicząca może prywatnie gratulować komu chce, ale nie powinna występować w moim imieniu bez mojej zgody, to nie jest związek jej ani jej poprzednika - to my ten związek tworzyliśmy i nadal tworzymy (pojedyncza a nawet wybitna osoba bez naszego poparcia nie dałaby radę cokolwiek zrobić),
5. Mam prawo do swojego zdania, którego nikt mnie nie pozbawi.

P.S.
Ostatni raz odpowiadam na Twoje zaczepki, obiecałem to komuś niestety nie dotrzymałem. Przepraszam tą osobę.

Wynika wprost z Twojej wypowiedzi, że szanujesz wyłącznie swoją prawdę, która absolutnie obiektywnie nią nie jest.

Zadałem zwykle pytanie, w odpowiedzi na.un. otrzymałem komentarz, utrzymany w konwencji liczby mnogiej 🙂.

Daruj sobie uwagi na temat wyników wyborów czy procesu ich zatwierdzania. Są zwyczajnie nieuprawnione , są poza przedmiotem niniejszego wątku i na tym poprzestanę, bo obrażę Pana Premiera, Państwo.Marszalkow Senatu i Sejmu oraz członków Rządu, obecnych na ceremonii zaprzysiężenia.

Jak na razie, co do kwestii reprezentacji członków ZZC , to możesz to zmienić podczas aktu wyborczego przy najbliższych wyborach jego władz statutowych. Na ten moment Pani Jola ma wszystkie papiery na złożenie przedmiotowych gratulacji, a Twoj opuszczony kciuk to wiesz gdzie możesz włożyć. A jak nie wiesz,, to zapytaj, niekoniecznie mnie.

Tak, masz prawo do publicznego wyrażenia swojej opinii i się cieszę, że to zrobiłeś. Tak jak umiałeś, ale jeszcze dużo nauki przed Tobą.

Jak nie znasz wyników wyborów to zgłoś się z zapytaniem do PKW.
Napisz w takim razie kto zatwierdził wynik wyborów?
Skąd pewność że list gratulacyjny dotyczy 50% członków Związku ? A może 90% ?
Swoje polityczne animozje i żale wylewaj gdzie indziej.

Koń jaki jest każdy widzi. Skończymy z tymi animozjami i preferencjami politycznymi. Aż tak nas poróżniły rządy prawicy? Swoje ewentualne niezadowolenie z decyzji przewodniczącej możemy przesłać na mail zarządu. Kopanie się po kostkach na forum publicznym, moim skromnym zdaniem, nie jest dobrym pomysłem.

Koń jaki jest każdy widzi. Skończymy z tymi animozjami i preferencjami politycznymi. Aż tak nas poróżniły rządy prawicy? Swoje ewentualne niezadowolenie z decyzji przewodniczącej możemy przesłać na mail zarządu. Kopanie się po kostkach na forum publicznym, moim skromnym zdaniem, nie jest dobrym pomysłem.

Jest Kolega drugą osobą, która używa politycznych odniesień.

Zarządzie ZZC, brawo za refleks 👍!

Pan prezydent został wybrany demokratycznie i ma obecnie immunitet.
Nie przekreśla to jednak jego szemranej przeszłości.
Wysłanie listu to jedno, ale czy musiał być aż tak lizusowski? Forma listu może budzić opór funkcjonariuszy dla których wartości moralne mają znaczenie.
Trzeba współpracować z rządem, z parlamentem, z prezydentem, bez względu na to kto reprezentuje te urzędy.
Współpraca to jedno, nie trzeba jednak bić pokłonów przed osobą o wątpliwej uczciwości.

Back
Do góry