KOMUNIKAT W SPRAWIE ART. 41 – WEZWANIE DO PRACODAWCY

Witajcie,

KOMUNIKAT W SPRAWIE ART. 41 – WEZWANIE DO PRACODAWCY

Publikujemy WZÓR WEZWANIA DO ZAPŁATY do wyrównania uposażenia za miesiąc styczeń i luty 2023 roku.

Wzór jest do wykorzystania przez funkcjonariuszy wszystkich służb mundurowych.

W najbliższych dniach opublikujemy WZÓR POZWU DO SĄDU w ww. sprawie.

Pozdrawiamy
Zarząd Główny
ZZ CELNICY PL

Attachments

Jedynym mało pozytywnym działaniem, które wykształciłeś podczas pobytu na farum, jest gryzienie nogawek . Na tym poprzestanę, bo musiał bym używać słów nie znajdujących się w zbiorze Horacego czy Homera.
Polecam dzieła Shakespeare'a.
On użył pisemnie tysiące różnych słów więcej od wspomnianych - razem wziętych ...

Dzień dobry, w przestrzeni publicznej pojawił się wzór pisma,stosowany na Podkarpaciu, w którym zainteresowany domaga się od organów płacowych IAS pełnych wyliczeń za styczeń i luty, a także tych wyliczeń dotyczących odprawy, urlopowego i innych świadczeń dla odchodzącego na emeryturę funkcjonariusza , w odniesieniu do faktów oraz hipotetycznej wysokości tychże z uwzględnieniem nowej kwoty bazowej (wyższej o 7,8%).

Proszę o wyjaśnienie, po konsultacji z radcą prawnym, mecenasem, czy takie pismo pomoże zainteresowanym w dalszej batalii przed Sądem?
Niestety, w odpowiedzi Referat Płac podał tylko wysokość wypłaconego wynagrodzenia (z rozbiciem na elementy składowe) i wysokość wypłaconych innych świadczeń.
Nie podali tych należności z zastosowaniem kwoty bazowej z 2023 r. czyli z kwotą 1943,81 zł.

@ZOI WRO
Dzień dobry
Przejrzałam wpisy na FB ZZ Celnicy PL. Piszę to, żeby oddalić ew. zarzut, że nie sprawdziłam na oficjalnym kanale informacji...
Mam pytanie odnośnie obiecanego w komunikacie wzoru pozwu do Sądu pracodawcy o zaniżone wynagrodzenia. Stan w sprawie jest taki, że mamy (emeryci, styczeń luty 2023r) składać do DIAS przedsądowe wezwanie do zapłaty, na które na pewno odpowiedź będzie odmowna. Nie zrobiłam tego jeszcze, bo nie ma wzoru pozwu. Boję się, że ucieknie mi termin na odwołanie się do sądu, a nie czuję się na siłach, żeby ten pozew sama napisać...
Dla ewentualnych krytykantów: związkowi prawnicy zęby zjedli na celnych sprawach w większości z sukcesem. Wolę zaczekać na wzór opublikowany przez związki, niż położyć sprawę swoją indolencją.
Nie mniej komunikat był z początku marca...

Wysłane z mojego 23108RN04Y przy użyciu Tapatalka

@ZOI WRO
Dzień dobry
Przejrzałam wpisy na FB ZZ Celnicy PL. Piszę to, żeby oddalić ew. zarzut, że nie sprawdziłam na oficjalnym kanale informacji...
Mam pytanie odnośnie obiecanego w komunikacie wzoru pozwu do Sądu pracodawcy o zaniżone wynagrodzenia. Stan w sprawie jest taki, że mamy (emeryci, styczeń luty 2023r) składać do DIAS przedsądowe wezwanie do zapłaty, na które na pewno odpowiedź będzie odmowna. Nie zrobiłam tego jeszcze, bo nie ma wzoru pozwu. Boję się, że ucieknie mi termin na odwołanie się do sądu, a nie czuję się na siłach, żeby ten pozew sama napisać...
Dla ewentualnych krytykantów: związkowi prawnicy zęby zjedli na celnych sprawach w większości z sukcesem. Wolę zaczekać na wzór opublikowany przez związki, niż położyć sprawę swoją indolencją.
Nie mniej komunikat był z początku marca...

Wysłane z mojego 23108RN04Y przy użyciu Tapatalka

Operacja MSWiA dołącza 🙂

Screenshot_2025-04-15-06-45-57-88.jpg

Back
Do góry