Komunikat dotyczący odbytej Konferencji Izbowej ZOI Szczecin w dniu 07.02.2024 r.

Witajcie,

W załączeniu przesyłam Komunikat dotyczący odbytej Konferencji Izbowej w Szczecinie w dniu 07.02.2024 r. na której dokonano wyboru Zarządu ZOI Szczecin na nową kadencję.

Pozdrawiam
Przewodniczący ZOI Szczecin
Krzysztof Skibiński

Attachments

W Zarządzie ZOI Szczecin niestety nie ma emerytowanego funkcjonariusza.
Jednemu z emerytowanych funkcjonariuszy proponowałem żeby wystartował w wyborach, aby wejść do Zarządu. Finalnie osoba ta nie zdecydowała się na kandydowanie.
Dobrze by było, gdyby w Zarządzie były osoby reprezentujące wszystkie grupy osób, które są członkami Naszego związku.
Obecnie w Zarządzie ZOI Szczecin jest trzech funkcjonariuszy w służbie czynnej oraz dwóch członków korpusu służby cywilnej. Emerytów niestety brak.

Wracając do meritum zapytania, to trzeba przyznać, że z osobami z poprzedniego kierownictwa izby odpowiedzialnymi za kwestie kadrowo-finansowe, czyli Dyrektor Justyną Szmiłyk i Zastępcą Dyrektora odpowiedzialną za pion personalny Sylwią Jarosławską-Filipowicz brak było merytorycznej współpracy. To jest oczywiście ocena z mojej perspektywy.

W izbie funkcjonuje komisja do spraw świadczeń socjalnych należnych emerytom mundurowym, ale pomimo zgłoszenia przedstawiciela ZZ Celnicy PL do tej komisji, wyżej wskazane przedstawicielki ówczesnej Dyrekcji, nie powołały w skład komisji przedstawiciela największego związku zawodowego skupiającego funkcjonariuszy zatrudnionych w IAS w Szczecinie.

Z satysfakcją należy odnotować, że wyżej wymienione Panie zostały odwołane z piastowanych stanowisk.

Mam nadzieję, że z nową Panią Dyrektor współpraca będzie możliwa i wiele kwestii, które nie znajdowały swojego pozytywnego rozwiązania pod rządami poprzedniej Dyrekcji, teraz znajdą pozytywne rozwiązanie.
Zobaczymy. Pierwsze spotkanie z nową Panią Dyrektor odbędzie się 27.02.2024 r.

Osoby, które mają problem z uzyskaniem informacji w IAS w Szczecinie (czy to emeryci czy osoby będące aktualnie zatrudnione w izbie) proszę o bezpośrednie kontaktowanie się ze mną drogą telefoniczną lub mailowo na adres: krzyskiks@gmail.com.

Krzysztof Skibiński
ZOI Szczecin
ZZ Celnicy PL

I tak oto mija pół roku i cisza !

Czy już coś wiadomo w sprawie świadczeń dla emerytowanych
Funkcjonariuszy. Co się dzieje od kilku lat z funduszami
Przekierowany mi z mswia do IAS, a emeryci nie otrzymują nawet
Złamanej gruszy. Czy te pieniądze ktoś kradnie, czy jest jakaś
Klika która je między sobą przydziela.

Aż trudno uwierzyć,że do dnia dzisiejszego sprawa poruszana przez Zuziacoll nie jest wyjaśniona.Jak to???może zbliżające się Święta pomogą podjąć decyzję???to w jednej IAS dzielą kasę z ZER a w drugiej?

Emeryci mundurowi ze Szczecina "odpuścili"temat gruszki?tego już ja nie rozumiem...a ucywilnionyemer ma jak zawsze poczucie humoru;))Czyta ktoś ze szczecińskiej IAS to forum? i co?

Back
Do góry