Awans o 17 stopni w dwa lata

A tak swoją drogą, zakładajac mundur pokazał 🖕 pozostałej, dużo wiekszej częsci KAS z której się wywodzi. Dla nas to może i lepiej ale o człowieku nie świadczy zbyt dobrze. Takie czasy, takie "elyty"

Ostatnia edycja:
A tak swoją drogą, zakładajac mundur pokazał 🖕 pozostałej, dużo wiekszej częsci KAS z której się wywodzi. Dla nas to może i lepiej ale o człowieku nie świadczy zbyt dobrze. Takie czasy, takie "elyty"
To uproszczenie i brak wiedzy o kuluarach dialogu. Gdybyś miał wiedzę jak bardzo SKAS, identyfikuje się i działa za cywilną częścią KAS, to tak byś nie napisał.

To jest fałszywa narracja ZZ skarbowych, że SKAS walczy tylko o mundurowych. Nie powtarzajcie tego, bo to jest fake news.
Nic innego nie mają do zaproponowania dla pracowników i to jest ich paliwo, tak próbują nieprawdziwe przedstawiać rzeczywistość. Drugie na czym próbują budować swoją działalność, to stałe ataki na MF i SKAS.
To jest wynik braku planu/programu/pomysłów.

Fakty natomiast są takie, że dla przykładu, jak upomniałem się po raz kolejny już wiele miesięcy temu o dodatki graniczne, to SKAS odpowiedział, że trzeba pamiętać o cywilnej części KAS.
Była to rozmowa w obecności kilku przedstawicieli innych ZZ.
To oczywiście absurdalne, że funkcjonariusze nie mogą osiągnąć równego traktowania służb mundurowych z tego powodu, ale takie są fakty.

A swoją drogą to w normalnej ścieżce awansowej nikt z nowych funków nie osiągnie stopnia wymaganego na stopniu kierowniczym. Nie jestem już w służbie, ale jak wchodziła ustawa i liczyliśmy te wszystkie lata i stopnie to wychodziły paradoksy

To uproszczenie i brak wiedzy o kuluarach dialogu. Gdybyś miał wiedzę jak bardzo SKAS, identyfikuje się i działa za cywilną częścią KAS, to tak byś nie napisał.

To jest fałszywa narracja ZZ skarbowych, że SKAS walczy tylko o mundurowych. Nie powtarzajcie tego, bo to jest fake news.
Nic innego nie mają do zaproponowania dla pracowników i to jest ich paliwo, tak próbują nieprawdziwe przedstawiać rzeczywistość. Drugie na czym próbują budować swoją działalność, to stałe ataki na MF i SKAS.
To jest wynik braku planu/programu/pomysłów.

Fakty natomiast są takie, że dla przykładu, jak upomniałem się po raz kolejny już wiele miesięcy temu o dodatki graniczne, to SKAS odpowiedział, że trzeba pamiętać o cywilnej części KAS.
Była to rozmowa w obecności kilku przedstawicieli innych ZZ.
To oczywiście absurdalne, że funkcjonariusze nie mogą osiągnąć równego traktowania służb mundurowych z tego powodu, ale takie są fakty.
Po pierwsze, nie pisałem o tym co SKAS robi czy nie robi dla cywilnej części KAS tylko o samym fakcie założenia przez niego munduru w sytuacji kiedy w (szeroko rozumianej) skarbówce, jako cywil przepracował ponad 20 lat i nie miał takiego obowiązku w związku z wykonywaniem nowych zadań.

Po drugie, trochę mnie obrażasz, insynuując, że wiedzę na temat nastrojów w środowisku czerpię (nie bawiąc się w woalki) z informacji zamieszczanych przez radnego na skarbowcach.pl.

Po trzecie, być może moja wiedza na temat „kuluarów” byłaby większa, gdybyś chętniej udzielał informacji na ten temat. Prawda jest taka, że od pewnego czasu przychodzi Ci to z wielkim trudem i prędzej można się czegoś dowiedzieć z portali informacyjnych niż od Ciebie. W ten sposób raczej nie zdobędziemy nowych członków a same wstawki z agitkami typu „Celniku zadeklaruj się” nie wystarczą. Starsi celnicy (w tym ja) znają Cię i są Ci wdzięczni za to czego dokonałeś ale dla młodych osiągnięte przez ZZ Celnicy.pl przywileje to stan wyjściowy i nie są zainteresowani płaceniem składek za coś co w tej chwili mają, a ustawa o SCS jest dla nich iluzją.

Po czwarte, pozostała część Twojego postu powinna być raczej skierowana do piewców „fajności” SKAS. Dodam tylko, że jest on również zdecydowanym przeciwnikiem ustawy o SCS.

Ostatnia edycja:
Niesamowity człowiek takiemu ścisnąć rękę to zaszczyt 👍😁

Chciałem doprecyzować mój powyższy wpis, aby nie było niedomówień.
SKAS zapytany, czy nie przyznaje dodatku granicznego, bo tak jak to ujął, trzeba pamiętać, że jest cześć cywilna KAS, zaprzeczył w dalszej wypowiedzi.
Ale istotna jest i to jest prawdziwy powód wg mnie, pierwsza myśl i uzasadnienie odmowy przyznania dodatku granicznego dla SCS.

Podsumowując, nie ma dodatków granicznych, nie ma równego traktowania służb, bo funkcjonariusze SCS są w KAS.

Dlatego niezbędna jest ustawa o SCS.

Back
Do góry