@geksus
O nieszczelności granicy pisze Związek od dawna i robi to na podstawie masowych zgłoszeń funkcjonariuszy z granicy.
Byłem zwalniany za to, bo nie podoba się to bardzo w MF, że głosimy prawdę. Dlatego nie dziwi mnie Twoja postawa i próba zdyskredytowania mnie.
Efekt działań Związku w tej sprawie jest taki, że rolnicy, którzy nas atakowali i oskarżali o korupcję już nas popierają, bo zauważają, że to nie nasza wina, że towary rolne i spożywcze zalały Polskę i UE.
Drugi i ważniejszy efekt naszych działań jest taki, że pokrzyżowaliśmy póki co plany, aby cała złość i wina za to co się dzieje w kontekście protestu rolników spadła na szeregowych funkcjonariuszy na granicy. Taki był, a może wciąż jest plan i tylko prawdą i odwagą możemy ten błędny kierunek pokonać.
O ujawnieniach piszemy często i z największym szacunkiem, że funkcjonariusze w tej szaleńczej gonitwie, brakach etatów, presji na limity odpraw i często służbie na dwóch a nawet więcej stanowiskach, dokonują tak wielu ujawnień. Szacun i CHAPEAU BAS.
A tak przy okazji na granicy służyłem i aktualnie jestem w OC przy odprawach i wiem co piszą i zgłaszają do nas funkcjonariusze, dobrze to czuję i rozumiem.
Ps. Przeczytaj uważnie ww. notatkę ze spotkania w MF w sprawie granicy, pomyśl i przejdź na właściwą jasną stronę mocy.
Zauważ, że mnie tam na spotkaniu nie było nawet.
A zdjęcie z Posłem wrzucasz po to, żeby pokazać, ze Poseł, który atakował funkcjonariuszy SCS, już stoi za nami murem i jest to dzięki działaniom ZZ Celnicy PL? W tym celu?