Zaproszenie na spotkanie w MF - piątek 27 czerwca 2025 r. godz. 13:30

Zaproszenie na spotkanie w MF - piątek 27 czerwca 2025 r.

godz. 13:30

Rada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej NSZZ „Solidarność”

Zrzeszenie Związków Zawodowych Służby Celnej RP

Związek Zawodowy Celnicy PL

Ogólnopolski Związek Zawodowy Krajowej Administracji Skarbowej

Federacja Związków Zawodowych Służby Celnej

Szanowni Państwo,

w nawiązaniu do kontynuowania rozmów dot. postulatu świadczenia
mieszkaniowego, zapraszamy w piątek, 27 czerwca br. do sali kinowej o
godz. 13.30 na spotkanie z przedstawicielami kierownictwa Krajowej
Administracji Skarbowej i Ministerstwa Finansów.

Prosimy o potwierdzenie udziału .

Zespół do Spraw Obsługi Kancelaryjnej i Sekretarskiej Ministra

Spotkanie 27 czerwca to kontynuacja poprzednich spotkań w sprawie świadczenia mieszkaniowego dlatego odbywa się w ustalonym gronie zgodnym z uczestnictwem w poprzednich spotkaniach.

Przyszła uchwała modernizacyjna i dodatek za wieloletnią pracę pracowników KAS mają być omawiane we wrześniu 2025 r. w szerokim gronie organizacji społecznych z kierownictwem Ministerstwa Finansów i Szefa KAS, gdy będą już znane i podliczone efekty zakończonej trzeciej transzy uchwały modernizacyjnej realizowanej w 2025 r wraz rozliczeniem inwestycji i będzie projekt budżetu.

ZZ CELNICY PL potwierdził udział w spotkaniu.

Piłka w grze i walkower nieobecności nie wchodzi w grę.

Brak obecności to nowatorska forma prowadzenia dialogu której nie będziemy wdrażać w życie .

Stawka jest zbyt duża by strzelać fochy Pani Agato.

Nikt tutaj nikogo nie ogrywa. Przypominam zaproszenie wystosowało Ministerstwo Finansów.

Wszystkim Związkom Zawodowym zależy na sukcesie.

ZZ CELNICY PL ma nadzieję że na spotkaniu zabraknie pustych rozmów.

Spotkanie 27 czerwca to kontynuacja poprzednich spotkań w sprawie świadczenia mieszkaniowego dlatego odbywa się w ustalonym gronie zgodnym z uczestnictwem w poprzednich spotkaniach.

Przyszła uchwała modernizacyjna i dodatek za wieloletnią pracę pracowników KAS mają być omawiane we wrześniu 2025 r. w szerokim gronie organizacji społecznych z kierownictwem Ministerstwa Finansów i Szefa KAS, gdy będą już znane i podliczone efekty zakończonej trzeciej transzy uchwały modernizacyjnej realizowanej w 2025 r wraz rozliczeniem inwestycji i będzie projekt budżetu.

ZZ CELNICY PL potwierdził udział w spotkaniu.

Piłka w grze i walkower nieobecności nie wchodzi w grę.

Brak obecności to nowatorska forma prowadzenia dialogu której nie będziemy wdrażać w życie .

Stawka jest zbyt duża by strzelać fochy Pani Agato.

Nikt tutaj nikogo nie ogrywa. Przypominam zaproszenie wystosowało Ministerstwo Finansów.

Wszystkim Związkom Zawodowym zależy na sukcesie.

ZZ CELNICY PL ma nadzieję że na spotkaniu zabraknie pustych rozmów.
„Nikt tutaj nikogo nie ogrywa”
To bardzo ciekawa teza. Chyba coś przespałem

Termin spotkania na początek czerwca 2025 zaproponowano przez MF na spotkaniu 9 maja. Spotkanie dotyczyło świadczenia mieszkaniowego. Po poślizgu będzie 27 czerwca.

ZZ CELNICY PL nikogo nie ogrywa, dlaczego sugerujecie manipulację i złą wolę?

Wakacje przecież mają….
MF (poza CHWALEBNYMI WYJĄTKAMI) tak ogarnia i rozumie specyfikę i uwarunkowania służb mundurowych jak ja procentową zależność tlenu, piasku oraz cementu w strukturze kostek brukowych po których codziennie stąpamy i wpływ tej zależności na trwałość i wytrzymałość tych kostek brukowych. Śmiem twierdzić iż co nieco na chłopski rozum ogarniam..... Tam poza Chwalebnymi Wyjątkami nie mają NAJMNIEJSZEGO POJĘCIA O JAKICHKOLWIEK SŁUŻBACH. Wystarczy porównać wypowiedzi płynące z MSWiA ze Służby Więziennej oraz z MF. Nie chcę się pastwić nad MF gdyż tam są ludzie którzy to rozumieją ale ich głos ginie w głosach fachowców od prostego języka jakiejś tam kawy itd itp etc.... A to jest forsowane. Jakieś informacje SENSACYJNE na intranetach że UWAGA KOLEJNE SPOTKANIE KAWY Z JAKOŚCIĄ albo nowe WIEKOPOMNE ODKRYCIA NA TEMAT PROSTEGO JĘZYKA !!!! Czy ktoś OSZALAŁ ????? To naprawdę takie dla nas ważne ????? I jeszcze jakaś pożal się Boże ORGANIZACJA ???? Czy ktoś w końcu ZMĄDRZEJE ????? Nie mam słów.....

Ostatnia edycja:
Termin spotkania na początek czerwca 2025 zaproponowano przez MF na spotkaniu 9 maja. Spotkanie dotyczyło świadczenia mieszkaniowego. Po poślizgu będzie 27 czerwca.

ZZ CELNICY PL nikogo nie ogrywa, dlaczego sugerujecie manipulację i złą wolę?
po jakim poślizgu...

to uniki przecież...

teraz zapowiedzą że pochylą się, poddadzą analizie i zaproponują kolejne spotkanie po sezonie urlopowym...

czyli po poślizgu październik...

w lipcu wszystkie inne służby dostaną świadczenie...

tylko pod tym warunkiem zaakceptowano drastycznie niski wzrost kwoty bazowej...

inne służby dostały w zamian świadczenie...

a my???

niższy wzrost kwoty bazowej i iluzoryczne rozmowy o świadczeniu...

SKAS nie rozumie specyfiki służb mundurowych.
We wrześniu to funkcjonariusze mają ostatni dzwonek na podjęcie decyzji o odejściu na emeryturę (okres wypowiedzenia, żeby zdążyć odejść przed marcem. Październik/listopad to już ostateczny termin za złożenie podania o zwolnienie ze służby). Ewentualna modernizacja we wrześniu powinna być już uchwalona.
Jeśli we wrześniu kwoty modernizacji są znane to funkcjonariusz kalkuluję czy opłaca się zostać jeszcze 2 czy 3 lata. Brak modernizacji można odebrać jak pokazanie przez MF środkowego palca, co zachęca do decyzji o odejściu.
Kiedy wreszcie SKAS i władze MF to pojmą?

Oczywistym jest, że ten Związek nikogo nie ogrywa!
Niestety, podobnie jak nasza reprezentacja w piłkę kopaną -
bez złej woli czy manipulacji - to ona jest ogrywana ...
Nie byłbym tak krytyczny. Kiedyś kieeedyś tam byłem działaczem mega społecznym. Bardzo ale to baaardzo ciężka i niewdzięczna robota..... Doceniam iż Kolega Igor stara się. I wiem z doświadczenia iż pewne wpisy mogą sprawić przykrość i zaboleć a nawet zniechęcić do działalności. Działalność dla dobra ogółu z reguły jest niewdzięczna. Kolego Igor TRZYMAM KCIUKI 👍 Kolego Lord - to nie jest wpis przeciwko Tobie. Bycie w jakimkolwiek związku a nawet działalność pro publico bono jest mega niewdzięczna. Znam to z doświadczenia.

SKAS nie rozumie specyfiki służb mundurowych.
We wrześniu to funkcjonariusze mają ostatni dzwonek na podjęcie decyzji o odejściu na emeryturę (okres wypowiedzenia, żeby zdążyć odejść przed marcem. Październik/listopad to już ostateczny termin za złożenie podania o zwolnienie ze służby). Ewentualna modernizacja we wrześniu powinna być już uchwalona.
Jeśli we wrześniu kwoty modernizacji są znane to funkcjonariusz kalkuluję czy opłaca się zostać jeszcze 2 czy 3 lata. Brak modernizacji można odebrać jak pokazanie przez MF środkowego palca, co zachęca do decyzji o odejściu.
Kiedy wreszcie SKAS i władze MF to pojmą?
NIGDY TEGO NIE ZROZUMIEJĄ NIESTETY !!!

Ostatnia edycja:
Spotkanie 27 czerwca jest kluczowe. W przypadku konkretnych propozycji ( i nie chodzi tu o jakieś słowne obietnice, a o papier) można powiedzieć że będziemy w końcu "wygrani" jednak jeśli to spotkanie będzie wyglądało jak do tej pory, to znaczy że szefostwo nic sobie nie zrobiło. Związki uczestniczące w tym spotkaniu zostaną zrobione w bambuko, a o mieszkaniówce możemy zapomnieć aż do wyborów.

... Kolego Igor TRZYMAM KCIUKI ...

Ja też! Tylko mi wciąż żal, że nasi przedstawiciele są ogrywani i nadal wierzą
w uczciwość MF'u ...

... W przypadku konkretnych propozycji ( i nie chodzi tu o jakieś słowne obietnice, a o papier) można powiedzieć że będziemy w końcu "wygrani" ...

Niech mi ktoś przypomni, KIEDY MF złożył naszej służbie jakieś konkretne,
rzeczowe i realne propozycje, możliwe do przyjęcia ??
Albo mam sklerozę albo od ponad 30 lat, podobnych propozycji jakoś nie
kojarzę.
WSZYSTKO, ZAWSZE musieliśmy wywalczyć, o czym nasz Zarząd zdaje
się zapominać za KAŻDYM razem ...

Ja też! Tylko mi wciąż żal, że nasi przedstawiciele są ogrywani i nadal wierzą
w uczciwość MF'u ...

Niech mi ktoś przypomni, KIEDY MF złożył naszej służbie jakieś konkretne,
rzeczowe i realne propozycje, możliwe do przyjęcia ??
Albo mam sklerozę albo od ponad 30 lat, podobnych propozycji jakoś nie
kojarzę.
WSZYSTKO, ZAWSZE musieliśmy wywalczyć, o czym nasz Zarząd zdaje
się zapominać za KAŻDYM razem ...
Choćbyśmy nie wiem jak mocno walczyli koniec końców musi być przychylność(szczera lub nie) z ich strony, żeby cokolwiek weszło.

Choćbyśmy nie wiem jak mocno walczyli koniec końców musi być przychylność(szczera lub nie) z ich strony, żeby cokolwiek weszło.
To PRAWDA. A obrażanie nie sprzyja (szczerej lub nie ) przychylności oj nie sprzyja ... Dlatego napisałem iż w MF są ludzie rozumiejący specyfikę Służby - a wiem iż tacy w MF naprawdę ISTNIEJĄ i dla nich 🫡🫡🫡 to jest emtikona z Honorem do Dacha 🫡🫡🫡

Przecież to celowe działanie decydentów, aby poróżnić ZZ... Nie dajmy im tej satysfakcji, zjednoczeni mamy większą siłę przebicia.

Back
Do góry