Wspólna manifestacja 09.09 2025 r. funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej i Służby Więziennej

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej zostali zaproszeni do udziału we wspólnej ogólnopolskiej manifestacji w dniu 9 września 2025 roku w Warszawie.
Łączą nas wspólne sprawy i cele tj. walka o równe traktowanie wszystkich służb mundurowych, objęcie naszych formacji uchwałami modernizacyjnymi oraz świadczeniem mieszkaniowym analogicznym jak w Ministerstwie Obrony Narodowej.

W załączniku pismo Przewodniczącego NSZZ Pracowników i Funkcjonariuszy Więziennictwa.

Zatem na Warszawę. W sprawie wyjazdu kontaktujcie się z przewodniczącymi waszych Zakładowych Organizacji Izbowych ZZ Celnicy PL.

Attachments

Jestem pod wraźeniem...

Zaangażowania zz w sprawie wzniecania zapału, mobilizacji członków i nieczłonków, rozmachu organizacyjnego, rozpalania serc...

Pod jeszcze większym wrażeniem jestem zaangażowania tych wszystkich wykopanych, obdarzanych mianem hejterów, forumowych liderów, bolów catów jaboli soldatów heisenbergów i wielu im podobnych, których krytyczne ale konstruktywne głosy, wezwania, apele były zbywane milczeniem a w najlepszym razie bagatelizowane...

Bez darmowego przecież ale diabelnie zaangażowanego aktywu nadbudowa runie...

Ale orkiestra rżnie dalej...

Tym razem alternatywnie...

Jestem pod wraźeniem ...

Zaangażowania ...

...

... tylko w CO się tu jeszcze Przyjacielu angażować, skoro tylko w zakładce Rzeszowa
JEDYNY, w miarę aktywny "zarządca", umieścił krótkie info o wyjeździe na pikietę ?!

Ten lakoniczny pseudo-"komunikat" na stronie głównej jest o d...ę rozbić, to raczej nie
zachęca do czegokolwiek i żaden z najbardziej dotychczas aktywnych, nie jest w stanie
tego zmienić bez wyraźnego poparcia "władz związku".

Muszę jeszcze zauważyć, iż przecież i ja, i pozostali "hejterzy", z racji miana głupków
forumowych, z samej definicji wzbudzamy niechęć i nikogo namówić nie jesteśmy
w stanie ...

Jestem pod wraźeniem...

Zaangażowania zz w sprawie wzniecania zapału, mobilizacji członków i nieczłonków, rozmachu organizacyjnego, rozpalania serc...

Pod jeszcze większym wrażeniem jestem zaangażowania tych wszystkich wykopanych, obdarzanych mianem hejterów, forumowych liderów, bolów catów jaboli soldatów heisenbergów i wielu im podobnych, których krytyczne ale konstruktywne głosy, wezwania, apele były zbywane milczeniem a w najlepszym razie bagatelizowane...

Bez darmowego przecież ale diabelnie zaangażowanego aktywu nadbudowa runie...

Ale orkiestra rżnie dalej...

Będzie trochę zahaczać o politykę ale sami oceńcie, czy dostrzeżecie podobieństwo do następujących zdarzeń:

W 2015 po wygraniu wyborów przez pis i odsunięciu PO od władzy wielu ludzi nabrało nadziei, że coś się w końcu może zmienić na lepsze, sami nawet chcieli w tym uczestniczyć - w tych zmianach. W efekcie do pisu wpłynęło ponad 25 tysięcy deklaracji członkowskich od ludzi wykształconych, prawników, lekarzy, biznesmenów i innych ludzi z praktyczną wiedzą i doświadczeniem. W tamte chwili legitymację partyjną dzierżyło około 9000 tysięcy członków. A tu taki napływ deklaracji. I co ten stary betkom z partii zrobił? Wszystkie te deklaracje poszły do kosza. Nie mogli dopuścić do zmian i odsunięcia siebie od decyzyjności w partii i od benefitów z tego płynących. Taka ilość nowych członków i to myślących mogłaby łatwo przejrzeć konotacje i swoją większością odsunąć starych partyjniaków od koryta. Dalsza historia z grubsza jest już znana wszystkim.

W związku z kolei nabrali deklaracji cywilnych i stanęli w rozkroku.
Dostrzegam nieporadność zarządu. Nie da się bez końca jechać na fali sukcesów napędzanych przez Sławka i innych w jego cieniu, których z nazwiska nie znamy. Ewidentnie brakuje lidera z zapałem. Niczego Joli nie odbieram z zasług ale brakuje jej tego czegoś.

Zresztą, już dawno wymiękłem. Rozważam zaprzestanie opłacania skladek.

Po pierwsze, nie przypisuj sobie zasługi "wywalczenia" dla SW, bo nikt z nas o to nie walczył.
Po drugie, jako "nie-członek" niestety, nie masz mocy sprawczej odwołania kogokolwiek ...
pytanie pierwsze : lepiej się wypisać czy zmienić Zarząd?
pytanie drugie: jaką moc sprawczą ma członek by zmienić Zarząd?

Back
Do góry