USTAWA w RCL - w sprawie ucywilnionych i wygaszonych w 2017 r.

1743175727958.jpeg

MAMY PROJEKT USTAWY w RCL - w sprawie ucywilnionych i wygaszonych w 2017 r.

W dniu dzisiejszym w Ministerstwie Finansów odbyło się spotkanie Strony społecznej ze stroną rządową Ministerstwa Finansów. W spotkaniu udział z strony naszego związku wzięli: Przewodnicząca Jolanta Haron, Wiceprzewodnicząca Anna Jarocka, Wiceprzewodniczący Grzegorz Raczyński. Ze strony Ministerstwa Finansowego Podsekretarz Stanu, Szef KAS Pan Marcin Łoboda. i Podsekretarz Stanu. Pan Jurand Drop. oraz przedstawiciele Departamentów MF. W trakcie spotkania uzyskaliśmy wstępną deklarację ze strony Szefa KAS, że 16 kwietnia odbędzie się kolejne spotkanie w gronie Kierownictwa MF i ekspertów ze stroną społeczną w celu wypracowania rozwiązań związanych z postulatami, jakie zgłaszał związek zawodowy CELNICY PL tj. świadczenie mieszkaniowe, analogiczne jak w pozostałych służbach podlegających MSWiA , SW I MON. Jednocześnie otrzymaliśmy informację, że w sprawie zmian ustawowych dot. zaliczenia czasookresu pauzowania i SZNP na dzień dzisiejszy dokonano wpisu do zmian legislacyjnych w RCL pod nr druk UD 216, sprawa kolejnej Uchwały Modernizacyjnej też będzie przedmiotem rozmów na kolejnym spotkaniu.

Projekt ustawy o zmianie ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym funkcjonariuszy Policji, Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Agencji Wywiadu, Służby Kontrwywiadu Wojskowego, Służby Wywiadu Wojskowego, Centralnego Biura Antykorupcyjnego, Straży Granicznej, Straży Marszałkowskiej, Służby Ochrony Państwa, Państwowej Straży Pożarnej, Służby Celno-Skarbowej i Służby Więziennej oraz ich rodzin oraz ustawy o Krajowej Administracji Skarbowej - Kancelaria Prezesa Rady Ministrów - Portal Gov.pl

To b. Ważna informacja a nikt tu nie odnosi się do tego na serio a oni ten projekt nawet rozszerzyli o emerytów mundurowych Myślę, że tak jak teraz to brzmi - czyli lepiej, i jednak wciąż jest szansa na wejście 01.01.26 ...
Jeszcze mogą zostać zgłoszone poprawki przez posłów, a później senatorów. Osobiście jestem zainteresowany takowymi zmianami i mam przygotowane wiadomości do różnych posłów. Czekam tylko jak ustawa trafi do Sejmu.

Chodzi mi o zaliczenie okresu zatrudnienia jako lat mundurowych nie tylko uksowcom ale także tym którzy wykonywali te same zadania i na podstawie tych samych przepisów zostali funkcjonariuszami. Mało tego razem z nimi pracowali. Teraz tylko uznawani są przez MF za ludzi gorszych, niegodnych, drugiej kategorii, tylko dlatego że nie pochodzą z UKS i przez to nie zasługują na profity zmienianej ustawy.
Skandal !!! Okresy zatrudnienia mają dotyczyć czasu już w Izbach Celnych, a nie w UKS-ach.
Ciekawe czy Pan Premier jakby się dowiedział o takiej oficjalnej i aroganckiej dyskryminacji uskutecznianej przez MF miałby coś do powiedzenia...

Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej

Art.32. Zasada równości obywatela wobec prawa
  1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne.
  2. Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny.
Tak dla przypomnienia dla Państwa wielmożnych z Ministerstwa Finansów i Gospodarki.
Wiem, że czytają to forum.

Po co komu Konstytucja ...

Ostatnia edycja:
Chodzi mi o zaliczenie okresu zatrudnienia jako lat mundurowych nie tylko uksowcom ale także tym którzy wykonywali te same zadania i na podstawie tych samych przepisów zostali funkcjonariuszami. Mało tego razem z nimi pracowali. Teraz tylko uznawani są przez MF za ludzi gorszych, niegodnych, drugiej kategorii, którzy nie pochodzą z UKS i przez to nie zasługują na profity zmienianej ustawy.
Skandal !!! Okresy zatrudnienia mają dotyczyć czasu już w Izbach Celnych, a nie w UKS-ach.
Ciekawe czy Pan Premier jakby się dowiedział o takiej oficjalnej i aroganckiej dyskryminacji uskutecznianej przez MF miałby coś do powiedzenia...

Art.32. Zasada równości obywatela wobec prawa

1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne.
  2. Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny.
Tak dla przypomnienia dla Państwa wielmożnych z Ministerstwa Finansów i Gospodarki.

Po co komu Konstytucja ....
Słusznie

Back
Do góry