Udział Kompanii Honorowej Szefa KAS w uroczystościach z okazji Narodowego Święta Belgii.

21 lipca 2025 r. w Brukseli Zastępca Szefa Krajowej Administracji Skarbowej Małgorzata Krok uczestniczyła w uroczystościach z okazji Narodowego Święta Belgii.

Na zaproszenie Dyrektora Generalnego Administracji Celnej Królestwa Belgii, Kristiana Vanderwaerena, w obchodach wziął udział również pododdział reprezentujący Kompanię Honorową Szefa KAS.

Podczas uroczystości funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej zaprezentowali się w umundurowaniu galowym co wzbudziło uznanie oraz zainteresowanie zarówno wśród przedstawicieli służb jak i zgromadzonej publiczności
.

Z funkcjonariuszami SCS przywitał się także Dyrektor Generalny belgijskiej administracji celnej.

Udział KAS w tak prestiżowym wydarzeniu to nie tylko zaszczyt, ale również dowód uznania dla profesjonalizmu i zaangażowania funkcjonariuszy
.

Jest to także potwierdzenie rosnącej roli polskiej administracji skarbowej na arenie międzynarodowej.

LINK

https://intranet.mf.gov.pl/document...+KAS.pdf/b4e93c93-10fd-4fc4-a3eb-8d935d9d73e5

https://intranet.mf.gov.pl/web/guest/kas-komunikaty-wewnetrzne/-/asset_publisher/PRBEJEcrSiv1/content/kas-na-narodowym-swiecie-belgii?inheritRedirect=false&redirect=https://intranet.mf.gov.pl/web/guest/kas-komunikaty-wewnetrzne?p_p_id=101_INSTANCE_PRBEJEcrSiv1&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-2&p_p_col_count=1?

Ostatnia edycja:
Takie tajne, że nie ma tu żadnego zdjęcia. A link odsyła do strony intranetowej nieosiągalnej dla emeryta...

21 lipca 2025 r. w Brukseli Zastępca Szefa Krajowej Administracji Skarbowej Małgorzata Krok uczestniczyła w uroczystościach z okazji Narodowego Święta Belgii.

Na zaproszenie Dyrektora Generalnego Administracji Celnej Królestwa Belgii, Kristiana Vanderwaerena, w obchodach wziął udział również pododdział reprezentujący Kompanię Honorową Szefa KAS.

Podczas uroczystości funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej zaprezentowali się w umundurowaniu galowym co wzbudziło uznanie oraz zainteresowanie zarówno wśród przedstawicieli służb jak i zgromadzonej publiczności.

Z funkcjonariuszami SCS przywitał się także Dyrektor Generalny belgijskiej administracji celnej.

Udział KAS w tak prestiżowym wydarzeniu to nie tylko zaszczyt, ale również dowód uznania dla profesjonalizmu i zaangażowania funkcjonariuszy.

Jest to także potwierdzenie rosnącej roli polskiej administracji skarbowej na arenie międzynarodowej.

LINK

https://intranet.mf.gov.pl/document...+KAS.pdf/b4e93c93-10fd-4fc4-a3eb-8d935d9d73e5

https://intranet.mf.gov.pl/web/guest/kas-komunikaty-wewnetrzne/-/asset_publisher/PRBEJEcrSiv1/content/kas-na-narodowym-swiecie-belgii?inheritRedirect=false&redirect=https://intranet.mf.gov.pl/web/guest/kas-komunikaty-wewnetrzne?p_p_id=101_INSTANCE_PRBEJEcrSiv1&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-2&p_p_col_count=1?
Tekst jak z Pomponika

Jest to także potwierdzenie rosnącej roli polskiej administracji skarbowej na arenie międzynarodowej ? Nie bardzo wiem, jak to rozumieć.
A jaką rolę pełni polska administracja skarbowa na arenie międzynarodowej??? I szkoda tylko, że polską administrację skarbową w Belgii reprezentowali funkcjonariusze SCS, a nie pracownicy urzędów skarbowych. Bo w tym tekście MF logiki brak.

Ostatnia edycja:
A jaką rolę pełni administracja skarbowa na arenie międzynarodowej??? I szkoda tylko, że polską administrację skarbową w Belgii reprezentowali funkcjonariusze SCS, a nie pracownicy urzędów skarbowych. Bo w tym tekście MF logiki brak.
Brawo! Dodam jeszcze, pracownicy urzędów skarbowych przebrani za pszczółki, mrówki i różne inne owady 😂😂😂
Ps. Czy autorami tego newsa są twórcy filmu o ogórkach (pani JP i pan KB)?

Brawo! Dodam jeszcze, pracownicy urzędów skarbowych przebrani za pszczółki, mrówki i różne inne owady 😂😂😂
Oj pamiętam tą pajaconadę ze skarbówki przebraną za pszczółki mrówki ... Jeszcze mieli transparent że popierają wprowadzenie kas.... I to nie były jakieś wygłupy oni to naprawdę popierali i nie wstydzili się tego opublikować....

A jaką rolę pełni administracja skarbowa na arenie międzynarodowej??? I szkoda tylko, że polską administrację skarbową w Belgii reprezentowali funkcjonariusze SCS, a nie pracownicy urzędów skarbowych. Bo w tym tekście MF logiki brak.
Tam byli jak wiesz funkcjonariusze SCS 🫡🫡🫡🇵🇱🇵🇱🇵🇱 a szkoda bo zabrakło tam właśnie tych pajaców przebranych za te wyżej wymienione pszczółki mrówki itd itp...

Jest to także potwierdzenie rosnącej roli polskiej administracji skarbowej na arenie międzynarodowej ? Nie bardzo wiem, jak to rozumieć.
To rozumie JEDYNIE TFFFÓCA tego wpisu o rosnącej roli polskiej administracji skarbowej.... chociaż wątpię aby rozumiał to co napisał. Może pisał to mając przystawioną broń do skronii ???? Nie sądzę. Moim zdaniem JAK ZWYKLE NIE MIAŁ POJĘCIA O CZYM PISZE. To tak jakbym ja pisał o wyższości podkładu betonowego w fundamencie domu nad czarną dziurą w kosmosie. Że to ma ma się nijak do rzeczy jedno z drugim ????? A CO TO SZKODZI 😭😭😭 na koniec zabrakło mi kawy z jakością i wykładu o prostym języku..... Ludzie !!!!

Ostatnia edycja:
Ciekawe ile polskiego podatnika kosztowała ta "Schwanz Parade".
Z tego co kojarzę to i głowa państwa za granicą nie wystawia "swojej" kompanii honorowej.

Ostatnia edycja:
Ciekawe ile polskiego podatnika kosztowała ta "Schwanz Parade".
Z tego co kojarzę to i głowa państwa za granicą nie wystawia "swojej" kompanii honorowej.
No właśnie, ciekawe ile to kosztowało? Nie przeszkadza mi to, że nasza kompania honorowa pokazała się w Belgi. Super. Przeszkadza mi to, że wykorzystana została w komunikacie MF jako administracja skarbowa, która nawiązuje ewidentnie do urzędów skarbowych i narracji Ministerstwa Finansów jako "funkcjonariuszy KAS". Należy zauważyć, że od momentu objęcia funkcji przez obecnego Szefa KAS P. Marcina Łobody wraz z całą "świtą" skarbowców w MF, dążą oni do zrównania statusu funkcjonariusza SCS z pracownikiem urzędu skarbowego. Taka prawda.

Ostatnia edycja:
No właśnie, ciekawe ile to kosztowało? Nie przeszkadza mi to, że nasza kompania honorowa pokazała się w Belgi. Super. Przeszkadza mi to, że wykorzystana została w komunikacie MF jako administracja skarbowa, która nawiązuje ewidentnie do urzędów skarbowych i narracji Ministerstwa Finansów jako "funkcjonariuszy KAS". Należy zauważyć, że od momentu objęcia funkcji przez obecnego Szefa KAS P. Marcina Łobody wraz z całą "świtą" skarbowców w MF, dążą oni do zrównania statusu funkcjonariusza SCS z pracownikiem urzędu skarbowego. Taka prawda.
A mi przeszkadza.
Chyba, że takie zobowiązanie przywiezienia ze sobą obstawy mieli także przedstawiciele innych państw, w tym administracji celnych i skarbowych!

Back
Do góry