Publikujemy pismo MF stanowiące odpowiedź na pismo ZZ Celnicy PL dot. Uchwały modernizacyjnej i funduszy nagród.
Uchwała modernizacyjna dla KAS będzie realizowana w 2022 roku.
Uchwała modernizacyjna dla KAS będzie realizowana w 2022 roku.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Nie, chyba jednak się nie rozumiemy.@gburek1234 Przeczytaj sprawozdanie za I półrocze, tam jest o tym, że związek dąży do powiązania płacy w KAS z pensją minimalną.
Nie zrozumieliśmy się co do podwyżek. Dość wyraźnie napisałem, że domagaliśmy się w MF podwyżek w 2021 roku, ale tam nie słuchają tego i pisałem wyżej co odpowiadają i jak to argumentują.
W tej sytuacji musielibyśmy wyjść z tym na zewnątrz i zawalczyć protestem.
W chwili obecnej nie wydaje mi się to wolą środowiska, aby skutecznie zaprotestować o podwyżki w 2021, bo przed chwilą wszyscy myśleli, że zamrożenie będzie także w 2022 roku i o to owszem część środowiska chciała zawalczyć, ale mogę się przecież mylić w ocenie sytuacji.
Dlatego poprosiłem, by tutaj pisać na ten temat.
Mam nadzieję, że już się rozumiemy.
no ja się wzruszyłemoczywiście czy jest wzruszalne
A kto zagwarantuje, że nie będzie zamrożenia w 2022 roku ...minister???...Niech udowodnią dobrą wolę, jest nadwyżka w budżecie (zaoszczędzono 30 mln szczepionek) to niech odblokują zamrożenie, proste jak kij,@gburek1234 Przeczytaj sprawozdanie za I półrocze, tam jest o tym, że związek dąży do powiązania płacy w KAS z pensją minimalną.
Nie zrozumieliśmy się co do podwyżek. Dość wyraźnie napisałem, że domagaliśmy się w MF podwyżek w 2021 roku, ale tam nie słuchają tego i pisałem wyżej co odpowiadają i jak to argumentują.
W chwili obecnej nie wydaje mi się to wolą środowiska, aby skutecznie zaprotestować o podwyżki w 2021, bo przed chwilą wszyscy myśleli, że zamrożenie będzie także w 2022 roku i o to owszem część środowiska chciała zawalczyć, ale mogę się przecież mylić w ocenie sytuacji.
No to już wiem, skąd i dlaczego się wziął pomysł, by mnie zniszczyć!
Jeszcze by się komuś zechciało protestować ...
Ktoś już naprawdę nie wie, co pisze. Albo też wie doskonale !!!
Co to jest do k*rw* nędzy ?!
... Dość wyraźnie napisałem ...
... Ależ ja apeluję, pokażmy MF jako środowisko, że zawalczymy o to. Pokażmy determinację na forum ...
... Pokażmy, ze tego nie odpuścimy ...
... W chwili obecnej nie wydaje mi się to wolą środowiska, aby skutecznie zaprotestować ...
... Dlatego poprosiłem, by tutaj pisać ...
... Podpowiedz mi też proszę jak powinniśmy zareagować ...
... będziemy się domagać jeśli pojawi się projekt ustawy modernizacyjnej na 2022 ...
... ale my jako ZZ jesteśmy otwarci i wolę środowiska wykonamy ...
... W MF żadne rozmowy na temat br. nie przyniosły efektu ...
... Związek zawsze realizuje wolę środowiska, a zatem zwracam się do wszystkich z apelem ...
No i mistrzostwo ...
... Zobaczymy jak się zachowa MF ...
... tam nie słuchają ...
Aaa, jeszcze jedno - gdzie zniknęły te wpisy o proteście ???
Cat kolego z całym szacunkiem, zaczynam się obawiać, że powoli popadasz w paranoję. Na razie trwa liczenie pospolitego ruszenia, żeby ocenić, czy są chętni ruszyć na Świętokrzyską i Wiejską. Okaże się ilu wyrywnych młodych, pokrzywdzonych starych, panienek z okienka, emerytów i rencistów weźmie los w swoje ręce, żeby polepszyć swoje życie oraz wspomóc kolegów i koleżanki po fachu.No to już wiem, skąd i dlaczego się wziął pomysł, by mnie zniszczyć!
Jeszcze by się komuś zechciało protestować ...
Ktoś już naprawdę nie wie, co pisze. Albo też wie doskonale !!!
Co to jest do k*rw* nędzy ?!
... Dość wyraźnie napisałem ...
... Ależ ja apeluję, pokażmy MF jako środowisko, że zawalczymy o to. Pokażmy determinację na forum ...
... Pokażmy, ze tego nie odpuścimy ...
... W chwili obecnej nie wydaje mi się to wolą środowiska, aby skutecznie zaprotestować ...
... Dlatego poprosiłem, by tutaj pisać ...
... Podpowiedz mi też proszę jak powinniśmy zareagować ...
... będziemy się domagać jeśli pojawi się projekt ustawy modernizacyjnej na 2022 ...
... ale my jako ZZ jesteśmy otwarci i wolę środowiska wykonamy ...
... W MF żadne rozmowy na temat br. nie przyniosły efektu ...
... Związek zawsze realizuje wolę środowiska, a zatem zwracam się do wszystkich z apelem ...
No i mistrzostwo ...
... Zobaczymy jak się zachowa MF ...
... tam nie słuchają ...
Aaa, jeszcze jedno - gdzie zniknęły te wpisy o proteście ???
Proponuję odwołanie nie do politycznie ustalanej kwoty minimalnego wynagrodzenia, ale ... tak jak dla służb medycznych w ustawie z 8.06.2017 r. o sposobie ustalania najniższego wynagrodzenia zasadniczego niektórych pracowników zatrudnionych w podmiotach leczniczych przez odwołanie do wynagrodzenia brutto w gospodarce narodowej w roku poprzedzającym ustalenie, ogłoszonego przez Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego.@gburek1234 Przeczytaj sprawozdanie za I półrocze, tam jest o tym, że związek dąży do powiązania płacy w KAS z pensją minimalną.
@robertbrojecki Podpowiedz mi też proszę jak powinniśmy zareagować wg Ciebie w odpowiedzi na to pismo pisząc do MF?@gburek1234 Przeczytaj sprawozdanie za I półrocze, tam jest o tym, że związek dąży do powiązania płacy w KAS z pensją minimalną.
Pan Przewodniczący urlopuje, ale zarząd ? Pytania nie retoryczne...@robertbrojecki Podpowiedz mi też proszę jak powinniśmy zareagować wg Ciebie w odpowiedzi na to pismo pisząc do MF?
Panie Przewodniczący, sam pan odpowiedział za mnie: "W tej sytuacji musielibyśmy wyjść z tym na zewnątrz i zawalczyć protestem." Ja się zapisałem i na pewno pojadę, bo nie widzę już innej drogi. Tylko słowo "musielibyśmy" zamieniłbym na: musimy.
Tak na marginesie...od kiedy PAN Prezydent jest pracodawcą..., wygląda na to, że to samomianowaniePrawnicy: Decyzja prezydenta zdemontowała wynagrodzenia w budżetówce
Już od 1 sierpnia, na mocy rozporządzenia prezydenta Andrzeja Dudy, znacząco wzrosną wynagrodzenia najważniejszych osób w państwie. Na podwyżkę nie mogą jednak liczyć wszyscy pracownicy sfery budżetowej. Bo podniesienie wynagrodzeń nie odbędzie się np. poprzez zwiększenie niezmienianej od lat...www.prawo.pl
Wierzyć ?! Trudno ?!Nawet trudno uwierzyć w nasz udział we wrześniu. Ta cisza jest wymowna i zamierzona.