To ważne - Dzień Rodziny 15.05.2025 r.

1746991500248.jpeg

Koleżanki i Koledzy!!!

15 i 16 maja br. nasi pracodawcy po raz kolejny włączyli naszą organizację do Globalnego Ruchu Społecznego na rzecz bliskości „HumanBE – Dwie Godziny dla Rodziny” organizowanego przez fundację - Instytut Humanites – Człowiek i Technologia.

Ta akcja ma na celu zachęcenie do pogłębienia relacji międzyludzkich i spędzenia czasu z najbliższymi bez codziennych dystraktorów. To doskonała okazja na zatrzymanie się na chwilę i pielęgnowanie naszych relacji.

My również jako związek cenimy Wasz dobrostan psychiczny i jak najbardziej popieramy działania podejmowane w zgodzie z ideą społecznej odpowiedzialności na rzecz osób czynnych zawodowo. Wierzymy, że inicjatywa ta wpływa pozytywnie nie tylko na jednostkę, ale również na całą organizację, bowiem spędzanie wspólnego czasu z najbliższymi i wzmacnianie z nimi więzi, przynosi korzyści zarówno w życiu osobistym, jak i zawodowym. Dlatego tak ważne jest, aby dbać o zachowanie równowagi w tych dwóch obszarach.

Hasło tegorocznej edycji akcji to „Wielkie marzenia łączą pokolenia!”, dlatego popieramy inicjatywę.

Zapraszamy wszystkich do wykorzystania tego momentu, do nawiązania bliższego kontaktu z najważniejszymi dla nas osobami i podzielenie się z nimi swoimi marzeniami!

A marzeń mamy wiele, zarówno zawodowych, jak i prywatnych.

Zarząd Główny
ZZ CELNICY PL

Attachments

Ja już mam wolne, a Wy ?!
Trzeba dbać o swoją rodzinę, również tą, z którą tworzy się społeczność zawodową! Zadbajmy więc dzisiaj o nich szczególnie, poświęćmy rodzinie cały dzień i pomyślmy bardzo intensywnie, aby wkrótce zabrać całą rodzinkę na ... "spacer" 😉 Meterolodzy mówią, że końcówka maja ma być szczególnie piękna w Warszawie!!!

Powie mi ktoś czemu zarząd nie ubierze swoich komunikatów w słowa które zrozumieją wszyscy tylko mam wrażenie że boją się konsekwencji?

Ludzie na Facebooku nawet nie ogarnęli że coś jest na rzeczy, tylko na tej grupie są świadome jednostki.

Wątek dotyczący dodatku mieszkaniowego można zamknąć. Oddolnej akcji nie będzie bo jest za dużo podziałów. Pierwszy na cywili, którzy mają ten dodatek gdzieś oraz na funkcjonariuszy bez motywacji do takich działań. Drugi już wśród funkcjonariuszy gdzie poszczególne działy/izby licytują się na to czyja nieobecność będzie bardziej zauważalna....Znowu ze strony związków też nie ma żadnych zdecydowanych działań. Jeden związek sam tego nie wywalczy a duma każdego związku z osobna nie pozwala im się połączyć. To by było na tyle.

Wątek dotyczący dodatku mieszkaniowego można zamknąć. Oddolnej akcji nie będzie bo jest za dużo podziałów. Pierwszy na cywili, którzy mają ten dodatek gdzieś oraz na funkcjonariuszy bez motywacji do takich działań. Drugi już wśród funkcjonariuszy gdzie poszczególne działy/izby licytują się na to czyja nieobecność będzie bardziej zauważalna....Znowu ze strony związków też nie ma żadnych zdecydowanych działań. Jeden związek sam tego nie wywalczy a duma każdego związku z osobna nie pozwala im się połączyć. To by było na tyle.
Dobrze to podsumowałeś. Można by wymienić jeszcze parę rzeczy co nie pykło w tej akcji, ale czy warto?

Myślę że możemy jedynie się uśmiechnąć i wręczyć sobie ordery „Bohater zwierzęcy drugiej klasy” jak to było w folwarku zwierzęcym.

Mimo wszystko szanuję tych asertywnych użytkowników co wybrali rodzinę w ten dzień. Rodziny nie zmienimy, pracę i benefity owszem.

To jakby ktoś pytał czemu rząd uważa nas za służbę drugiej kategorii to dzisiaj (zresztą już nie pierwszy raz) potwierdziło się to po raz kolejny, że kogo jak kogo.. ale służbę celną to można elegancko r****ć i tak nic nie zrobią

Back
Do góry