Świadczenie mieszkaniowe

1741606460458.png
Po okresie wysyłania pism i bezskutecznego zabiegania o spotkanie z Ministrem Finansów lub Szefem KAS nadszedł czas na szersze zaangażowanie całego naszego środowiska.

Oczekujemy objęcia funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej dodatkami mieszkaniowymi na zasadach analogicznych do innych służb mundurowych!

Nie chcemy być służbą mundurową drugiej kategorii!

Członkowie ZZ Celnicy PL!!!

Świadczenie mieszkaniowe, o które obecnie zabiegamy:
  • będzie na wzór rozwiązania funkcjonującego od wielu lat w MON oraz tożsamych rozwiązaniach, które mają wejść od dnia 01.07.2025 r. w służbach resortu MSWiA, tj. Policji, Straży Granicznej, SOP oraz Państwowej Straży Pożarnej, świadczenie mieszkaniowe musi objąć wszystkich funkcjonariuszy w służbie przygotowawczej i stałej, niezależnie od tego czy funkcjonariusz posiada własne mieszkanie czy dom;
  • nie będzie zawierało niezasadnych wyłączeń, oprócz takich przypadków, kiedy funkcjonariusz jest na urlopie bezpłatnym lub z innych przyczyn pozostaje poza służbą;
  • będzie zróżnicowane i będzie zależało od lokalizacji, w jakiej funkcjonariusz pełni służbę, tj. od 900,00 do 1800,00 zł.

W ramach kolejnego etapu działań wdrażanych przez Zarząd Główny ZZ Celnicy PL proszę wszystkich o zaangażowanie a w szczególności:
- rozwieszenie w każdej lokalizacji, w każdej komórce, w każdym pokoju naszej izby załączonego plakatu "Jestem funkcjonariuszem, jestem obywatelem, jestem wyborcą" (postarajcie się wydrukować plakat w kolorze),
- proszę o kontakt osoby, które mają dostęp do parlamentarzystów - chcemy podczas umówionych spotkań zwrócić im uwagę na konieczność równego traktowania wszystkich służb mundurowych.

W załącznikach przesyłamy naszą korespondencję w tej sprawie oraz wspomniany plakat.

Attachments

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Back
Do góry