Sprawy KAS przed ETPCZ

Pracownicy KAS i Funkcjonariusze SCS

byli pracownicy KAS i funkcjonariusze SCS

następcy prawni zmarłych funkcjonariuszy

członkowie ZZ Celnicy PL

Koleżanki i Koledzy!

W związku z procedurą wejścia w życie KAS i interwencjami jakie z tego tytułu wnosimy w Polsce od blisko już 4 lat i trudnościami na jakie napotykamy w merytorycznym rozpatrzeniu spraw oraz z uwagi na stanowisko organów państwowych, które próbują pozbawić nas podstawowych praw obywatelskich zagwarantowanych w Konstytucji, Prawie Wspólnotowym i Międzynarodowym, ZZ Celnicy PL proponował równoległe złożenie skarg przed Europejskim Trybunałem Praw Człowieka w sprawach ucywilnienia i wygaszenia stosunków służbowych.

Trybunał przyjął do rozpoznania sprawy skarżących (30 osób według wykazu - zał. nr 3).

Przed Trybunałem - wyłącznie naszych członków - reprezentować będzie Kancelaria Adwokata Rolanda Szymczykiewicza z Warszawy oraz Mecenas Łukasz Oleśniewicz z Wrocławia

Z uwagi na powyższe prosimy w terminie do 8 stycznia 2021 r. przesłać na adres LISTEM ZWYKŁYM wypełnione 2 pełnomocnictwa (każda osoba wypełnia dwa pełnomocnictwa) wraz z naklejonym kodem kreskowym :

Pełnomocnictwo należy wysłać na adres:

Adres:

KANCELARIA ADWOKACKA

Adw. Roland Szymczykiewicz

ul. Ratuszowa 11 lok.129

03-450 Warszawa

Dane Mecenasa do pełnomocnictwa:

Adwokat Roland Mariusz Szymczykiewicz

Obywatelstwo Polskie

Ratuszowa 11/129, 03-450 Warszawa

telefon: 508 608 409

faxu brak

email: Roland.Szymczykiewicz@wp.pl

Pełnomocnictwo należy wysłać na adres:

Adres:

KANCELARIA ADWOKACKA

Adw. Łukasz Oleśniewicz

ul. Orzechowa 95/17

50-540 Wrocław

Dane Mecenasa do pełnomocnictwa:

Adwokat Łukasz Oleśniewicz

Obywatelstwo Polskie

ul. Orzechowa 95/17

50-540 Wrocław

Telefon: 660 851 120

faxu brak

email: lukaszolesniewicz82@gmail.com

Dodatkowo skany pełnomocnictw wysłać również na adres celnicy.pl.dolnyslask@gmail.com

...

Z Poważaniem:

Przewodniczący

ZZ Celnicy PL

Sławomir Siwy

Tym bardziej trzeba tą kwestię wyjaśnić w EPTCz. Może wysłali a nie dotarło. A korespondencja z EPTCz jest wysyłana zwykłym listem i wrzucana do skrzynki. Bez żadnego poleconego czy potwierdzenia odbioru.

Ależ biorę!
Mimo kilku skarg na listonosza "do centrali", u mnie jest jeszcze gorzej.
Dwukrotnie "złapałem" listonosza, puszczającego na ganek "samolocik" z awiza i gdy zeskoczywszy
zażądałem wydania przesyłki wykrzyczał, że nie ma jej przy sobie i odjechał ...
Nagraj dziada kamerką i puść jak doręcza przesyłki do netu, internauci pomogą z dziadem zrobiç porządek 😁

• Lubię
Reactions: cat
Nagraj dziada kamerką i puść jak doręcza przesyłki do netu, internauci pomogą z dziadem zrobiç porządek 😁
Norma w poczcie....nabrali do roboty kogo się da, efekt oszczędności "płacowych". Pandemia to tylko
pretekst dla leserów, którzy zamiast przesyłek "zostawiają" awiza...KAS idzie w tym samym kierunku
coraz głębsze to "jezioro" :mad:. "cat" spróbuj "przekierować" przesyłki na inny adres..albo co 2 dni na pocztę,
tak dla zdrowotności:devilish:

Back
Do góry