Spotkanie w MF 28.03.2025 r.

1743016569385.png

Informujemy, że wczoraj, tj. 25.03.2025 r. w późnych godzinach wieczornych, zostaliśmy poinformowani o wyznaczeniu na dzień 28.03.2025 r. o godz. 13.00 spotkania, które odbędzie się w Ministerstwie Finansów z kierownictwem Ministerstwa Finansów i Krajowej Administracji Skarbowej. Oczywiście zamierzamy się stawić. Nie mamy wątpliwości, że to skutek podejmowanych przez nas działań, w postaci licznych wystąpień do Prezesa Rady Ministrów, Ministra Finansów, Przewodniczącego Komisji Finansów Publicznych oraz Szefa KAS oraz spotkań przedstawicieli lokalnych ZOI z Wojewodami, Posłami i Senatorami, nie wspominając o licznych telefonach do kancelarii i sekretariatów powyższych organów.

Wypełniajcie Ankietę =====>>>>> Link do ankiety <<<<===== włączajcie się do wszystkich działań inicjowanych przez ZZ Celnicy PL, pokażmy, że stanowimy jedność, jesteśmy silni, zdeterminowani i zrobimy wszystko, żeby osiągnąć założone cele.

O wynikach spotkania oczywiście poinformujemy, prawdopodobnie nie skończy się na jednym.

Attachments

• plakat-1-JESTEM-FUNKCJONARIUSZEM.jpg
    plakat-1-JESTEM-FUNKCJONARIUSZEM.jpg
    322,4 KB · Wyświetleń: 56
  • plakat-2-JESTEM-FUNKCJONARIUSZEM.jpg
    plakat-2-JESTEM-FUNKCJONARIUSZEM.jpg
    416,9 KB · Wyświetleń: 57
  • plakat-3-JESTEM-FUNKCJONARIUSZEM-PRACOWNIKIEM-KAS.jpg
    plakat-3-JESTEM-FUNKCJONARIUSZEM-PRACOWNIKIEM-KAS.jpg
    405 KB · Wyświetleń: 57
Ostatnia edycja:
Jeśli wezwali na spotkanie zupełnie nie przygotowani do rozmów na temat dodatków i modernizacji to oznacza jedno ,że chcą przeczekać do wyborów ,ochłap jaki rzucili w postaci projektu dla ucywilnionych to żart .To jasne ,że bez Manifestacji niczego nie dostaniemy . L4, oflagowanie urzędów ,UZ ,to wszystko jest niewygodne dla rządu przed wyborami.

Jeśli wezwali na spotkanie zupełnie nie przygotowani do rozmów na temat dodatków i modernizacji to oznacza jedno ,że chcą przeczekać do wyborów ,ochłap jaki rzucili w postaci projektu dla ucywilnionych to żart .To jasne ,że bez Manifestacji niczego nie dostaniemy . L4, oflagowanie urzędów ,UZ ,to wszystko jest niewygodne dla rządu przed wyborami.
Przed wyborami trzeba walczyć ....może się MF obudzi

A czy związki będą naciskać, żeby szybciej RM przyjąl projekt? Na co tyle czekać- raz że to okres wakacyjny, a dwa że po wyborach !!!? Może na tym spotkaniu 8 kwietnia trzeba im dać ultimatum, dosyć mieli czasu na wprowadzenie ustawy od września 2024 !!!
Ale spotkanie ma być 16 kwietnia

A czy związki będą naciskać, żeby szybciej RM przyjąl projekt? Na co tyle czekać- raz że to okres wakacyjny, a dwa że po wyborach !!!? Może na tym spotkaniu 8 kwietnia trzeba im dać ultimatum, dosyć mieli czasu na wprowadzenie ustawy od września 2024 !!!
…i wtedy wchodzi, cała na biało , Pani Jola…..

Pytanie do przew Związków, ZOI i P.Jolanty czy ZWIĄZKI w dniu 16 kwietnia 2025 będą naciskać na przyśpieszenie terminu przyjęcia ustawy zaliczającej ucywilnienie??!
Z całym szacunkiem dla ucywilnionych wszystko jest na dobrej drodze, jest już określona droga legislacyjna, natomiast odnośnie mieszkaniówki i modernizacji nie ma nic.

Trzeba naciskać na wszystko, bo wszystko jest ważne.

Z całym szacunkiem dla ucywilnionych wszystko jest na dobrej drodze, jest już określona droga legislacyjna, natomiast odnośnie mieszkaniówki i modernizacji nie ma nic.

Trzeba naciskać na wszystko, bo wszystko jest ważne.
Na wszystko.Zgadzam się.Ale priorytetem powinni być ucywilnieni.Bo to stary ,,temat'' a modernizacja i mieszkaniówka dopiero niedawno się pojawiły....

Back
Do góry