Spotkanie w MF 28.03.2025 r.

1743016569385.png

Informujemy, że wczoraj, tj. 25.03.2025 r. w późnych godzinach wieczornych, zostaliśmy poinformowani o wyznaczeniu na dzień 28.03.2025 r. o godz. 13.00 spotkania, które odbędzie się w Ministerstwie Finansów z kierownictwem Ministerstwa Finansów i Krajowej Administracji Skarbowej. Oczywiście zamierzamy się stawić. Nie mamy wątpliwości, że to skutek podejmowanych przez nas działań, w postaci licznych wystąpień do Prezesa Rady Ministrów, Ministra Finansów, Przewodniczącego Komisji Finansów Publicznych oraz Szefa KAS oraz spotkań przedstawicieli lokalnych ZOI z Wojewodami, Posłami i Senatorami, nie wspominając o licznych telefonach do kancelarii i sekretariatów powyższych organów.

Wypełniajcie Ankietę =====>>>>> Link do ankiety <<<<===== włączajcie się do wszystkich działań inicjowanych przez ZZ Celnicy PL, pokażmy, że stanowimy jedność, jesteśmy silni, zdeterminowani i zrobimy wszystko, żeby osiągnąć założone cele.

O wynikach spotkania oczywiście poinformujemy, prawdopodobnie nie skończy się na jednym.

Attachments

• plakat-1-JESTEM-FUNKCJONARIUSZEM.jpg
    plakat-1-JESTEM-FUNKCJONARIUSZEM.jpg
    322,4 KB · Wyświetleń: 56
  • plakat-2-JESTEM-FUNKCJONARIUSZEM.jpg
    plakat-2-JESTEM-FUNKCJONARIUSZEM.jpg
    416,9 KB · Wyświetleń: 57
  • plakat-3-JESTEM-FUNKCJONARIUSZEM-PRACOWNIKIEM-KAS.jpg
    plakat-3-JESTEM-FUNKCJONARIUSZEM-PRACOWNIKIEM-KAS.jpg
    405 KB · Wyświetleń: 57
Ostatnia edycja:
Zobaczymy czy w kwietniu będą jakieś konkrety, jeśli nie, to będą grać na zwłokę byle wytrzymać do drugiej tury wyborów.

Spokojnie w SW też nic konkretnego po pierwszym spotkaniu nie ustalili. Muszą to przeliczyć, policzyć i trzeba się z konkretami spotkać w kwietniu szkoda tylko, że ta data taka odległa

Wyczekiwanie na info widać po ilości użytkowników online na stronie:giggle:
Jak tylu ludzi wyczekuje to może ankiety by powypelniali w tym czasie
Następny ...
Panowie, musicie mieć wszystko "pod nos" ?!
@ZOI WRO już przecież podała link (z podpisem ...Drop)

CZYTAJ TO ...

Wiem, że to tylko ułamek ale już coś ...
Oczywiście popieram ten postulat ale większość funkow czeka na dodatek mieszkaniowy i modernizację na nast lata .

W trakcie spotkania nasza Sekcja zgłosiła i omówiła następującą problematykę:

-wprowadzenie świadczenia mieszkaniowego dla funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej mającego na celu zrównanie ich uprawnień z funkcjonariuszami innych służb mundurowych,
-dodatku za wieloletnią pracę w Krajowej Administracji Skarbowej, którego wysokość wynosiłaby 0,5% wynagrodzenia zasadniczego za każdy następny rok po upływie 20 lat pracy – łącznie do wysokości 5% po 30 latach pracy,
-wdrożenie kolejnego programu wieloletniego „Modernizacja Krajowej Administracji Skarbowej” na lata 2026-2028.
Strona rządowa nie przygotowała żadnych propozycji co do powyższych kwestii, o które od dłuższego czasu wnioskowaliśmy.
Spotkania został prawie w całości poświęcone na wyjaśnienie stronie rządowej celu wprowadzenia świadczenia mieszkaniowego i przedstawieniu przez związki argumentów za jego wprowadzeniem.

To przedruk z "zaprzyjaźnionej" strony. Nazwanie tego komedią to eufemizm jak dla mnie to wydział psychiatrii klinicznej! Najpierw MF zaprasza na spotkanie a przychodzą na nie nieprzygotowani, to po co było to spotkanie- moim zdaniem widać celową zagrywkę na przeciągniecie sprawy na "po wyborach".

Back
Do góry