Spotkanie 20.10.2025 r. z udziałem Szefa Krajowej Administracji Skarbowej - Sekretarza Stanu Marcina Łobody i Podsekretarza Stanu Juranda Dropa

Witam,

Otrzymaliśmy zaproszenie na spotkanie z udziałem Szefa Krajowej Administracji Skarbowej – Sekretarza Stanu Marcina Łobody i Podsekretarza Stanu Juranda Dropa, które odbędzie się w poniedziałek, 20 października br. o 13.00 w sali kinowej MF przy ul. Świętokrzyskiej 12.

W spotkaniu udział wezmą : Jolanta Haron, Anna Jarocka, Grzegorz Raczyński.

Pozdrawiam

Za Zarząd

Przewodnicząca

ZZ CELNICY PL

Jolanta Haron

Już widzę miny panów Dropa i Łobody po lekturze projektu ustawy. 🙀

Arytmetyka wyborcza spowodowała otwarcie politycznego okna. Albo sondaże, do których nie ma dostępu opinia publiczna.

Miny tych Panów, no co Wy, przecież oni byli zawsze ZA, a to co się dzieje to jest przecież z ich inicjatywy,🙂.

Przecież to rządowe projekta 🙂.

Wczoraj w tv w podsumowującym spotkaniu na żywo, premier Tusk przywołał podwyżki 20% , jako znaczne wsparcie jego rządu dla budżetówki (przeprosił za to określenie 😉) i służb mundurowych.
Powiedział też więcej - brzmiało to mniej więcej tak:
ci co nie dostali w służbach modernizacji otrzymali świadczenie mieszkaniowe, które również należy traktować jako sporą podwyżkę.
Obawiam się, ze za jego wskazaniem albo i
poleceniem, celowo zróżnicowano prawo do świadczenia mieszkaniowego dla różnych służb mundurowych.
6 lat trwała modernizacja w KAS, mocno zyskali przy tym wszyscy a też młodzi funkcjonariusze SCS.
W policji z tego co wiem modernizacja trwała 3 lata.
U nas jest sporo chętnych na 1-no miejsce przy rekrutacji, obostrzenia dotyczące zdrowia hm…dziwne ( zdolny A , B, C a niezdolny to już jak przepraszam ale jak zaawansowane kalectwo). Na początku wejścia SCS orzecznicy MSWiA nie mogli w to uwierzyć bo przywykli do innych wymagań.
W policji czy wojsku są spore braki i nie ma aż tylu chętnych, ktoś musi przejść bardziej rygorystyczną rekrutację (zdrowie - zdolny lub niezdolny i nie ma furtek dla funka, sprawność , multiselect, w wojsku - wariograf itd).
Po co to pisze - myślę, że z czasem to dostaniemy, ale tymczasem - nie,
choć pewnie warto drążyć temat.
Są różnice między służbami to
i zróżnicowano uprawnienia.
A i tak to będzie dyskryminujące więc jest argument mocny.

Wczoraj w tv w podsumowującym spotkaniu na żywo, premier Tusk przywołał podwyżki 20% , jako znaczne wsparcie jego rządu dla budżetówki (przeprosił za to określenie 😉) i służb mundurowych.
Powiedział też więcej - brzmiało to mniej więcej tak:
ci co nie dostali w służbach modernizacji otrzymali świadczenie mieszkaniowe, które również należy traktować jako sporą podwyżkę.
Obawiam się, ze za jego wskazaniem albo i
poleceniem, celowo zróżnicowano prawo do świadczenia mieszkaniowego dla różnych służb mundurowych.
6 lat trwała modernizacja w KAS, mocno zyskali przy tym wszyscy a też młodzi funkcjonariusze SCS.
W policji z tego co wiem modernizacja trwała 3 lata.
U nas jest sporo chętnych na 1-no miejsce przy rekrutacji, obostrzenia dotyczące zdrowia hm…dziwne ( zdolny A , B, C a niezdolny to już jak przepraszam ale jak zaawansowane kalectwo). Na początku wejścia SCS orzecznicy MSWiA nie mogli w to uwierzyć bo przywykli do innych wymagań.
W policji czy wojsku są spore braki i nie ma aż tylu chętnych, ktoś musi przejść bardziej rygorystyczną rekrutację (zdrowie - zdolny lub niezdolny i nie ma furtek dla funka, sprawność , multiselect, w wojsku - wariograf itd).
Po co to pisze - myślę, że z czasem to dostaniemy, ale tymczasem - nie,
choć pewnie warto drążyć temat.
Są różnice między służbami to
i zróżnicowano uprawnienia.
A i

Witam,

Otrzymaliśmy zaproszenie na spotkanie z udziałem Szefa Krajowej Administracji Skarbowej – Sekretarza Stanu Marcina Łobody i Podsekretarza Stanu Juranda Dropa, które odbędzie się w poniedziałek, 20 października br. o 13.00 w sali kinowej MF przy ul. Świętokrzyskiej 12.

W spotkaniu udział wezmą : Jolanta Haron, Anna Jarocka, Grzegorz Raczyński.

Pozdrawiam

Za Zarząd

Przewodnicząca

ZZ CELNICY PL

Jolanta Haron
"20 października br. o 13.00 w sali kinowej MF przy ul. Świętokrzyskiej 12."
Byłem 2-3 razy w tym gmachu na początku mojej " drogi zawodowej " ale w żadnym pokazie kinowym nie uczestniczyłem bo wówczas fabuła była inna, na poważnie
zanim zaczniecie spotkanie , może zaproponuje wam temat do wspólnego oglądania i dyskusji - kolejnego odcinka pt Spotkania cd. : mianowicie.
Nepotyzm i farsa w nadawaniu stopni i stanowisk
Szczerze nie przepadam za tragikomedią jako gatunkiem filmowym ale jeśli już mamy ciągle coś wymagać, żądać i porównywać się do innych służb to może zacznijmy serio traktować służbę.

Ostatnia edycja:
Back
Do góry