Sławomir Siwy wezwany na KŚ ds VAT i AKCYZY

W dniu 30 maja 2019r. przed Komisją Śledczą ds. VAT i AKCYZY będzie zeznawał Przewodniczący ZZ Celnicy PL Sławomir Siwy.

Publikujemy APEL Przewodniczącego:

"Zwracam się do całego środowiska zawodowego dawnego UKS, SC i US i obecnego KAS o przekazywanie informacji o wszelkich nieprawidłowościach. Niech Polacy poznają całą prawdę o sytuacji w organach podatkowych i celnych, o powodach rozwoju szarej strefy, etc. Wzmocnijcie proszę ten przekaz. Dziękuję za już przesłane informacje. Opisy nieprawidłowości można przesyłać na maila celnicy.pl@wp.pl lub moje inne znane maile albo pocztą na adres 48-300 Nysa ul. Otmuchowska 50 adresat ZZ CELNICY PL. Udostępnij info.

Pozdrawiam
Sławomir Siwy
Przewodniczący ZZ Celnicy PL"

Attachments

jeszcze rada dla kolegi Sławomira. musisz zostać na krótką chwilę wampirem. takim chcącym prawdziwej krwi, a nie bobofruta 🤣 ...

Łatwo to sprawdzić. Wystarczy, że Pan Przewodniczący w zeznaniach nie ograniczy się do lat 2007-2015 ale także opowie co się działo przed jesienią 2007 r. i po ostatnich wyborach parlamentarnych ( to jest o czasach banasiowych ). Większość komisji będzie zainteresowana, znaczy może rzeczywiście chcą coś powyjaśniać, nie będzie zainteresowana - sprawa jest czysto polityczna ukierunkowana tylko i wyłącznie na dokopaniu opcji przeciwnej.
W nazwie komisji jest określony czasookres badanych spraw, więc nie sądzę, żeby była okazja naporuszenie jakiejkolwiek sprawy spoza tego okresu. Myślę, że z formalnego punktu widzenia takie pytanie nie może paść. Żadnej władzy nie zależy, żeby badać wnikliwie nieprawidłowości powstałe za czasów ich rządów.
Pełna nazwa komisji
Komisja Śledcza do zbadania prawidłowości i legalności działań oraz występowania zaniedbań i zaniechań organów i instytucji publicznych w zakresie zapewnienia dochodów Skarbu Państwa z tytułu podatku od towarów i usług i podatku akcyzowego w okresie od grudnia 2007 r. do listopada 2015 r.

Właśnie dlatego trzeba próbować za wszelka cenę, człowiek inteligentny ( za jakiego mam Pana Przewodniczącego ) na pewno sobie poradzi. Może ten temat podchwyci któryś z przedstawicieli opozycji i pozwoli bardziej rozwinać poszczególne wątki? A wszystko pójdzie w Polskę bo chyba jakaś relacja telewizyjna powinna zostać przedstawiona.

Jutro miałem zeznawać przed Komisją Śledczą ds. VAT i AKCYZY. Poprosiłem Komisję o przesunięcie terminu przesłuchania ze względu na chorobowe. Czekam na nowy termin przesłuchania.

Back
Do góry