Przedłużenie ankiety do 31.03.2025 r.

1743370833190.jpeg

Prezydium ZG ZZ Celnicy PL postanowiło o przedłużeniu czasu na wypełnienie ankiety o jeden dzień - do końca 31.03.2025 r.

To będzie bonusowy dzień dla nas wszystkich, którzy już wzięliśmy udział w ankiecie, żeby w poniedziałek dotrzeć do tych mniej zorientowanych, bardziej biernych i zachęcić ich do aktywności, zapoznania się z postulatami ZZ Celnicy PL oraz wzięcia udziału i wyrażenia swojej opinii w ankiecie.

Do realizacji założonego celu brakuje 1234 ankiet.

Wypełnienie ankiety jest niezwykle ważnym elementem do podjęcia kolejnych kroków, tj. ogłoszenia akcji protestacyjnej, zgodnie z Ustawą z dnia 23 maja 1991 r. o rozwiązywaniu sporów zbiorowych (Dz.U. z 2020 r., poz. 123 tj.).

Możecie wyrazić w niej swoje opinie w temacie postulatów przedstawionych przez ZZ Celnicy PL. Szczególnie zachęcamy wszystkich funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej i pracowników KAS do jej wypełnienia. Ankieta jest dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników usług Google i można ją wypełnić tylko raz.

=====>>>>> Link do ankiety <<<<=====

Dane wg stanu na:
30.03.2025 godz. 23:30
Liczba wypełnionych ankiet
2736
Zakładana liczba wypełnionych ankiet
4000
Czas realizacji do
Przedłużony 31.03.2025 r.
Lp.
Jednostka
% ogółu wypełnionych ankiet
1.Ministerstwo Finansów
0,08%
2.Krajowa Informacja Skarbowa
0,2%
3.Izba Administracji Skarbowej w Białymstoku
14,40%
4.Izba Administracji Skarbowej w Gdańsku
8,70%
5.Izba Administracji Skarbowej w Kielcach
0,70%
6.Izba Administracji Skarbowej w Lublinie
11,10%
7.Izba Administracji Skarbowej w Łodzi
2,70%
8.Izba Administracji Skarbowej w Katowicach
6,20%
9.Izba Administracji Skarbowej w Krakowie
6,80%
10.Izba Administracji Skarbowej w Olsztynie
6,70%
11.Izba Administracji Skarbowej w Opolu
1,30%
12.Izba Administracji Skarbowej w Poznaniu
3,70%
13.Izba Administracji Skarbowej w Rzeszowie
14,80%
14.Izba Administracji Skarbowej w Szczecinie
1,80%
15.Izba Administracji Skarbowej w Bydgoszczy
1,80%
16.Izba Administracji Skarbowej w Warszawie
8,40%
17.Izba Administracji Skarbowej we Wrocławiu
6,20%
18.Izba Administracji Skarbowej w Zielonej Górze
3,50%
Lp.
Status zawodowy
1.Funkcjonariusze SCS
91,90%
2.Korpus Służby Cywilnej
4,00%
3.Pracownicy niemnożnikowi
0,30%
4.Pozostali (np. emeryci)
3,70%

Zaczynam żałować, że ankieta jest anonimowa.
Osobiście opublikowałbym "Listę Wstydu" członków naszego związku,
nieuczestniczących w ankiecie ...

Pokaż załącznik: 12759

Prezydium ZG ZZ Celnicy PL postanowiło o przedłużeniu czasu na wypełnienie ankiety o jeden dzień - do końca 31.03.2025 r.

To będzie bonusowy dzień dla nas wszystkich, którzy już wzięliśmy udział w ankiecie, żeby w poniedziałek dotrzeć do tych mniej zorientowanych, bardziej biernych i zachęcić ich do aktywności, zapoznania się z postulatami ZZ Celnicy PL oraz wzięcia udziału i wyrażenia swojej opinii w ankiecie.

Do realizacji założonego celu brakuje 1234 ankiet.

Wypełnienie ankiety jest niezwykle ważnym elementem do podjęcia kolejnych kroków, tj. ogłoszenia akcji protestacyjnej, zgodnie z Ustawą z dnia 23 maja 1991 r. o rozwiązywaniu sporów zbiorowych (Dz.U. z 2020 r., poz. 123 tj.).

Możecie wyrazić w niej swoje opinie w temacie postulatów przedstawionych przez ZZ Celnicy PL. Szczególnie zachęcamy wszystkich funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej i pracowników KAS do jej wypełnienia. Ankieta jest dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników usług Google i można ją wypełnić tylko raz.

=====>>>>> Link do ankiety <<<<=====

Dane wg stanu na:
30.03.2025 godz. 23:30
Liczba wypełnionych ankiet
2736
Zakładana liczba wypełnionych ankiet
4000
Czas realizacji do
Przedłużony 31.03.2025 r.
Lp.
Jednostka
1.Ministerstwo Finansów
0,08%
2.Krajowa Informacja Skarbowa
0,2%
3.Izba Administracji Skarbowej w Białymstoku
14,40%
4.Izba Administracji Skarbowej w Gdańsku
8,70%
5.Izba Administracji Skarbowej w Kielcach
0,70%
6.Izba Administracji Skarbowej w Lublinie
11,10%
7.Izba Administracji Skarbowej w Łodzi
2,70%
8.Izba Administracji Skarbowej w Katowicach
6,20%
9.Izba Administracji Skarbowej w Krakowie
6,80%
10.Izba Administracji Skarbowej w Olsztynie
6,70%
11.Izba Administracji Skarbowej w Opolu
1,30%
12.Izba Administracji Skarbowej w Poznaniu
3,70%
13.Izba Administracji Skarbowej w Rzeszowie
14,80%
14.Izba Administracji Skarbowej w Szczecinie
1,80%
15.Izba Administracji Skarbowej w Bydgoszczy
1,80%
16.Izba Administracji Skarbowej w Warszawie
8,40%
17.Izba Administracji Skarbowej we Wrocławiu
6,20%
18.Izba Administracji Skarbowej w Zielonej Górze
3,50%
Lp.
Status zawodowy
1.Funkcjonariusze SCS
91,90%
2.Korpus Służby Cywilnej
4,00%
3.Pracownicy niemnożnikowi
0,30%
4.Pozostali (np. emeryci)
3,70%
Wstyd że ludzie mają tak wyje** najwidoczniej większości się przelewa kasa i walka o równe traktowanie nie jest potrzebna, ale tak ktoś kiedyś dobrze powiedział że funki cła nadają się na 2 rzeczy na ch i na nic i Wy chcecie traktowania równego z innymi służbami ??? Jak nie potrafimy się zebrać i walczyc O to co nam się należy jak psu kość, tak cło nie jest żadna służba a tylko chłystkiem w tym wszystkim, a teraz słucham państwa

Wstyd że ludzie mają tak wyje** najwidoczniej większości się przelewa kasa i walka o równe traktowanie nie jest potrzebna, ale tak ktoś kiedyś dobrze powiedział że funki cła nadają się na 2 rzeczy na ch i na nic i Wy chcecie traktowania równego z innymi służbami ??? Jak nie potrafimy się zebrać i walczyc O to co nam się należy jak psu kość, tak cło nie jest żadna służba a tylko chłystkiem w tym wszystkim, a teraz słucham państwa
to jest niestety brzydka prawda ale teraz zastanówmy się z jakiego rejonu są ci którzy przeglądają forum- ja np. z Dolnego Śląska a inni?

nie może być tak jak w S.W. Dlaczego? ponieważ znów granica (czyli najcięższa praca i dojazdy często w okolicach 30-35 km i nie dostajemy zwrotu za dojazdy ponieważ granice adm. wynosza 29.9 km) a że miejscowości graniczne sa w gminach więc dostaniemy 900 zł a Warszawiok czy inny Krakowiak dostanie 1800 zł czyli dwa razy więcej. Ja wiem że przeciez koszty najmu tam beda wieksze niz np w Przemyślu czy gdzies indziej ale nikt nie wynajmuje mieszkania i domu i kasa idzie na życie a ceny w sklepach i na stacjach benzynowych sa takie same wręcz tu przy granicy sa wyższe ceny paliw. Więc proponję odwrócić tabelę i 1800 dla gminnych jednostek. :)

nie może być tak jak w S.W. Dlaczego? ponieważ znów granica (czyli najcięższa praca i dojazdy często w okolicach 30-35 km i nie dostajemy zwrotu za dojazdy ponieważ granice adm. wynosza 29.9 km) a że miejscowości graniczne sa w gminach więc dostaniemy 900 zł a Warszawiok czy inny Krakowiak dostanie 1800 zł czyli dwa razy więcej. Ja wiem że przeciez koszty najmu tam beda wieksze niz np w Przemyślu czy gdzies indziej ale nikt nie wynajmuje mieszkania i domu i kasa idzie na życie a ceny w sklepach i na stacjach benzynowych sa takie same wręcz tu przy granicy sa wyższe ceny paliw. Więc proponję odwrócić tabelę i 1800 dla gminnych jednostek. :)

Powiedzmy, że rozumiem twój tok myślenia.
Tylko, że teraz tu nie chodzi o kwoty, tylko o sam fakt istnienia dodatku!
Dzielenie skóry na żywym niedźwiedziu, zwykle nie prowadzi do niczego dobrego ...

Powiedzmy, że rozumiem twój tok myślenia.
Tylko, że teraz tu nie chodzi o kwoty, tylko o sam fakt istnienia dodatku!
Dzielenie skóry na żywym niedźwiedziu, zwykle nie prowadzi do niczego dobrego ...
Wg. mnie jeśli ktoś należy do związków to jest za tymi postulatami, nie należy wymagać od ludzi że wszyscy wypełnia ankietę bo 90 procent ludzi nie śledzi forum ze zwykłego braku czasu. Jeśli jest spotkanie z władza i tematem rozmów ma być mieszkaniówka to te kilka tys. ludzi jest za wami i trzyma kciuki żeby rozmowy się powiodły. Jeśli będą w tym duże problemy to wtedy trzeba sięgać po inne metody. Jeśli nie dadzą po dobroci to wtedy będziemy się skrzykiwać dosłownie na jakąś formę protestu, która zarząd zaproponuje. Ich w tym głowa czy od razu z grubej rury czy delikatnie, wg mnie raczej przed wyborami trzeba ostro i wyraźnie.

Wg. mnie jeśli ktoś należy do związków to jest za tymi postulatami, nie należy wymagać od ludzi że wszyscy wypełnia ankietę bo 90 procent ludzi nie śledzi forum ze zwykłego braku czasu. Jeśli jest spotkanie z władza i tematem rozmów ma być mieszkaniówka to te kilka tys. ludzi jest za wami i trzyma kciuki żeby rozmowy się powiodły. Jeśli będą w tym duże problemy to wtedy trzeba sięgać po inne metody. Jeśli nie dadzą po dobroci to wtedy będziemy się skrzykiwać dosłownie na jakąś formę protestu, która zarząd zaproponuje. Ich w tym głowa czy od razu z grubej rury czy delikatnie, wg mnie raczej przed wyborami trzeba ostro i wyraźnie.

W zasadzie, to masz absolutną rację, że raczej nikt z nas nie jest przeciwko.
Tyle, że tak NAPRAWDĘ tu nie chodzi o liczbę poparcia dla postulatów.
To jest prosta sonda Zarządu wobec środowiska. Jeśli w kwestii prostej ankiety
reakcja jest tak mizerna, to tym bardziej Zarząd nie ma prawa liczyć na masowy
odzew w razie "ostrzejszych" działań.

Na podstawie NIE WYNIKU (oczywistego!) ale "zaangażowania" środowiska,
ja nie podjąłbym ryzyka ŻADNEJ, poważnej akcji ...

Zaczynam żałować, że ankieta jest anonimowa.
Osobiście opublikowałbym "Listę Wstydu" członków naszego związku,
nieuczestniczących w ankiecie ...
problemem jest komunikacja. Dlaczego ZOI mogą przesyłać na maile info opublikowane już na stronie a nie wyślą info o ankiecie? Tacy ostrożni?

ps

niech Zarząd zada pytanie ZOI gdzie był mały odzew na ankietę jaka jest tego przyczyna i co zrobili żeby rozpropagować informację o ankiecie to będziecie wiedzieli skąd tak mały odzew w pewnych Izbach

Ostatnia edycja:
Ponad 3300 ankiet to wg mnie bardzo dobry wynik biorąc pod uwagę że ludzie nie wiedzieli o tej ankiecie bo jak mówiłem nie wszyscy śledzą forum non stop, raz na miesiąc wejdą i coś tam poczytają albo wcale. 3300 to ponad 30 procent celników. Jak na ankietę do bardzo dużo.

Ponad 3300 ankiet to wg mnie bardzo dobry wynik biorąc pod uwagę że ludzie nie wiedzieli o tej ankiecie bo jak mówiłem nie wszyscy śledzą forum non stop, raz na miesiąc wejdą i coś tam poczytają albo wcale. 3300 to ponad 30 procent celników. Jak na ankietę do bardzo dużo.
Ankieta kierowana była do całego KAS, nie tylko funk. SCS.
Problem z tą ankietą jest taki, że nie wiadomo kto ją wypełnił. Mógł ją wypełnić każdy kto o niej widział i móg zadeklarować że jest funkcjonariuszem, cywilnym pracownikiem KAS itp.
Może być tak, że połowa ankiet jest wypełniona przez ludzi spoza KAS, a jeśli komuś bardzo zależało to mógł się trochę postarać i wypełnić ją 10 razy.

Ankieta kierowana była do całego KAS, nie tylko funk. SCS.
Problem z tą ankietą jest taki, że nie wiadomo kto ją wypełnił. Mógł ją wypełnić każdy kto o niej widział i móg zadeklarować że jest funkcjonariuszem, cywilnym pracownikiem KAS itp.
Może być tak, że połowa ankiet jest wypełniona przez ludzi spoza KAS, a jeśli komuś bardzo zależało to mógł się trochę postarać i wypełnić ją 10 razy.
Myślę że ludzi z poza celnictwa nie interesuje ta strona i nawet pewnie nie wiedzą za taką istnieje. Co to jest całe kas ? Urzędników że skarbówki tak to interesuje jak zeszłoroczny śnieg a tym bardziej nasze mieszkaniówki o które sami celnicy muszą walczyć a ich związki ewentualnie poprzeć, żeby tylko nie przeszkadzali.

Myślę że ludzi z poza celnictwa nie interesuje ta strona i nawet pewnie nie wiedzą za taką istnieje. Co to jest całe kas ? Urzędników że skarbówki tak to interesuje jak zeszłoroczny śnieg a tym bardziej nasze mieszkaniówki o które sami celnicy muszą walczyć a ich związki ewentualnie poprzeć, żeby tylko nie przeszkadzali.

Przypominam, że "mieszkaniówka", to tylko część postulatów, a część "urzędników ze skarbówki". to "ucywilnieni" Koledzy ...

Back
Do góry