Prośba o przekazanie 1,5 % na synka Mecenasa Rolanda Szymczykiewicza

Koleżanki i Koledzy,

Z końcem kwietnia mija wszystkim termin składania zeznań podatkowych. Jeżeli nie mają Państwo pomysłu jak rozdysponować 1,5% odpisu Związek poddaje pod rozwagę (przypomina) o możliwości przeznaczenia go na leczenie Syna naszego mecenasa Rolanda Szymczykiewicza (walkę z cukrzycą).

Podajemy dane:

Fundacja dla dzieci z cukrzycą
KRS: 0000163346

Cel szczególny: Franek Szymczykiewicz 672158

Z NAMI NIGDY NIE JESTEŚ SAM

Pozdrawiamy
Zarząd Główny
ZZ CELNICY PL

To akurat prawda. Szkoda, że nikt nie wspomniał o tym wcześniej +- w lutym. Komu jak komu, ale temu panu należy się ogromny szacunek za wykonaną pracę.

Pan Mecenas skontaktował się z nami w tej sprawie kilka dni temu. Bez Jego zgody nie mogliśmy publikować. To prawda, że późno, ale możemy przez cały rok zbierać środki na ten cel.

Gwoli ścisłości, 1,5% nie "zbiera się" przez rok, tylko zapisuje w momencie składania PIT'a
za rok poprzedni.
Ja składałem przedwczoraj - dokładnie tuż przed opublikowaniem prośby. Te wspomniane
"kilka dni temu", uczyniłoby WIELKĄ różnicę, zapewne nie tylko w moim przypadku ...

Gwoli ścisłości, 1,5% nie "zbiera się" przez rok, tylko zapisuje w momencie składania PIT'a
za rok poprzedni.
Ja składałem przedwczoraj - dokładnie tuż przed opublikowaniem prośby. Te wspomniane
"kilka dni temu", uczyniłoby WIELKĄ różnicę, zapewne nie tylko w moim przypadku ...
Nie mówię o odpisie z rozliczenia rocznego podatku dochodowego od osób fizycznych, ale o wpłatach dobrowolnych, jakich za pośrednictwem ten strony czynimy wiele, a o których wiele mówi Pan Stanowski w czasie kampanii prezydenckiej.

Nie mówię o odpisie z rozliczenia rocznego podatku dochodowego od osób fizycznych, ale o wpłatach dobrowolnych, jakich za pośrednictwem ten strony czynimy wiele, a o których wiele mówi Pan Stanowski w czasie kampanii prezydenckiej.
Tytuł wątku wskazuje zupełnie co innego. Ja rozliczyłem się z PIT w pierwszym możliwym dniu. Nic to, oczywiście po pierwszej, PIERWSZEJ (około10.5), nowej wypłacie wrzucę na synka naszego mecenasa.

Back
Do góry