Prośba o przekazanie 1,5 % na synka Mecenasa Rolanda Szymczykiewicza

Koleżanki i Koledzy,

Z końcem kwietnia mija wszystkim termin składania zeznań podatkowych. Jeżeli nie mają Państwo pomysłu jak rozdysponować 1,5% odpisu Związek poddaje pod rozwagę (przypomina) o możliwości przeznaczenia go na leczenie Syna naszego mecenasa Rolanda Szymczykiewicza (walkę z cukrzycą).

Podajemy dane:

Fundacja dla dzieci z cukrzycą
KRS: 0000163346

Cel szczególny: Franek Szymczykiewicz 672158

Z NAMI NIGDY NIE JESTEŚ SAM

Pozdrawiamy
Zarząd Główny
ZZ CELNICY PL

Pan Mecenas skontaktował się z nami w tej sprawie kilka dni temu. Bez Jego zgody nie mogliśmy publikować. To prawda, że późno, ale możemy przez cały rok zbierać środki na ten cel.

Gwoli ścisłości, 1,5% nie "zbiera się" przez rok, tylko zapisuje w momencie składania PIT'a
za rok poprzedni.
Ja składałem przedwczoraj - dokładnie tuż przed opublikowaniem prośby. Te wspomniane
"kilka dni temu", uczyniłoby WIELKĄ różnicę, zapewne nie tylko w moim przypadku ...

Gwoli ścisłości, 1,5% nie "zbiera się" przez rok, tylko zapisuje w momencie składania PIT'a
za rok poprzedni.
Ja składałem przedwczoraj - dokładnie tuż przed opublikowaniem prośby. Te wspomniane
"kilka dni temu", uczyniłoby WIELKĄ różnicę, zapewne nie tylko w moim przypadku ...
Nie mówię o odpisie z rozliczenia rocznego podatku dochodowego od osób fizycznych, ale o wpłatach dobrowolnych, jakich za pośrednictwem ten strony czynimy wiele, a o których wiele mówi Pan Stanowski w czasie kampanii prezydenckiej.

Nie mówię o odpisie z rozliczenia rocznego podatku dochodowego od osób fizycznych, ale o wpłatach dobrowolnych, jakich za pośrednictwem ten strony czynimy wiele, a o których wiele mówi Pan Stanowski w czasie kampanii prezydenckiej.
Tytuł wątku wskazuje zupełnie co innego. Ja rozliczyłem się z PIT w pierwszym możliwym dniu. Nic to, oczywiście po pierwszej, PIERWSZEJ (około10.5), nowej wypłacie wrzucę na synka naszego mecenasa.

Zgodnie ze złożoną tu deklaracją przelewam wsparcie na syna Mecenasa. dzisiaj pierwsza nowa wypłata.

No co jest, gdzie reszta Koleżeństwa.

Byłoby miło. Jest sporo osób, którym ZZC i RSz pomogły.

Poza tym, jest szansa na dobra ślad.

Wierzę w Was, Szanowne Koleżeństwo ♥️.

Back
Do góry