Pismo ZZ działających w KAS na podstawie zawartego Porozumienia z dnia 28 maja 2025 r.

Dzień dobry,

Szanowny Panie Ministrze,

Sygnatariusze Porozumienia- organizacje związkowe, reprezentujące interesy Funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej i Pracowników Krajowej Administracji Skarbowej, przekazując Szefowi KAS Petycję w trakcie Manifestacji, otrzymały ustną deklarację od Pana Ministra Marcina Łobody, że zorganizuje on w miesiącu wrześniu 2025 r. spotkanie w celu wypracowania rozwiązań do zawartych w niej postulatów.

W związku z niedotrzymaniem zobowiązania przez Szefa KAS , tj. do dnia dzisiejszego brakiem terminu ww. spotkania, zwracamy się do Pana Ministra z prośbą o wskazanie terminu spotkania.​

W załączeniu pismo ZZ.

Z wyrazami szacunku
Z upoważnienia Organizacji ZZ
Sygnatariuszy Porozumienia
Przewodnicząca
ZZ CELNICY PL
Jolanta Haron
biurozg@celnicy.pl
tel. 784371012

Attachments

Pytanie brzmi, czy funkcjonariusze wywiesili białą flagę.

Jeśli weźmiemy pod uwagę liczbę funkcjonariuszy, którzy wzięli udział w proteście SW, wniosek może być tylko jeden.

Przypominam, że Zarząd ZZC zapewnił Wszystkim możliwość wzięcia legalnego udziału .

Dla mnie osobiście liczby definiują, nie tylko wpisy na forum.
Przypominam źe frekwencja w proteście jest pochodną niewielkiego nagłośnienia udziału w proteście w mediach społecznościowych, a nawet na tym forum, zlekcewaźenie maili bezpośrednio do funków i agitacji bezpośredniej ze wskazaniem powodów udziału i jego znaczenia dla nas, lekcewaźenia pytań i wątpliwości związanych z protestem w świetle działań ms w sprawie świadczenia dla sw PRZED protestem...

Odbędzie się...nie odbędzie...z nami... Bez nas...

A ogólnie lekcewaźenie członków, nieczłonków to już do kwadratu, leżąca komunikacja, agitacja, lobbing i propaganda...

Ale oczywiście winni są ludzie a nie głusi na oddolne postulaty aktywiści od Tatr...

Moje zdanie jest krytyczne, mam do niego prawo...

A już zarzuty hejtu wobec konstruktywnej krytyki to przegięcie...

Do dziś nie doczekałem się wskazania przez oszczerców TRZECH cytatów mojego hejtu...

Obrzucać błotem i obarczać innych swoją winą jest łatwo... Ale odwagi cywilnej niezbędnej do odszczekania i przeprosin już nie stykło...

Dziękuję...

Ostatnia edycja:
Back
Do góry