PIKIETA w Warszawie 28.05.2025 r.

1747346924397.jpeg

Pracownicy Krajowej Administracji Skarbowej
Funkcjonariusze Służby Celno- Skarbowej
Koleżanki i Koledzy!

Zarząd Związku Zawodowego CELNICY PL postanowił o przeprowadzeniu PIKIETY pod KPRM w dniu 28 maja 2025r. w godz. 12:00-14:30 zgodnie z ustawą o zgromadzeniach.

Postulaty są tożsame z innymi służbami, tj. modernizacja dla KAS na lata 2026-2028 oraz objęcie funkcjonariuszy SCS świadczeniami mieszkaniowymi, tak jak w innych formacjach.

Apelujemy do wszystkich Funkcjonariuszy i Pracowników
- musimy jak najliczniej wziąć udział w organizowanej dnia 28.05.2025 r. PIKIECIE!
ZAWALCZMY O SWOJE!

Jako obywatele demokratycznego Państwa mamy prawo wyrażać swoje niezadowolenie w formach przewidzianych prawem.
Zwracamy się z prośbą o poinformowanie swoich Koleżanek i Kolegów w pracy/służbie i liczny udział w manifestacji. Rozmawiajcie o tym w pracy/służbie, odwiedzajcie w najbliższych dniach inne komórki organizacyjne i informujcie oraz zachęcajcie do działania i udziału w pikiecie. Będą zorganizowane przejazdy autokarami.

Na dzień pikiety bierzemy urlop wypoczynkowy.

O godzinach i miejscach wyjazdów autobusów poinformujemy w osobnej korespondencji.

Prosimy, aby wziąć ze sobą flagę narodową, Przewodniczący ZOI przekażą flagi ZZ CELNICY PL.

Funkcjonariusze SCS - prosimy aby każdy zabrał ze sobą parasolkę w kolorze czarnym, natomiast pracownicy cywilni - parasolkę w kolorze czerwonym - jako czerwoną kartkę dla Rządu za brak prowadzonego konstruktywnego dialogu!

Nie wolno używać petard, ani żadnych innych środków pirotechnicznych, nie wolno mieć ze sobą broni, nie wolno spożywać alkoholu przed i w trakcie pikiety.
Każdy Związek poinformuje o miejscach i godzinach wyjazdów autokarów oraz przekaże informację o zgłoszeniach dla wszystkich chętnych.

Za Zarząd:
Przewodnicząca
ZZ Celnicy PL
Jolanta Haron

Attachments

Ostatnia edycja:
Ja wiem, że funkcjonariusze mogą mieć akcesoria w kolorze tylko czarnym ale przez to niefortunne zestawienie barw wyjdzie symbolika upa.

Miedialnie klapa!

Coś nie pykło w planowaniu.

Nie popadajmy w paranoje. Nikt nie będzie układał się w flagę upa. To już nie można używać nawet akcesoriow w kolorze czarno-czerwonym? Uważasz, że ktoś bedzie pomawial w takim wypadku funkcjonariuszy o gloryfikowanie upa?

Modernizacja dotyczy również cywili - pracujących w urzędach skarbowych a tam cisza nikt nie słyszał o pikiecie, na skarbowcy.pl nawet nie ma tematu

Pikieta w mundurach ? ( Jeśli tak to w których ?)

Przecież nie w mundurach Straży Miejskiej!
Najwygodniej w polowych ale galowe też mogą być.

Modernizacja dotyczy również cywili - pracujących w urzędach skarbowych a tam cisza nikt nie słyszał o pikiecie, na skarbowcy.pl nawet nie ma tematu

Chłopie! Komunikat ZZ Celnicy.pl nadano tuż przed północą, a dostęp do maili cywili ma on ograniczony.
To m.in. nasza rola, by cywili uświadomić.
OCZYWIŚCIE nasz Związek POWINIEN UPRZEJMIE zaprosić pozostałe Związki Zawodowe ...

Powinniśmy dołączyć postulat z żądaniem odwołania Dropa ze ze stanowiska. Gość, który rzuca na początku spotkania hasłami w stylu: " to co mam Wam zabrać w zamian za dodatek" lub ""nie będzie dodatku" w momencie gdy Minister mówi, że jest pole do manewru, nie nadaje się do jakichkolwiek rozmów ze stroną społeczną. Jego obecność na spotkaniach wprost obraża nas jako funkcjonariuszy i niczemu nie służy.
Wiem, że to raczej nic nie da, ale trzeba zasygnalizować taki stan rzeczy.

Ostatnia edycja:
Drogie koleżanki i koledzy funkcjonariusze.

Związkowa Alternatywa w KAS wspiera ❤️

Pozdrawiam. Agata Jagodzińska
Pokaż załącznik: 12917
Zawsze powtarzałem i powtarzać będę, że tylko zjednoczenie całego naszego środowiska, mówiąc i negocjować "jednym głosem", tworzymy silną JEDNOŚĆ, która jest w stanie doprowadzić do finalnego SUKCESU!
28 MAJA - WIDZIMY SIĘ W WARSZAWIE!!!
💪

Powinniśmy dołączyć postulat z żądaniem odwołania Dropa ze ze stanowiska. Gość, który rzuca na początku spotkania hasłami w stylu: " to co mam Wam zabrać w zamian za dodatek" lub ""nie będzie dodatku" w momencie gdy Minister mówi, że jest pole do manewru, nie nadaje się do jakichkolwiek rozmów ze stroną społeczną. Jego obecność na spotkaniach wprost obraża nas jako funkcjonariuszy i niczemu nie służy.
Wiem, że to raczej nic nie da, ale trzeba zasygnalizować taki stan rzeczy.
Dropa i tego drugiego także !

Back
Do góry